Anna Jensen

Livet i Tyskland

Vinterpromenad

Publicerad 2012-01-31 16:38:51 i Allmänt,


Trots 12 minusgrader så trotsade jag och Kathi kylan tidigare idag och gav oss ut på en långpromenad runt mycket härliga Charlottenburg Schloss. Dock frös jag ju häcken av mig, näsan och kinderna skall vi inte ens prata om men härligt var det trots det :) Har inte hunnit besöka detta ställe tidigare så passade perfekt imorse när killarna var och tränade. En mycket rekommenderad plats att besöka om ni någon gång planerar att komma ner hit till Berlin :)

Tårtkalas

Publicerad 2012-01-30 10:57:00 i Bak & annat gott,

 
Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig igår, tanken var att göra en födelsedagstårta som skulle gå i blått och grönt, lite mer åt det killigare hållet om man säger så :) Hursomhelst, slutresultatet blev allt annat än till en kille men det fick gå endå! Dessutom provade jag nya fyllninga som blev riktigt bra :)
 
Tårtan bestod utav:

Chokladtårtbotten

Daimfluff

Tomteskumfluff

Spacklad med grädde

Dekorationer gjorda på sockerpasta

 

ÄNTLIGEN ...

Publicerad 2012-01-29 20:24:45 i Allmänt,


så är allt som vanligt här på Nestorstrase igen, Jonte har ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN kommit hem och ingen är gladare än jag. Därför firar vi denna dag med tacos, filmer, godis, tårta och champange.
Bästa söndagsmyset på länge


Hoppas eran helg har varit bra :)

 

Det brinner !!!

Publicerad 2012-01-26 13:57:08 i Allmänt,


Jag kan härmed säga att jag har på riktigt redan gjort årets största fadäs och då har det ju trots allt bara hunnit gå 26 DAGAR av det här året ! Låt mig berätta för er om min katastrofala onsdagskväll som det faktiskt blev igår.

Det började på träningen med att jag klantigt nog sträckte mig i baksida lårmuskeln, vilket var smärtsamt men smärta skulle på bara några minuter senare få en helt ny dimention. En av tjejerna i mitt lag kom nämligen på iden att vi borde smörja in värme runt området där jag hade sträckt mig, och givetvis tyckte jag det var en superbra ide. Så jag smörje in benet med den här salva, och ett par minuter senare insåg jag till min förtvivlan att detta var inte tigerbalsam, linement eller någon annan form av hästsalva eller var det kallas. Detta var något som var tusen gånger värre.

Första timme var det sjukaste jag varit med om, på riktigt kändes det som man satt i en brasa, förstår ni då hur det brände :) Och givetvis gick det ju inte att torka bort detta eller ta vatten på då det hade redan gått in själva benet. Så ut i kylan där det var 2 minus, och försöka kyla ner benet, vilket jag lyckades ganska bra med. Men så fort jag kom in i värmen igen så blev det genast värre. Så då fick jag tipset att lägga lite vanlig hudkräm och smörj in benet med.

Så plockade fram mitt bodybutter från Bodyshop, smörjde in det brännade området och kände genast att det blev bättre. Kände också att mina läppar och ansikte var lite torra så utan att tänkte mig för smörjde jag in hela min ansikte med hudkrämen, tills jag lika snabbt insåg att nu hade  jag ju även brännade kräm i hela fejjan. Brännande smärta i ben, på läppar och i ansiktet. Kunde det bli värre?

Mina linser !!
Trots att jag rengjort händerna sjukt nogrannt så satt den där brännande salvan fortfarande kvar. Vilket  jag märkte EFTER att jag tagit ut linserna och fy fan säger jag, tårarna har sprutat och det blev inte många timmars sömn inatt. Idag är hela min kropp bättre,ögonen är fortfarande lite röda men ingen brännande smärta länge i allfall, grymt skönt! Så lärde jag mig något av detta misstag? Ja, använd aldrig mer tyska salva !!

Ja mina vänner, alltid händer det något härnere i Berlin :)

Just a normal day !

Publicerad 2012-01-25 15:00:39 i Allmänt,

 

Haft en effektiv förmiddag iform utav träning och sedan lunch tillsammans med lite goa tjejer på Vapiano. Har nämt detta ställe många gånger tidigare och kommer göra det om och om igen, för så bra är det :)
Mer på dagens schema står träning igen senare ikväll och givetvis en massa handboll på TV.

Go go Sverige, go go !!

 

 

Dagens lunch på Vapiano

 

Kuss Kuss



I´m home !!

Publicerad 2012-01-24 16:08:41 i Allmänt,


Då var jag återigen hemma i Berlin. Har haft en helt underbar helg i Hamburg tillsammans med min fina vän Linn. I lördags blev det utgång längs Reeperbahn, ett mängder av olika klubbar besöktes och vi dundrade nog inte in hemma hos Linn försen framåt 6-tiden på morgon, men ojj vad roligt vi hade :) Därefter blev det en oerhört lugn söndag  och måndag i Hamburg med en hel del promenerande :) Gillar verkligen Berlin som stad men måste säga att Hamburg var en helt underbar stad den också. Rekommenderar verkligen ett besök där! Hursomhelst, så förutom en härlig festkväll, så blev det även en del shopping men framförallt mängder med kvalitetstid med Linn. Lovely!! Känns skönt att ha laddat batterierna nu den sista veckan av ensamhet innan Jonte ÄNTLIGEN kommer hem!


Här är lite bilder från i lördags, ja, Linkan, Henke och Jocke :)

 

 

Hamburg nästa !!

Publicerad 2012-01-20 21:44:09 i Allmänt,

Dagen har verkligen sprunigt iväg idag. Har hunnit med mängder med saker som behövdes göras. Bland annat en tripp i affärerna där jag handlade en massa roliga saker, packat och fixat och donat. Imorgon lämnar jag nämligen Berlin ooch beger mig äntligen till Hamburg och till min fina vän Linn! Först skall dock en match spelas innan jag kommer till Hamburg. Kommer bli ett par härliga dagar, och som jag har längtat.
Hoppas ni har har en härlig fredagskväll

Underbara Italien med underbaraste killen i somras.

Uppe med tuppen

Publicerad 2012-01-19 14:01:59 i Allmänt,


Uppstigning 05.30 imorse för att åka till Scandic och springa. Ja ni hörde rätt, i ösregn dessutom :) Denna veckan så är det Berlin Fashion Show härnere och en massa olika jippon. Scandic som är en av våra sponsorer har ett samarbete med Puma denna veckan med att folk skall motionera på morgonen. Därav fick några av oss från Spreefusche ställa upp och agera löpledare. Och av den suddiga bilden nedan så såg vi endå hyfsat lyckliga ut :)

Två blöta tjejer som varit ute på en sightseeingslöpning

 

Så fort jag klev innanför dörren när jag kom hem här vid 10 så blev det några timmar i sängen igen, oerhört gött.

Nu är det dock späckat schema, först lite fix härhemma, sen iväg och träffa Kathi och senare i eftermiddag/kväll, Tyskland-Sverige på TV som jag tillsammans med resten av mitt lag ska kolla på.

Håll era tummar nu idag igen okej !

 

Dienstag !

Publicerad 2012-01-17 14:56:03 i Allmänt,


Januari, födelsedagarnas månad. Idag fyller den här grymma bruden år, stort grattis på födelsedagen kära Alex, hoppas du har en härlig dag nere på Canarieholmarna. Minns fortfarande för drygt 10 år sedan, vi var på vårat första läger med statslaget och kände inte varandra över huvudtaget. Det tog inte många minuter innan vi fann varandra och har hängt ihop sedan dess. Underbart !!! 5 månader kvar sen ses vi äntligen igen, massa kärlek !!



Så vad händer mer här idag?

Har hunnit med ett gympass på morgonen, haft besök utav Kathi, kollar klipp från idrottsgalen, ätit god lunch i form utav kalkon, mums!! Tänkte ta en powernap nu innan mina tyska vänner kommer hit, vi ska kika på Tysklands match mot Makedoninen idag innan träningen men tyvärr missar jag dock Sveriges match, BLÄÄ !!

Hursomhelt, håll era fingrar och tår för att det blir vinst ikväll okej??

 

Ciap

Byggprojekt completed !!

Publicerad 2012-01-16 14:41:35 i Allmänt,



Tänkte ta och dela med mig av helgen som gick iform utav bilder, på mitt lilla byggprojekt som min kära pappa hjälpte mig med :)


Byggbranchen på tyska var ju inte det allra lättaste när vi satte igång och började handla matrial i lördags. Perfekt då att jag hade min hjälpreda mig mig, min svensk-tyska bok med en jäkla massa bilder :)


Den här skivan fick vi tillslut ner i 3 delar, men den tyska personalen skrattade gott åt oss när vi försökte förklara hur vi ville ha det, haha ! Det är fan inte lätt att vara utlänning ibland :)


Pappa arbetar för fullt, tog några timmar innan det äntligen blev klart!


Före: En städvrå med all möjlig blandning som låg där.
Fanns betydligt mycket mer där än när bilden togs :)


Efter: Min alldeles egna bakhörna, jag är helt salig :)
Deusstom ett perfekt förvaringsgömme nedanför!

 

Stort tack pappa för hjälpen !

Är skitnöjd!

 

 

En söndag i Januari

Publicerad 2012-01-15 14:29:08 i Allmänt,

 

Har precis varit ute med min kära far och promenerat i ett soligt men jävligt kallt Berlin. Blev en lång promis i Tiergarten, som är Berlins motsvarighet på Londons Hyde park. Mycket folk som var ute och motionerade, hundrar som löpte runt fritt och lekte med varandra, fick hjärtat i halsgropen ett ex antal gånger då dom närmade sig mig :) Nu har vi precis kommit hem igen och vårat byggprojekt fortsätter, kommer bli skitbra det här :)

Hoppas ni mår bra därhemma, själv njuter jag av att ha besök!

 

 

Idag drar EM igång, Sverige mot Makedonien, ni glömmer väl inte att titta?

Kan till min stora glädje också berätta att tysk tv väljer att sända Sveriges match ikväll, vilket hör till ovanligheternas skull. Underbart är min åsikt :) !!!

 

 

 

Byggare Bob

Publicerad 2012-01-14 09:08:19 i Allmänt,

 

Uppe med tuppen idag känns det som, eller ja åtminsone för mig. Har haft ett par dagar nu med långa sovmorgonar men imorse blev det ändrig på det. Klockan 8 landade ingen mindre än min kära far som ska vara hos mig i helgen :) Jippie!! Det skall nämligen byggas och donas lite i lägenheten och då är jag supertacksam att han kommer ner och hjälper mig. Imorgon får ni se vårat lilla projekt :=)

 

Äggmacka med hallon och mango smoothie, bra start på den här lördagen

 

Kuss Kuss

Happy Freitag !!

Publicerad 2012-01-13 13:22:00 i Allmänt,

 

Sitter och väntar på att min tyska vän Kathi skall komma över till mig, vi ska gå några timmar i affärerna och ikväll blir det resturangbesök och bio (igen!!). På tal om bio, var ju och såg Stig Larssons nya igår och tyckte faktiskt att den svenska versionen var typ hundra gånger bättre. Skall dock tillläggas att jag kollade den på tyska så forstod kanske inte riktigt allt men trots det så var den svenska bättre:)


 

Hoppas ni mår bra och har en underbar helg !

 

Kramar från Berlin

Fritidsgården Nestorstrase

Publicerad 2012-01-12 17:44:10 i Allmänt,


Hela 18 dagar kvar tills Jonte kommer hem, vilket egentligen känns som en hel evighet. Men just nu går dagarna i rasande fart och ingen är gladare än jag. Fritidsgården från Sverige har numera även öppnats härnere på Nestorstrase :) Fantastikt kul och trevlig tycker jag att ha lite folk här varje dag :) De senaste nätterna har någon eller några från mitt lag sovit över, och vi ligger och pratar enda in på småtimmarna och plötsligt har jag redan börja inse att livet härnere denna månad inte är så tråkigt. Jag har funnit många nya vänner som alla gärna vill ställa upp och göra roliga saker när man ibland kan känna sig ganska så ensam.
Idag har jag och Teresa pluggat en massa svenska och tyska, hon svenska och jag tyska givetvis. Ikväll blir det träning, bio, den amerikanska versionen av män som hatar kvinnor och därefter övernattning. Sa jag att det var full rulle härnere :)?

Herzlichen Glückwunsch mein lieber Freund

Publicerad 2012-01-11 15:55:09 i Allmänt,

 

 

 

 

Januarimånad, många som fyller år och idag är det ingen mindre än en av mina absolut bästa vänner som fyller år. Vi har känt varandra i många år nu och trots att vi är totala motsatsen till varandra så passar vi galet bra ihop. Vi har upplevet mängder av härliga stunder tillsammans vilket jag är oerhört tacksam för och vår vänskap blir bara starkare och starkare. Exakt 3 timmar tar det mellan Hamburg och Berlin, 3 timmar mellan dig och mig och nästa vecka kommer jag äntligen upp och hälsar på dig och framförallt firar dig, kommer bli så grymt!

 

Personlig Almanacka

Publicerad 2012-01-11 14:21:36 i Allmänt,


Tänkte ta och dela med mig om en liten färgklick i den ibland så gråa och tråkiga vardagen. På personligalmanacka.se kan man göra sin egna almanacka med en mängder av olika tillval allt från färger till innehåll. Ett enkelt och roligt sätt att göra sina almanacka lite mer personlig.

En vecka avklarad, tre kvar !!

Publicerad 2012-01-09 16:59:25 i Allmänt,


Idag står tiden helt stilla, 21 dagar kvar innan Jonte kommer hem igen vilket idag känns sådär sjukt långt. Tog en lång sovmorgon idag eftersom vi kom hem sent i natt. Spelade en match i Tyska cuoen igår och som vi vann. Så nu är vi vidare i slutspel vilket är skitbra då mitt lag som jag spelar i härnere vanligtvis spelar i tredjeligan. Härnere är det ganska så dött idag annars, regnet öser ner och är allmänt tråkigt.
Dock väntar jag på att klockan skall bli 18.00 , då kommer nämligen mitt paket från Fedex :) En vecka tog det innan det kom ner hit men det var det verkligen värt. Vad det innehåller, det får ni se en annan dag :)
Dock kan jag säga att bakningen kommer få en helt ny dimenson!

En helt vanlig dag i November, då tränade vi såhär :)
Och om ni undrar vart jag är så är jag svenskan som inte förstod att man skulle klä ut sig och kom helt vanligt klädd, därför fick jag nöjet att låna och bära den hemska Scream-masken :)

Pyjamasparty !!!???

Publicerad 2012-01-07 17:17:00 i Bak & annat gott,

Jahopp, om en liten stund intar tyskarna mitt hem för ett pyjamasparty! När fan hade jag det senast, haha? Måste varit för mer än 10 år sedan. Hursomhelst, backar alltså tillbaka drygt 10 år ikväll och har ett pyjamasparty. Kommer garanterat bli en härlig kväll där bland annat egen pizza skall göras och mängder med filmer skall kollas. Jag hoppas jag kan föhandla med dom att åtminstone få se EN engelspråkig film !! Dom är ju inte så pigga på det där med engelskan, men det vet ni säkert redan :)
 
Passade på att göra året första cupcakes också som jag hoppas går hem ikväll :)

Vaniljcupcakes fyllda med kinderägg och marängfrosting

Idag är ingen vanlig dag ...

Publicerad 2012-01-07 12:36:49 i Allmänt,


För idag är det världens bästa Jonathans födelsedag :) Hipp Hipp Hurra och en massa grattis underbara du. Hoppas du får en härlig dag nere i Kroatien idag och att ni vinner ikväll :)
Berlin saknar dig, Nestorstrase saknar dig, jag saknar dig !!!


OPI

Publicerad 2012-01-06 16:07:38 i Allmänt,


Har blivit total förälskad i nagellacksmärket OPI. Hur bra som helst!!  Finns många härlig kulörer att välja mellan, håller länge och är dessutom väldigt prisvärda. Dessa två fick följa med mig hem från mitt senaste besök hemma i Schweden.

 

 

Hoppas ni har en härlig ledig fredag idag. Härnere är det bara vissa delar av Tyskland som har röd dag och Berlin är inte någon av dom. Gött för mig då jag har kunnat springa lite i affärerna idag :)

 

Nattugglan

Publicerad 2012-01-06 00:47:09 i Allmänt,



Har haft en händelserik dag tillsammans med min tyska vän Kathi. Hon är även hon ensam hela Januari månad så det är skönt att det finns fler än jag :) Det blev några mysiga timmar hemma hos mig, blev en hel del försök till tyskaprat också och glädjande nog så blir jag faktiskt bättre och bättre , grymt skönt måste jag säga. Kvällen har jag tillbringat i en handbollshall och tränat för fullt. På söndag spelar vi tyska cupen igen så nu är det full rulle på träningarna igen, vilket också innebär att det är asjobbigt. Träningsvärken är inte nådig ska jag säga er!
Blir ofta sena kvällar då vi alltid tränar så förbaskat sent, vilket har resulterat i att jag numera är en riktigt nattuggla, inte jättebra kanske men min dygnsrytm kommer snart ändras då jag börjar studera. Då blir det inga sena nätter längre :) Dock tänkte jag vara uppe i natt och kolla på hockeykillarna som spelar JVM-final, hejja Sverige :)

Sen kan vi nog konstatera att Skype är världens bästa uppfinnig, underbart att kunna prata med sina nära och kära även om de befinner sig på många mils avstånd, speciellt om det blir alldeles för tomt här ibland!


Guten nacht meine freunde

Nyår

Publicerad 2012-01-05 10:27:48 i Allmänt,

 

Some pics from New Years Eve

Sorry mina vänner, bildkvalitén är värdelös jag vet, men har inte fått tag i de andra foton som togs på nyår därför får ni nöja er med dessa :) Det blev en jättehärlig kväll tillsammans med våra vänner. Som vanligt en massa skoj och skratt, lekar och framförallt sång :)

 

Dagens ...

Publicerad 2012-01-04 12:10:29 i Allmänt,


Väder: 9+ grader, strålande sol
Status: Förkyld :/
Har: Kollat på Black Swan
Frukostmeny:
Äggmacka och havregrynsgröt, mums !
Lunch: Pestokyckling
Gör: Kollar på skidsprinten
Ska: Äta upp nonstopen på pepparkakshuset :)
Bör: Plugga tyska
Läser: Elsas hemligheter av Sofie Farhman
Senaste lärda ord: verkaufen - sälja
Färg: Vit
Lyssnar på: Så mycket bättre, Laleh tolkar
Längtar till: Hamburg
Vill ha: Vår nu tack!
Dissar: Tågpriserna i Tyskland!
Hissar: Spotify som äntligen fungerar igen :)
Tips: Vet ni inte var ni ska slänga era julgranarna, gör som tyskarna och släng ut dom på trottoarer och gator, förmmodligen kommer nog någon annan ta hand om dem längre fram !!!

27 Dagar

Publicerad 2012-01-03 16:34:25 i Allmänt,


Efter en fullspäckad och härlig visit i Sverige är jag nu hemma i Berlin igen. Har haft en riktigt bra vecka hemma i Sverige tillsammans med många fina vänner och familj. Så fort jag klev in på Landvetter imorse så började saknaden ta vid till alla er där hemma, men månaderna går fort så snart ses vi igen :)

På ett sätt är det väldigt skönt att faktiskt komma hem, komma hem till sina egna saker och framförallt sin egna säng! Men det är med en liten klump i magen som jag inser att Januari månad kommer vara lite speciell på så sätt att jag skall tillbringa den här månaden själv i den här stora staden. Jonte är nämligen iväg med landslaget och spelar EM och kommer inte hem försen om 27 dagar. Som tur är har jag fått många nya härliga vänner som garanterat kommer hålla mig sysselsatt :) och Hamburg kommer även få ett eller två besök av mig innan denna månaden är slut, vilket jag längtar efter super mycket :)


Bästa dagen med bästa vännen, snart kommer jag till Hamburg :)

 

Idag drar även min handboll igång, där av anlednignen varför jag befinner mig i Berlin igen. Vi hade en väldigt bra höst och förhoppningsvis kommer det bli en lika bra vår :)

 

Kuss Kuss

 

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela