Anna Jensen

Livet i Tyskland

Sommmmar

Publicerad 2012-04-29 13:08:00 i Allmänt,

Det är varmt, riktigt jäkla varmt härnere idag. Inatt när jag kom hem efter en lång bortamatch-resa så stod termometern på hela 25 grader, galet! Kom som sagt hem sent inatt så känner mig tröttare än tröttast idag. Skall strax iväg och möta upp lite härliga tjejer och kolla på våra killar som spelar kvartsfinal i Champions Leauge härnere idag. Auf geht's Füchse :)

 

Morgonpromenad tidigare imorse

 

 

Frühling

Publicerad 2012-04-27 18:54:00 i Berlin,


Har haft en riktigt härlig dag härnere idag, 23 grader och strålande sol, underbart! Har suttit större delen av dagen ute på våran inneplats och pluggat och solat. Riktigt skönt att ha sin egna lilla plats utan en massa trafik eller andra människor. Nu väntar jag på att Jonte skall komma hem från träningen, ikväll är det nämligen grillpremiär här hos oss på Nestorstrase, och som jag har längtat. 

 
En liten insyn på våran innegård


Ha det gött

Trevlig helg mina vänner !

News

Publicerad 2012-04-26 13:41:44 i Allmänt,


Blev en hel del shopping uppe i Hamburg i helgen bland annat lite sommarkläder,parfym, strandväska och bikini ( insåg att resan till Mallorca och Barcelona närmar sig ) och givetvis nya cupcakes formar m.m.

Hamburg

Publicerad 2012-04-24 15:06:29 i Allmänt,


Tillbringade helgen som var uppe i fantastiska Hamburg tillsammans med min kära vän Linn. En stad som jag verkligen varmt rekommenderar att besöka. Mina tre dagar gick alldeles för fort trots att mycket hanns med. Cykelutflykter, brunch, en rejäl dos av shopping, tapas och vinmys, promader och en massa kvalitetstid med en av mina bästa vänner utgjorde en riktigt bra helg :)



 
      

Die Polizei

Publicerad 2012-04-17 10:46:14 i Allmänt,

 

Vilken jävla dag !!!! Gårdagen skulle komma bli den roligaste och galnaste dagen här i Berlin sedan jag flyttade ner, låt mig dela med mig av gårdagens händelse :)

För drygt 4 månader körde körde jag lite för fort, 7 km för att vara exakt. Här i Tyskland funkar det så att kör man för fort så får man en räkning på 15 euro som man måste betala, vilket också är det enda man behöver göra. Men på grund av vissa språksvårigheter samt att polisen hade missat att jag hade betalat 15 euro så fick vi alltså hembesök igår av självaste polisen. När det ringde på dörren trodde jag först att det var ett skämt men insåg ganska så snart att shit det står ju en riktigt polis här utanför... Ända sedan jag var liten har jag alltid haft stor respekt för polisen så givetvis blev jag ju livrädd, panikslagen och gråtfärdig när plötsligt polisgubben stod i dörrentrén och givetvis kunde han inte ett enda ord engelska, sa jag att jag hade PANIK, hjärnan gick på högvarv, vad har jag gjort, fängelse, vad händer ????!!! Därför fick jag göra det bästa av situationen, jag bjöd in han, tog med han in i vardagsrummet och jonte som då satt och käkade lunch trodde inte sina ögon när plötsligt die Polizei kommer in och hälsar glatt :) herreguud säger jag bara, vilken jävla scen! Hursomhelst denna härliga polisman förstod ju genast att vi inte var tyskar och berättade att han hade "bara" kommit för att förklara att " det var ingen fara att jag hade kört för fort men att man måste betala 15 euro ". Så jag tog fram alla papper och förklarade att jag hade redan betalat och då var allt ur världen :) polisen tackade för sig och önskade oss en trevlig dag och vistelse i Tyskland och sedan lämnade han lägenheten. Trots att jag var ganska så chockad över händelsen så har jag nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv minuterna efter att polismannen gick, tårarna rann och idag har jag så jäkla ont i magen av allt skrattande :)

 

Den trevliga polismannen och jag fick stå och jämföra papper :)

 

Happy Sonntag

Publicerad 2012-04-16 11:24:00 i Bak & annat gott,

 
För ovanlighetens skull så var både jag och Jonte hemma igår, inga träningar, inga matcher utan bara en helt ledig dag, fantastiskt skönt :) Eftersom det var söndag igår så var det som vanligt stängt överallt så då fick det bli storbak här på Nestorstrase. Solrosbullar och chocholate chip cookies var det som bakades!

Mästerbagaren i sitt esse :)
 

 

Minicupcakes

Publicerad 2012-04-13 14:31:00 i Bak & annat gott,

 
Trots späckade dagar hemma i Sverige hann jag slänga ihop lite mini cupcakes som jag bjöd på i fredags till ett gäng härliga tjejer :)

Hallon och vitchoklad cupcakes med creamcheese frosting



 

 

Bildmix

Publicerad 2012-04-12 10:48:47 i Allmänt,


Mina vänner, jag är hemma igen! Hade en kanon påsk i Sverige tillsammans med vänner och familj. Idag har jag mängder med saker som måste göras så har ingen tid för bloggning, därför slänger jag upp lite bilder från mitt Sverigebesök. Är fortfarande alldeles för dålig på att fånga saker och ting på bild så ni får helt enkelt nöja er med detta :) Hoppas ni mår bra och att ni hade en fin påsk!





Äntligen hemma

Publicerad 2012-04-07 13:15:57 i Allmänt,

 

Äntligen är jag hemma. Efter två härliga dagar i hemstaden Borås så åkte jag till mitt andra hem igår, Göteborg! Gårdagen var lika fullspäckad som den här dagen kommer bli, härligt. Det är underbart skönt att få vara hemma och träffa alla goa människor :) Blev bra party igår hemma hos mina fina vän Ida och senare under natten gjorde vi även ett besök längs med avenyn, det är alltså med ett extremt tungt huvud jag sitter gå och skriver , men oj vad kul vi hade det :) Nu skall fortsätta njuta av att vara hemma, umgås med vänner, kolla på jonte och killarna som spelar OS-kval idag och senare kväll återigen party med ett gäng härliga tjejer, wohoo !!


Härliga tjejer

 

Hoppas ni har en härlig dag

Glad Påsk

 

Kaosdagen

Publicerad 2012-04-02 23:11:23 i Allmänt,

 

Vilken jäkla dag !! Klev upp tidigt imorse , föreläsning och plugg stod på morgonschemat, därefter en snabbis till ZARA för att se om min klänning kommit in, men inte då. Sedan till återvinningscentralen för att slänga massa skräp, hela det projektet tog en timma, först att hitta dit efter att ha frågat mig runt på knagglig tyska och väl där insåg jag att mitt tyska vokabulär gällande återvinningsområdet var lika med noll så det gick ju åt skogen det med! Skall tilläggas att det är inte som hemma att man kan gå och slänga saker brevid sin mataffär, nejdå här är det struktur och ordning. Kösystem och genomgående av allt som skall slängas, sa jag att det tog tid? Fem gånger under denna timman fick jag frågan av olika människor om jag kom från Sverige !! Ja ser man en viss förvirrad tjej springa runt på en återvinningsstation med blont hår så är hon nog svensk!? Just det ja, stressad som jag var lyckades jag nästan backa in i en container också! Kaos! Hursomhelst därefter direkt hem för fortsatt plugg och efter det direkt till träning. Nu är klockan halv elva och jag har precis kommit hem, puh!

 

Dagens kvällsmat:
2 kokta ägg och ett glas av godaste drycken PÅSKMUST :)

 

Bäst i Berlin

Publicerad 2012-04-02 13:02:45 i Allmänt,

 

Helgens dåliga uppdatering har berott på att jag har till bringat mina vakna timmar i en idrottshall. Vi spelade nämligen Berliner Pokalen med semifinal i lördags och final igår. En final som vi vann :)

 

Spreefüxxe Pokalmästare

 

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela