Anna Jensen

Livet i Tyskland

I 30 dagar ...

Publicerad 2013-01-31 13:42:00 i Allmänt,

har jag sprungit som en jävla galning, ätit allt annat än godis, keso och kvarg i mängder, varit piggare än någonsin ja listan kan göras lång. Den 1 januari hoppade jag på fitnessfighten/kickstart. Ett program som innefattar att man tränar i 30 dagar samt följer ett speciellt anpassat kostschema. Den största anledningen till att jag valde att hoppa på detta var för att jag ville ha bättre koll på kosten. Kände att godis och kakor till morgon och middag inte höll längre. Ett blodsocker som var bergochdalbana, trött och pigg, pigg och trött. Måste säga att det har gått förvånansvärt bra, visst det krävdes en oerhörd planering med kosten, när allt skulle ätas osv men i det stora hela är jag supernöjd. Så till alla er som vill göra en förändring, bli bättre löpare, gå ner i vikt, gå upp i vikt, få en bättre kost m.m kan jag verkligen rekommendera detta.

30 dagar av ditt liv, du kommer inte bli missnöjd!

Nypressat

Publicerad 2013-01-31 09:05:49 i Allmänt,

Guten morgen ! Är galet trött idag, kom inte i säng försen sent i natt, satt och modellerade till helgens tårta alldeles för länge. Sitter i soffan och käkar frulle nu, ska strax upp till gymmet och senare plugg och ännu mera bakning. Ikväll blir det en sväng in till Kassel och till Per och Nadine. Yes, då vet ni hur min torsdag ser ut :)

Nypressad apelsinjuice, nomnom

Salt liquorice brownies

Publicerad 2013-01-29 17:38:42 i Bak & annat gott,

Tog en paus från pluggande och träning idag och bakade lite istället. Jonte har länge tjatat om att han vill ha något med lakrits och inte bara tårtor hela tiden, som han så fint uttryckte det :) Hursomhelst, lakrits var önskemålet så därför fick det bli dessa fantastiskt goda saltlakrits och marsmellows brownies

Grundrecept:
120 g mörk choklad
100 gram rumpstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl

Tillägg: En näve mini marsmellows

Lakritskolan
1 dl grädde
3/4 dl strösocker
25 gram smör
1 msk sirap
En halv påse turkisk peppar

1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Hacka och smält den mörka chokladen
3. Vispa ihop smör och socker
4. Tillsätt och vispa äggen och chokladen
5. Vänd ner kakao, mjöl och vaniljsocker
6. Vänd ner mini marsmellows
7. Häll i form och grädda i ca 35 min

Gör kolasåsen
1. Koka upp grädde och socker tills det blir en brun fin färg.
2. Tillsätt sirap och smör samt turkiskt peppar.
3. Rör om hela tiden så att karamellerna smälter.

När kakan är färdig, ta ut och låt kallna lite. Ringla därefter såsen ovanpå kakan och häll på lite krossade karameller som dekoration.

Bakomanen

Publicerad 2013-01-28 15:40:32 i Allmänt,

När jag inte uppdaterar här på bloggen så kan ni följa mig på instagram under namnet bakomanen! Puss på er

A lovely weekend

Publicerad 2013-01-27 22:07:00 i Berlin,

Hemma i Melsungen igen efter en fantastiskt helg uppe i Berlin. Har hunnit med att umgås med många härliga människor, haft långa middagar, shopping och massa annat mys. Bättre helg kunde det inte bli !

Some pics from this weekend

Miniweekend, yeah !!

Publicerad 2013-01-25 13:17:00 i Berlin,

Morgonträning - check
Promenad med Kathi - check
Lunch - check
Städat - check
Pluggat - check
Och nu mina damer och herrar beger vi oss till mitt älskade Berlin, yes yes yes! Lyckan är total, ska bli underbart att få träffa alla härliga människor igen, få shoppa längs Ku'damm och äta gott på våran favoritrestaurang. Kommer bli den bästa helgen på länge !!

Trevlig helg allesammans
Puss&kram

Matematik

Publicerad 2013-01-24 15:23:49 i Allmänt,

Detta är vad jag kommer syssla med under hela våren, nämligen att läsa in Matte C. Har aldrig varit något större fan av att plugga matematik, ekonomi är mer min grej men ska nu göra ett ärligt försök till att klara detta med. Men det är jobbigt, tufft och kräver verkligen sin tid. Dessutom att göra det på egen hand, med minimal hjälp utifrån, ja att bo utomlands är inte alltid en dans på rosor som det så fint heter. Yes, då fick ni en lite inblick av mitt liv härnere :)

Puss på er

Månadens sötsak

Publicerad 2013-01-24 12:54:00 i Bak & annat gott, Månadens sötsak,

Temat denna månaden på Månadens sötsak är mjuka kakor. Var väldigt länge sedan jag gjorde en mjuk kaka så därför passade det bra att göra det nu i samband med månadens sötsak! Därför fick det bli en gammal favorit i repris, nämligen kärleksmums eller mockarutor som de också kallas! Minns när jag var yngre och älskade denna kaka, fanns knappt något bättre :)

 
Kärleksmums ca 25-30 st
 
Du behöver:

150 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
3 st ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
2 tsk bakpulver

Till glasyren:
150 g smält smör
1 1/2 dl kaffe
1 dl kakao
3 msk vaniljsocker
8-9 dl florsocker
Kokosflingor till garnering

Gör följande:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst
4. Vispa ner resterande ingredienser
5. Tillsätt smör och mjölkblandningen
6. Klä ugnsformen med bakplåtspapper
7. Häll smeten i formen och grädda ca 17 min
8. Gör glasyren; smält smöret och tillsätt alla andra ingredienser, blanda väl
9. Ta ut kakan ur ugnen, låt svalna lite
10. Häll på glasyren och toppa med kokosflingorna. Låt kakan stå och dra sig en stund och skär upp i stora bitar

 

Guten morgen !

Publicerad 2013-01-23 09:40:49 i

Sitter och mumsar i mig frukost och kikar på Nyhetsmorgon. Jonte ligger fortfarande och sover, kom hem sent inatt efter match så han lär nog kliva upp först om någon timma :) Tänkte åka bort till gymmet nu och samla lite kraft till dagens matte lektion, yeah!

Pusskram

En promenad i snön

Publicerad 2013-01-21 14:50:26 i

Kom precis hem efter en tur ute i skogen. Rundan som normalt sett tar 40 minuter tog idag 1 och en halv timma, phuu. Benen är helt döda nu, ett rejält träningspass blev det! Nu blir det en sen lunch, ugnslagad lax bjuds det på idag, nomnom!

Dagens utsikt

Publicerad 2013-01-21 09:18:00 i

Sitter och pluggar och tittar ut över Melsungen. Här har det snöat i snart 12 timmar, fantastiskt mysigt :) Sitter och förundras över den tyska plogningen, som just nu är nästintill obefintlig. Kaoset bröt nyss ut när alla bilarna skulle försöka komma upp i backen här vid oss, oplogat och halt, inte den bästa kombon. Dock ska jag tjata lite på Jonte och Mikael om att vi ska åka pulka senare idag, perfekt väder ju! Ne om man ska återgå till böckerna nu och räkna på ekvationer och funktioner...
Puss på er

Chokladgöttatårta

Publicerad 2013-01-19 15:12:00 i Bak & annat gott,

Har haft en effektiv förmiddag med killarna idag, tidig frulle och sedan morgonträning! Inte ofta man får 2 personliga tränare under ett och samma pass ;) Medans killarna sitter i soffan och spelar tv-spel för fullt nu så har jag precis gjort klart dagens födelsedagstårta till Per. Eftersom han är lika galen i godis och framförallt choklad som jag, blev det en riktigt chokladgöttatårta som jag hoppas går hem ikväll!

Chokladtårta fylld med ultimate choclate frosting, skumtomtemousse samt spritsad med len nougatkräm. Recept kommer upp inom kort!

En sockerbagare...

Publicerad 2013-01-18 15:01:00 i Bak & annat gott,

Har en riktig härlig bakdag idag. Sitter i skrivande stund och väntar på att ena kakan ska bli klar i ugnen innan jag kan skicka in den nya! Kommer bli en hel del bakning de närmsta dagarna, många som fyllt år och som fyller år, me like! Övning ger ju färdighet :)

Årets första tårta blev en Chokladtårta fylld med mjölkchokladmousse och lemoncurd. Spritsad mjölkchokladsmousse och lemoncurd samt spritsad med vit choklad. Gjorde några minicupcakes till de yngre gästerna, något som uppskattades av födelsedagsbarnet :)

And off I go to Germany again....

Publicerad 2013-01-16 09:59:57 i

Hej på er :)
Ser att ni är några flitiga besökare som är inne varje dag, härligt! Jag får be om ursäkt för den ofantligt dåliga uppdateringen men på grund av brist på tillgång till internet samt mycket annat jag har haft för mig, så har bloggen blivit liggande. Jag ska bättra mig, oki!? Hur som helst, nu väntar 13 timmar i bil till Tyskland och Melsungen! Vi hörs imorgon igen! Puss&kram

Alldeles för mycket packning denna gången också ...

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela