Anna Jensen

Livet i Tyskland

Finbesök :)

Publicerad 2011-11-30 17:09:47 i Allmänt,



Hade finbesök i köket idag av ingen mindre än herr Stenbäcken själv. Det händer ju inte jätteofta att han vill vara med och baka om man säger så, och ingen blev gladare än jag :) Dock fick jag absolut inte lägga mig i utan skulle bara agera hjälp om det behövdes :)

In action :)


Dock blev det en viss förvirring med muffinsformarna och smeten så...



... jag fick hoppa in och hjälpa lite


Och resultatet ser ni här
Vaniljmuffins med Shoko-Bono ägg :)




Nu väntas pepparkakshusbygge :)

Ha en härlig kväll

I julens röda färger

Publicerad 2011-11-29 17:54:14 i Allmänt,


Här får ni en liten insyn av dagens projekt, nämligen julblommor. Tog en lite utflykt idag till ett shoppingcenter utanför Berlin och köpte en massa härliga julblommor :) Blev en väldigt härlig färgklick här hemma i vårat annars så ljusa hem :)

 

 

Nu väntar träning och senare ikväll blir det glöggmys, jummie :)

Kuss kuss

Erste Advent

Publicerad 2011-11-27 22:40:37 i Allmänt,


Jag har haft den absolut bästa veckan på väldigt väldigt länge. I början av veckan gjorde jag ett snabbesök i Sverige och i onsdags var jag återigen tillbaka i Berlin tillsammans med två riktigt härliga damer. Imorse åkte dom hem igen men oj vad kul vi har haft. 5 dagar gick fort, alldeles för fort. Shopping, sightseeing, god mat, alkohol, kvällmys, promenader, julmusik, julmarknad, polis och blåljus, mängder med skratt, party och mycket mycket mer hann vi med under dessa dagar. Tack Ida och Bella för dessa dagar, saknar er redan. Och tack även alla goa göteborgsbrudar, ni är guld värda.


Efter en heldag med städ, tvätt, matlagning och adventspyntning så sitter jag nu och njuter av att det faktiskt är advent. Julmusiken och glöggen gör mig sällskap denna kväll.




Hoppas ni har en härlig första advent

Kramar från Nestorstrase

I´m back

Publicerad 2011-11-23 17:17:20 i Allmänt,


Gladare än någonsin. Har haft tre härliga dagar hemma i Sverige tillsammans med familj och massa vänner. Mycket har hunnits med bland annat mat på bästa resturangen Mañana med mycket efterlängtade tjejer, fikor och en hel del shopping.
3 dagar gick fort men oj vad härligt det var att vara hemma. Imorse landade jag i Berlin igen tillsammans med två riktig härliga damer, nämligen Ida och Bella. 5 dagar av mängder mer tjejmys har jag att se fram emot nu, detta blir en grym fortsättning på veckan :)

Dock måste jag säga att dagens bästa höjdpunkt var idag när jag stod på Landvetter och efter många om och men och även med hjälp av Ida och Bella lyckades få med mig mitt senaste köp, nämligen min nya julgran. Ja ni hörde rätt, jag har köpt en julgran och flög ner den till Berlin idag och ingen är gladare än jag :) Ska man fira jul i Berlin så ska man och då får det bli en svensk julgran, så är det bara !!! (Och innan ni hinner undra om jag verkligen är frisk i huvudet som köper en gran från Sverige så kanske jag borde poängtera att plastgranar i Berlin lyser med sin frånvaro och därav mitt köp :)

Auf Wiedersehen

Nu är det jul igen !

Publicerad 2011-11-18 15:19:29 i Allmänt,


Jag har tjuvstartat, jag kunde inte hålla mig längre :) Idag spelas Sanna, Shirley, Sonja och givetvis Carolas härliga julsånger på högvarv härnere. Har stått och bakat hela förmiddagen och sjungit julsånger utav bara den. Fan vad jag älskar julen :) Dagens bak ser ni här nedan nämligen Lussekatter! Ikväll ska tyskarna få smaka på svenska lussekatter, hoppas dom går hem :)



Julstämningen fortsätter även ikväll. Tjejerna hade vart på IKEA och handlat pepparkakshus så ikväll ska vi sätta ihop och dekorera pepparkakshus för fulla rullar :)

Hoppas ni har en riktigt härlig fredag!

I´m coming home !!!

Publicerad 2011-11-17 13:38:52 i Allmänt,


Har precis släppt av en extremt lycklig kille på flygplatsen som nu äntligen får åka hem och träffa alla våra nära och kära och bara ha det riktigt gött hemma i Götet. Och jag är inte alls bitter, verkligen inte.... För på söndag kommer jag ÄNTLIGEN hem och kommer få träffa alla jag med :) 3 jävla dagar till sen befinner jag mig på svensk mark igen. Vetskapen om att jag ska träffa släkt och vänner gör att det går ett galet glädjerus genom hela kroppen. Total glädje härnere idag, bara så ni vet :)


Tänkte ta och visa er gårdagens projekt som jag höll på med!
När ensamheten ibland smyger sig på kan det vara väldigt härligt att ha alla sina vänner på en och samma plats
Låt mig presentera, Annas klipp och klisterverk :)


Nestorstrase

Publicerad 2011-11-16 11:48:52 i Allmänt,


En liten insyn i vår tyska vardag hur vi har det härnere på Nestorstrase :)
Ni är fler och fler som vill se bilder från lägenheten, men än så länge får ni nöja er med detta så ska jag försöka lägga ut lite mer bilder senare :)

Bremen

Publicerad 2011-11-14 11:45:28 i Allmänt,


Helgerna bara springer iväg och så gjorde även denna. I lördags så åkte vi till Bremen, en ganska så stor stad som ligger någonstans i västra Tyskland som var väldigt mysig :) Vi åt på min nya favoritresturang Vapiano, kanske är dags att fler sådana öppnas i Sverige då det är väldigt god mat :) Därefter så blev det bio och för min del blev det animerade TINTIN. Då allt är dubbat härnere så får det bli de enklaste "barnfilmerna" än så länge tills mina språkkunskaper blir ännu bättre :) Och för er som undrar hur matchen gick igår så vann vi, vilken innebar att vi fortfarande leder våran liga :)

Nedanför ser ni lite bilder från helgen på mina härliga lagkompisar :)

På utflykt :)

Publicerad 2011-11-12 10:12:52 i Allmänt,


Godmorgon alla glada!
Här är det full rulle idag. Har precis packat färdigt min enorma träningsväska och sitter nu och försöker klura ut hur jag ska ta mig till våran samlingsplats, vilket inte är det lättaste. Vi spelar egentligen imorgon men åker redan idag för att bo på hotell och käka och gå på bio ikväll :) Blir en trevlig dag det här.
Dock måste jag kila nu, svenska Scandic nästa !!

 

Ha det gött people !!

 

Christmas Feelings !

Publicerad 2011-11-11 16:59:25 i Allmänt,


Sitter och kikar på Bröllopsduellen och dricker årets första julglögg, riktigt gott :) Jonte åkte iväg tidigt imorse så har gjort Berlin på egen hand idag. Har spenderat några timmar i alla affärer och gått omkring och myst bland all julskyltning och även börjat kika på julklappar :)

Ikväll händer det inte mycket härnere. Blir fredaysmys för mig själv vilket nog kommer innefatta ännu mer tjejfilmer, hemmaspa och lite matlagning. Roligare än så blir det tyvärr inte den här berömda fredagen den 11/11/11 :)

Ha en trevlig helg allesammans !!

Förkyld !!!

Publicerad 2011-11-10 13:13:44 i Allmänt,


Halsont, snuva och allmänt häning. Jag har blivit FÖRKYLD, inte bra, inte alls bra faktiskt och jag som hatar att vara förkyld. Började i måndag och har suttit i sedan dess så därför tog jag i med hårdhandskarna idag. Jag gick och köpte två påsar apelsiner, här ska det käkas c-vitaminer så det kommer sprutas ur öronen. Till helgen har vi match och då tänkte jag vara frisk. C-vitaminer var det här ja !!!!

 

Hoppas ni är friska därhemma

Puss hej

Besuch aus Schweden

Publicerad 2011-11-10 12:54:04 i Allmänt,


Har haft fullt upp de senaste dagarna med att visa upp Berlin för våra kära vänner, därav den dåliga uppdateringen.
Som vanligt har det blivit en hel del sightseeing, shopping , handboll, sällskapspel, fikande ja listan kan göras lång! Nu har dom åkt hem igen och lugnet har lagt sig över Nestorstrase igen, tråkigt men sant! Dock dröjer det inte länge tills det är full rulle här hos oss igen!

Lite bilder från tidigare i veckan



Montag baby!

Publicerad 2011-11-07 10:50:00 i Allmänt, Bak & annat gott,

 

Helgerna härnere har varit riktigt härliga de senaste veckorna och så blev även denna. Mina kära föräldrar har varit här på besök och igår kom även ett härligt gäng svenskar från metropolen Vårgårda. Har sagt det innan och säger det igen, jag älskar numera besök :)

Så förutom sightseeing, shopping och en massa handboll så innefattade även helgen mängder med lösgodis, julmust och andra goa svenska produkter! Underbart!

Hann även med att göra lite födelsedagscupcakes till Weronica som kom och hälsade på igår!

Chokladcupcakes med nutellafrosting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag går jag återigen in i min roll som sightseeingledare för våra senaste gäster. CheckPoint-Charlie, Berlinmuren, Riksdagshuset, Brandenburg Tor m.m ska avverkas idag. Börjar känna mig riktigt kunnig nu när det gäller alla sevärdheter härnere :)

 

Äntligen fredag !!!!

Publicerad 2011-11-04 13:10:02 i Allmänt,


Äntligen underbara fredag och helg vilket innebär tacokväll med tyskarna, att mamma och pappa kommer imorgon, att Jonte kommer hem och att ännu fler härliga svenskar kommer på söndag och hälsar på :) Sa jag att denna helgen kommer bli bra !!??

Efter en oerhört effektiv förmiddag som innefattade ett besök på IKEA, Möbelkraft samt storhandling på Kaufland sitter jag nu och läser lite tyska skvaller och modetidningar samt käkar världens bästa godis just nu, KINDER :)

 

Idag är en bra dag, imorgon ännu bättre

Trevlig helg allesammans

 

Kärlek från Berlin




Bakomanen !!

Publicerad 2011-11-02 17:43:21 i Allmänt, Bak & annat gott,


Jag älskar verkligen att baka men idag undrar jag om jag inte lider av allvarlig bakonomi. Jag hoppade upp ur sängen vid 10 imorse och har sedan dess stått i mitt favoritnattlinne och bakat utav bara den fram tills nu, haha. Jag har alltså stått i köket i nästan 7 timmar och bara bakat och bakat :) Ja jag vet, det är inte helt normalt att baka i så många timmar men har man inget bättre för sig en onsdag så här i november då kan man lika gärna baka lite :)
Solbullar med egengjord vaniljkräm, makroner och lite muffins blev resultatet efter dagens bak! Perfekt till helgen då storbesök vankas :)



Nu mina damer och herrar väntar träning och senare ikväll/natt är det Stig Larsson-maraton tillsammans med lite härliga lagkompisar härhemma!

Auf Wiedersehen




P-bot ala Berlin

Publicerad 2011-11-01 17:27:14 i Allmänt,


Idag är det tomt och lite tråkigt härnere. Familjen Gegerfelt åkte hem igår kväll efter 4 härliga dagar tillsammans och Jonte är i väg med handbollen hela veckan så har en par dagar för mig själv nu men redan på lördag kommer mina efterlängtade föräldrar på besök och på söndag kommer nästa stora gäng ner, vilket ska bli skitkul :)  

Förutom att tränat, lunchat och gått i en massa affärer idag lyckades jag även få med mig en P-bot med mig hem. Tänkte därför ge er en insyn på hur det fungerar med det briljanta P-botsystemet härnere.

Får man en P-bot härnere så ligger den på 5 Euro, drygt 50 kronor. Hade jag gjort rätt för mig och betalat idag för mina 5 timmar i centrum så hade det kostat mig drygt 200 vilket innebär att det är alltså en hel del dyrare att betala än att inte göra det och ta en bot istället. Lägg där till att om man nu betalar och går över tiden så åker man istället på en bot för 20 Euro plus det man redan betalat, vilket i mitt fall hade blivit 400 kronor. Min undran är hur i hela världen tänkte dom när dom införde detta systemet? Hemma svider det när man får en bot på 400-800 kronor och man lär sig gärna av sin läxa men härnere, är det snarare tvärtom. Systemet härnere gör att det lönar sig att inte betala, vilket är ganska så sjukt ! Jag klagar absolut inte men kan fortfarande inte förstå hur dom tänkte när dom införde detta!? 3 månader efter att jag flyttade ner hit gör jag som resten av tyskarna, jag erkänner jag struntar i att betala så länge systemet är som det är :)

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela