Anna Jensen

Livet i Tyskland

Well done

Publicerad 2013-02-28 08:58:00 i Allmänt,

Killarna spelade igår hemma mot topplaget Flensburg. Blev en galet spännande match och stämningen i hallen var magisk. Det måste man verkligen säga, tyskarna vet verkligen hur man skapar en härlig stämning på sina idrottsevenemang! Hursomhelst, matchen slutade oavgjort och det var ett gäng nöjda och glada killar jag fick träffa efter matchen. Well done!

Tekniken som gör mig galen

Publicerad 2013-02-26 09:12:00 i Allmänt,

 
Hela gårdagen gick åt till att försöka skicka in en inlämning, 8 jävla timmar tog det tills jag äntligen fick iväg det. Mycket tack vare min kära bror som hjälpte till. Fick både ett och och två bryt på tekniken igår ska jag säga er. Funderade på fullaste allvar att slänga datan rätt in i väggen, vilket förmodligen hade gjort allt ännu värre så det var nog bra att jag inte gjorde. Hursomhelst, fick tidigt imorse besked om att jag klarat det, jipppie! Så nu har jag 4 tentor kvar innan jag tar sommarlov :)
 

Banana Caramel Pie

Publicerad 2013-02-25 14:19:00 i Bak & annat gott,

Här kommer receptet på en enkel och mycket god efterrätt. Det enda som tog tid var att koka den kondenserade mjölken, men vet att hemma i Sverige finns det färdigkokt kondenserad mjölk, ett tips till er som inte har tid och lust att låta det koka.

Till 4 små minipajer behöver du:
10 st digistivekex
50 gram smör
En burk kondenserad mjölk
En banan
Grädde
Riven choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret
3. Krossa kexen så det blir finfördelat
4. Blanda smör och kex och tryck ut i formarna.
5. Grädda i ca 10 min, ta ut och låt svalna.
6. Ta bort ettiketterna från den kondenserade mjölken. Lägg i burken i vatten och låt koka i 3 timmar. Burken måste va täckt av vatten under hela tiden. (Detta kan också gärna göras i förväg om man ej har tid)
7. När den kondenserade mjölken har svalnat fyller du miniformarna med den numera kolan som blivit.
8. Skär banan och lägg ovanpå kolakrämen.
9. Vispa grädde och spritsa eller bred ut över pajen.
10. Dekorera med hackad choklad

Låt gärna pajen stå någon timma innan servering, blir mycket godare då :)

 

 

Lördagsläsning

Publicerad 2013-02-23 17:28:19 i Allmänt,

Ligger och bläddrar i senaste ELLE, har haft en lugn och härlig lördag hittills. Långprommis och en sväng in till Kassel och därefter lite vila i soffan. Nu ska jag börja göra i ordning mig, ikväll har vi nämligen årets första upplaga av halv åtta hos mig. Först ut blir hemma hos Patrik! Hoppas ni har en trevlig helg!

Yes, I made it

Publicerad 2013-02-22 15:32:32 i Allmänt,

Är nog lyckligare än på länge just nu, gjorde första mattetentan igår och fick veta idag att jag klarade det galant! Whohoo, vilken jävla lättnad! Så nu har mina vänner har jag 5 tentor kvar innan jag tar sommarlov. Kände att jag ville fira detta så passade givetvis på att baka lite, en banana caramel pie fick det bli. Recept kommer upp senare i helgen! Nu tänkte jag bjuda killarna på fika och sedan åka och träna! Hoppas ni alla har en bra fredag ❤

Sommar

Publicerad 2013-02-20 15:35:00 i Allmänt,

Sitter och drömmer mig bort till värmen och sommaren. Förra året blev det hela 3 st utlandsresor, Mallorca, Barcelona och Kroatien. Så härligt! Vart det bär av till sommaren är inte bestämt ännu, kanske blir det en härlig sommar i Sverige :)

Värme, sol, Kroatien, ta mig tillbaka ....

Snökaos

Publicerad 2013-02-19 09:28:02 i Allmänt,

Guten morgen! Nyss hemkommen efter en jobbig långprommis i snöstorm. Vaknade upp tidigare imorse och såg att hela Melsungen var täckt av snö! Fan jag som hoppades på att våren skulle komma! Blir att sitta inne hela dagen, har tentaplugg på att-göra-listan idag!

På tu man hand

Publicerad 2013-02-16 20:35:01 i Allmänt,

Haft en riktigt myslördag tillsammans med min andra hälft. Varit på utflykt inne i Kassel ett par timmar och nu väntar köttgryta ala Jonathan och därefter chokladsufflé, nomnom! Perfekt avslutning på den här dagen. Ha en trevlig kväll allesammans ❤

Ikea

Publicerad 2013-02-15 14:59:23 i Allmänt,

Tog en utflykt till Ikea igår tillsammans med Kathi! Fick med mig både det ena och det andra hem :) Kom och tänka på tiden i Berlin, när jag två gånger i veckan åkte till Ikea för att äta korv och köttbullar :) Hursomhelst fanns mycket härliga saker på Ikea igår, tråkigt nog kan man dock inte handla med sig allt :) Blev dock superbesviken igår i shoppen som alltid finns utanför kassorna! Vad har alla svenska matvaror tagit vägen?? Ostar, sill, knäcke, godis och bröd! Numera är allt Ikea Food, tråkigt! Jag vill ju ha svenska varor :) Fanns dock en hel pall med Marabou-choklad så lite svenskt gotta fick jag med mig :)

Happy Valentin's Day everyone!

Publicerad 2013-02-14 14:15:24 i Allmänt,

Vill bara kika in här och önska er alla en härlig alla hjärtans dag. Jag och jonte myser för fullt, han med sitt dataspel och jag med mitt plugg :) Fick 12 underbara rosor från mannen min tidigare imorse och min gåva denna dag till honom blev tårta ala looove!
Ta hand om er
Puss&kram

ME&I

Publicerad 2013-02-13 13:53:00 i Bak & annat gott,

 
När jag var hemma senast i Sverige fick jag med mig ett par nya muffinsformar från klädföretaget ME&I hem. Jag blev tillfrågad om jag kunde baka något fint i dessa färgglada formar och såhär blev resultatet. Vitchoklad och blåbärscupcakes med marängfrosting. Formarna passar perfekt både till cupcakes och bullbak och kommer garanterat bli en härlig färgklick i min bakning nu under våren.

 

Late breakfast

Publicerad 2013-02-13 12:04:05 i Allmänt,

Tog en lång sovmorgon idag, oerhört skönt. Vanligtvis är jag uppe "redan" vid 8-tiden så det var skönt att sova ut lite :) Nu vet jag att flera av er redan är uppe från 06.00 och kanske varit på jobbet både en och två timmar och undrar hur fasiken man kan tycka att uppstigning kl 08.00 är tidigt :) Men bor man här i Melsungen och lever det livet man gör så är det tidigt, that's just how it is !

På dagens att göra står matteplugg, jobbansökningar, bakning och träning. En härlig onsdag helt enkelt!

Fettisdagen

Publicerad 2013-02-12 12:00:00 i Bak & annat gott,

Jag gör som resten av Sveriges befolkning idag och firar fettisdagen med hemgjorda semlor, kan det bli godare? Bulle, mandelsmassa och massa grädde med florsocker, idag är det verkligen en unna-sig-själv-dag. Tanke slog mig precis att jag borde gå ner till torget och sälja semlor, kanske kan lyckas föra in fettisdagen i det här landet också :)
 

Back to work

Publicerad 2013-02-11 11:09:17 i Allmänt,

Måndag igen, dagarna verkligen springer iväg just nu. Har haft en superhärlig helg tillsammans med alla svenskarna. Blivit en hel del sena nätter dessa dagar sen alla kom, så hade en sovdag igår. Sov i princip hela dagen, var galet trött och känner mig fortfarande som en zoombie. Har dock tagit mig från sängen till köksbordet och sitter och försöker plugga lite nu. Känner mig inte speciellt motiverad idag men det måste endå göras, det var ju detta med disciplin !!

Gameday

Publicerad 2013-02-09 13:03:55 i Allmänt,

Precis avnjutit en god frukost/brunch. Ätit amerikanska pannkakor med nutella , färskpressad juice, smoothie och mycket mer. Perfekt start på den här dagen. Här hemma är det full rulle idag. Killarna åkte precis iväg till matchen och jag och Linn ligger ganska så långt efter i tidsschemat. Så nu mina vänner måste jag hoppa in i duschen och därefter väntar match inne i Kassel, hejja hejja !
Trevlig lördag önskar jag er

A golf cake

Publicerad 2013-02-08 12:25:00 i Bak & annat gott,

Här är en liten glimt av gårdagens födelsedagstårta. Eftersom födelsedagsbarnet är ett stort fan av golf så var önskemålet att tårtan skulle ha någonting med golf att göra och såhär blev resultatet! Tårtan är gjord på ljus botten fylld med egengjord vaniljkräm och jordgubbar samt täckt med sockerpasta.

 

Raspberry and white chocolate buns

Publicerad 2013-02-07 16:36:00 i Bak & annat gott,

Tänkte ta och dela med mig av receptet på världens godaste bullar. Ja, jag vet kanelbullen är en klass för sig men dessa hallon och vit chokladbullarna är gudomliga. You have to try it, okej :)
 
Grunddeg:
50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
2 krm salt
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmtt smör
11-13 dl vetemjöl
 
Fyllning:
ca 50 g rumsvarmt smör
ca 250 g frysta eller färska hallon
1 dl strösocker
100 gram riven vit choklad
 
1 ägg
Florsocker
Vit choklad
 
Gör följande:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i mjölken
2. Tillsätta alla torra ingredienser samt smör och nästan allt mjöl
3. Knåda eller kör i bakmaskinen tills degen känns smidig och elastisk
3. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
4. Dela degen i två delar och kavla ut till två plattor. Bred på smör
5. Mosa hallonen lite lätt och bred ut dem. Strö över socker och vit choklad
6. Rulla ihop längderna och skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar
7. Låt jäsa i 30 min och sätt på ugnen på 225 grader
8. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 7-9 min
9. Pudra florsocker och ringla smält choklad över bullarna när dom har kallnat
 

Oh happy day

Publicerad 2013-02-07 11:04:54 i Allmänt,

Idag är det en riktigt jävla bra dag! Det började med att jonte och gänget blev sent igår kväll klara för FINAL FOUR i tyska cupen, riktigt bra jobbat! Och för min del innebär det en härlig helg uppe i Hamburg med många goa människor, Jippie! Dagens tårtleverans är klar, träning gjord och om 3 timmar kommer världens bästa vän Linn till Melsungen tillsammans med ett stort gäng andra svenskar, fantastiskt härligt! Livet är bra nu, trevlig torsdag på er

Överkörd av ett tåg

Publicerad 2013-02-06 09:25:46 i Allmänt,

Ja idag känns det som om jag blivit överkörd av ett tåg, herregud träningsvärken är inte nådig. Igår åkte jag och tränade handboll första gången på 10 månader, det märktes att det var ett tag sedan :) Nu sitter jag och käkar godaste frulle på länge inne i Kassel, käsefrühstück gött e det!


Surprise

Publicerad 2013-02-05 14:45:00 i Bak & annat gott,

Fick en överraskning i brevlådan idag, senaste upplagan av hembakat, yes jag är en baknörd men tack så mycket för tidningen kära mamma! I mellan allt matteplugg sitter jag och bläddrar i tidningen, blir att prova nya saker senare i veckan :)

Retrobak

Publicerad 2013-02-05 14:13:00 i Bak & annat gott, Månadens sötsak,

Hade alldelese för mycket kaksmulor över från senaste tårtbaket så passade på i helgen att göra hederliga punschrullar eller dammsugare som dom också kallas, men i något rosa nyanser. Efter att ha gogglat runt lite samt pratat med den äldre generationen så fick jag reda på att punschrullar åt man mycket på 70-talet, vilket passande nog gör att detta också får bli mitt birdag till Månadens sötsak då temat i Februari nämligen är 70-talet.

Du behöver:
100 gram mjukt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kakao
3 dl småkaksmulor eller sockerkakssmulor
Arrakessens eller punsch efter smak
Marsipan eller sockerpasta
Lite smält choklad
 
Gör följande:
1. Rör matfett, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst
2. Tillsätt kaksmulorna och rör tills allt är blandat
3. Smaksätt med arrakessens eller punsch
4. Ställ i kylen och låt kallna en stund
5. Rulla ut degen till 5 cm långa bitar
6. Klä dem med utkavlad marsipan eller sockerpasta. (Jag färgsatte sockerpasta)
7. Doppa ändarna i smält choklad
8. Låt stelna och njut!
 
 

Regn, regn och ännu mer regn

Publicerad 2013-02-04 09:16:39 i Allmänt,

Början den veckan med att mumsa i mig havregrynsgröt med hallon samtidigt som jag tittar på Nyhetsmorgon på TV4, perfekt start på dagen. Sitter också och tittar ut över Melsungen, ett mycket grått, trist, tråkigt och regnigt Melsungen är var det är idag. Jag vill ha sol! Hur har ni det därhemma?
Nu ska jag bege mig upp till gymmet och därefter blir det plugg och tårtbak. Så ser min dag ut, puss på er.

Tapas

Publicerad 2013-02-03 14:49:38 i Allmänt,

Hade tapasabend hemma hos oss igår tillsammans med resten av svensk gänget. Gjorde olika små rätter bland annat rödbetor med chèvre och valnötter, smakade fantastiskt gott. Till efterrätt blev det marängschwiss, nom nom. Idag har det bakats en hel del, ska strax sätta mig och plugga matte och sedan gå ut på en långprommis. En lugn och härlig söndag. Hoppas ni har haft en härlig helg!

Star Wars

Publicerad 2013-02-02 16:38:24 i Bak & annat gott,

Haft full rulle idag, gick upp tidigt för att hinna bli klar med min första tårtleverans. Det var en trött men glad liten kille som fick sin egna Star Wars tårta tidigare imorse :) Jag hoppas tårtan föll han i smaken. Det enda kravet från hans mamma var nämligen choklad, mycket choklad så därför fick det bli chokladbottnar fyllda med nutellafrosting och ballerinakex.

Tyvärr är bilderna av sämsta kvalité men det får gå endå :)

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela