Studentfirande
Äntligen på svensk mark igen. Har ett par fullspäckade dagar framför mig, kul! Först ut är studentmottagning för Gabriel! Trevlig helg på er!
Här får ni årets första och sista egopic :)
Äntligen på svensk mark igen. Har ett par fullspäckade dagar framför mig, kul! Först ut är studentmottagning för Gabriel! Trevlig helg på er!
Här får ni årets första och sista egopic :)
Fick ett trevligt paket häromdagen på posten. Från Fazer Choklad och Pernilla på Bliminjäst Tack så mycket! Passade givetvis på att baka direkt och Jonte som älskar lakrits blev mer än nöjd så nu delar jag med mig av receptet till er! Provade också ett nytt recept på mousse från Tove som driver bloggen Bakabakalitenkaka . Ett mycket bra recept som man kan ha som tårtfyllning, frosting eller till efterrätt.
Till 10 cupcakes:
100 gram smör
2 ägg
1 dl socker
1/2 dl muskvadosocker
1 1/2 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk lakritspulver
1 st chokladkaka lakrits från Fazer
Cupcakes
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret och tillsätt mjölken
3. Vispa ägg och socker poröst
4. Blanda övriga torra ingredienser och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggblandningen.
5. Fördela smeten i muffinsformar
6. Bryt av och lägg en ruta av chokladkakan i varje muffinsform. Tryck ner lite lätt.
7. Grädda i ugnen i ca 12 minuter
8. Låt svalna
När muffinsarna har svalnat och mousse har stelnat kan du fördela moussen på muffinsarna
Hej på er :) Ni undrar säkert vart jag tagit vägen! Har haft mängder med saker att göra vilket har gjort att bloggen fick prioriteras bort ett litet tag. I fredags var jag i Berlin och hälsade på goda vänner och på kvällen blev det grymmaste konserten med Beyonce. Vilken kvinna, vilken show! Sent i lördagskväll kom jag åter hem där hela huset var fullt med besök från Sverige. Härligt härligt, full rulle var det ja :)
Medans ni i Sverige har haft bra väder så har det ösregnat här i tre dagar. Så här såg det ut tidigare idag på min vanliga morgonprommis.
Tog en paus från bloggandet och livet i sig nu i helgen. Har tillbringat de senaste dagarna med skolböckerna i högsta hugg och igår gjorde jag min sista skriftliga tenta. Phuu nu har jag bara den muntliga delen kvar sen är jag äntligen klar!
Precis varit ute på promenad med Kathi nu på morgonen. Alltid lika skönt att få prata av sig på svenska :) Slängde ihop lite mellis nu härhemma, färsk frukt gottigottgott. Idag tänkte jag ha en ledig dag från plugg. Blir en sväng till Ikea och därefter lite bakning. Intressant tisdag härnere va!? Nooot!
Tog en sväng in till Kassel nu på morgonen för att äta go frulle. Bra start på den här fredagen! Annars idag står plugg på schemat, börjar närma mig slutet så kör in i det sista nu. Kämpa kämpa, inte långt kvar!
Temat på Månadens sötsak denna månad är tillbehör. Efter lite funderande på vad egentligen tillbehör är så kom jag fram till att en god och len vaniljsås är ett perfekt tillbehör lagom till vårens och sommarens alla pajer. Är fullt hus här ikväll så har precis slängt ihop en äpplepaj och gjort min egna vaniljsås. Smakade gudomligt och gick även hem hos alla killarna här i huset, härligt!
Så mina vänner, här kommer recepten!
För en knäckig äpplepaj behöver du:
5 äpplen
150 gram smör
2 dl socker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl ljus sirap
1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser förutom äpplena. Dra av från plattan och låt stå.
3. Skala, kärna ut och skiva äpplena tunt.
4. Smöra en ugnsform och fördela äpplena samt fördela smeten över äpplena.
5. Ställ in i ugnen i ca 30 min. Pajen ska bli gyllenbrun.
Vaniljsås:
4 dl mjölk eller grädde ( jag tog hälften av vardera)
2 tsk potatismjöl
2 msk strösocker
1 ägg
Vaniljsocker efter smak
Gör följande:
1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull förutom vaniljsockret.
2. Låt blandningen sjuda under oavbruten vispning tills den tjocknar ( ja du kommer få kramp i armen :)
3. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker efter smak.
4. Vispa tills den mesta hettan har försvunnit och häll sedan upp och låt kallna i kylen.
Haft 27 grader här idag, så underbart! Suttit ute på balkongen hela kvällen och grillat med killarna. Melsungen må vara en liten by och inte alls som Berlin men utsikten från vår balkong, en kväll som denna slår Berlin alla dagar i veckan. Känns som man befinner sig utomlands, vilket man också gör :)
Är sugen på att göra om lite här i lägenheten. Tänkte börja med sovrummet och byta ut alla sängkläder. Blev inspirerad av alla dessa härliga textiler från Zara Home. Får nog bli en tripp till Frankfurt i helgen :)
Emma och Henke som var här i helgen och hälsade på oss förlovade sig för ett tag sedan. Tog givetvis tillfället i akt och slängde ihop en tårta till dom :)
Tårtan bestod av en ljus chokladbotten med mjölkchokladsmousse och rårörda hallon. Spacklad med smörkräm och dekorerad med sockerpasta!
Tog ett litet förtidigt sommarlov i 5 dagar för att umgås med vänner från Sverige. Denna helgen hade vi alla svenskar besök så vi har varit ett härligt och stort gäng som umgåtts de senaste dagarna :) Emma och Henke åkte precis hem och jag sitter återigen i böckerna och försöker lära mig om matematikens funktioner. Blev lite paus från pluggandet dessa dagar, så har en del att göra idag! Tillbaka till vardagen va det ja!
Fullt ös här idag med besök från Sverige samt handbollsfinalerna på tv. Givetvis sitter vi och håller tummarna för Ida och gänget, hejja hejja Sävehof :)
Igår hade vi 27 grader och strålande sol. Idag ösregn och åska. Buhuu. Blir att sitta inne hela dagen och plugga och fixa i lägenheten. Får efterlängtad besök imorgon av Henke och Emma :)
Nu när jag var hemma fick jag köpt med mig de tre nya smakerna från LOKA. Fastnade för Strawberry Ice Cream, godaste drycken på länge! You have to try it!
Va faaaaan var det första ja tänkte igår när vi kom hem. Inte igen.... För andra gången nu på kort tid fick jag inte min väska, denna gången hade jag dock av misstag förväxlat min väska med en annan kvinnas. Men hur stor är chansen att väskan är exakt likadan med samma kodlås!!!!! Skrattretande. Har lekt någon form av detektiv sen klockan 8 imorse. På svenska, engelska och tyska. Men nu är min väska äntligen lokaliserad. Ska strax hoppa in i bilen och ge mig ut på en tur till den andra damen som har min väska :) vi hörs senare mina vänner!
Killarna vann sin bortamatch igår vilket, till min stora glädje gjorde att dom fick ledigt i 3 dagar. Detta firar vi med en tripp till Sverige och Göteborg , yeah :)
Gårdagens tårta med kinapuffar, mörk chokladmousse och rårörda hallon
Till tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker ljust och poröst. Tillsätt de torra ingredienserna och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 35-40 min
Mörk chokladmousse:
150 gram mörk choklad
2 dl grädde
2 äggula
Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden och tillsätt äggulorna. Rör ner chokladen och låt stå i minst 2 timmar.
Råröda hallon
200 gram färska/frysta hallon
2 tsk marsanpulver
2 tsk socker
Blanda hallon med marsanpulver och socker. Enklare och godare blir det inte.
Dekorering
Kinapuffar
För att kinapuffarna skulle fastna använde jag mig utav lite chokladmousse som blev över och spacklade tårtan och tryckte sedan fast kinapuffarna.
Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !