Anna Jensen

Livet i Tyskland

Freitag

Publicerad 2012-03-30 10:32:25 i Allmänt,

 

Sitter och äter frukost och tittar på min favoritserie Glee. Sprang ut på marknaden innan och köpte färska jordgubbar så det fick bli dagens frukost tillsammans med flingor, gott gott ! På dagens schema står ekonomiplugg, har två föreläsningar som skall hinnas med idag också så lika bra att sätta fart. Ikväll blir det även en tripp till Potsdam med mina tyska vänner :)

 

 

Ha en trevlig fredag mina vänner

 

Hemlängtan

Publicerad 2012-03-29 13:41:32 i Allmänt,

 

Kom precis hem efter att ha kört en väldigt glad pojkvän till flygplatsen och mot Sverige. Själv blir jag kvar härnere ett par dagar till närmare bestämt 6 dagar men sen kommer även jag hem, dock känns det som det är evigheter tills dess! Därför har jag en riktigt tycka-synd-om-mig-själv-dag idag, har hemlängtan till alla fina människor hemma, till Göteborg och till Borås. Låt det bli onsdag nu !!! Hursomhelst för att lindra min hemlängtan har jag varit och köpt Singgoallakex och kinderägg, som får bli dagens tröst tillsammans med ekonomiplugg. Därav har ni också anledningen till mina dåliga uppdateringar, plugg och träning är numera vad som hinns med på dagarna. Så tänkte bara hoppa in här och säga att jag lever och mår bra!

Från förra veckans golfspelande

 

Montag baby!

Publicerad 2012-03-26 12:08:02 i Allmänt,

 

En fördel med att bo utomlands men ändå ganska så nära Sverige är att man ständigt får besök. Denna helgen som var har min fina vän Beatrice varit härnere och hälsat på, i 25 grader och strålande sol har vi sprungit i affärer, många affärer, suttit på uteserveringar i öst, sightseeingat ( ja det finns enormt mycket att se i den här staden ), umgåtts med tyska vänner, myskvällar och som brukligt en liten dos av en viss bollsport!

Börjar bli riktigt varmt återigen här idag, sorry skall inte tjata om vädret mer men det är faktiskt 20-25 grader i slutet av mars, helt galet !! Nu blir det dock frukost allabama, plugg och senare lite golfspelande igen !

 

Vårlunch tillsammans med Kathi och Bea

 

Lycka

Publicerad 2012-03-23 11:33:46 i Allmänt,

 

Äntligen fredag!

Är på strålande humör, senare i eftermiddag kommer nämligen ett väldigt efterlängtat besök. Min underbara vän Beatrice kommer och hälsar på och som jag har längtat :) Dock blir det en sväng ut på golfbanan först tillsammans med Jonte, återstår att se om jag kommer vara på lika strålande humör efter golfen ...

 

Trevlig helg på er

 

Sommar!?

Publicerad 2012-03-22 15:27:01 i Allmänt,

 

Utan att bli allt för tjatig så måste jag trots det nämna att Berlin återigen bjuder på 20 grader och strålande sol idag. Medans mängder av människor har slagit sig ner i parken som ligger precis utanför våran lägenhet så har jag suttit på innegården hela dagen och pluggat, pluggar numera som en dåre! Resultaträkningar blandat med tyskans all oändliga grammatik! Inte alltid det lättaste skall jag säga er :).
Hursomhelst, nog om plugg och studier. Nu blir det matlagning och därefter monsterträning.

Wir hörens uns

En liten insyn i våran innegård

 

Gottegris

Publicerad 2012-03-20 09:34:38 i Allmänt,

 

Hej på er :)

Har haft en kanon helg, 20 grader och strålande sol tillsammans med besök från Sverige kunde det inte blir bättre. Har utforskat stora delar av östra sidan den här helgen och hittade till min stora förtjusning mängder av ny shopping, resturanger, fik och min nya last FROZEN YOGHURT, sjukt gott! Och när vi ändå är inne på last så har jag nu fått nog. Älskar verkligen när vi får besök och ni som följer mig har säkert förstått att vi har i princip besök varje helg nu, vilket också innebär att alla mer än gärna tar med sig lösgodis, mycket lösgodis!!! Som den godisgris jag nu är så älskar jag detta men efter en månads alldeles för mycket godisätande så är det numera slut på allt godis! Eller okej jag håller upp till påsk, drygt 2 veckor måste jag väl ändå klara av, det återstår dock att se! Nog om godis och mer om helgen som var, det spelades ju nämligen också lite handboll härnere. Mitt lag vann vilket fortfarande innebär att vi är obesegrade i våran serie, tyvärr trampande jag jävligt snett på en handboll ( trodde nog att foten på riktigt gick av ) precis innan matchen drog i gång så jag fick ligga i högläge och hejja på mina kamrater istället. Jonte och killarna spelade kvartsfinal i Champions league och vann efter en spännande match mot Hamburg!
Märker att detta blir ett långt inlägg, sorry!


Hursomhelst skall strax iväg på lite ärenden, har mängder på att-göra-listan idag, bl.a bilbyte, handling, städning och allt annat tråkigt som man måste göra i en stor lägenhet mitt i Berlin, besök hos sjukgymnasten, tyska plugg, förberedelser för morgondagens ekonomikurs och så lite mer ...

Jag och Emelia i lördags

 

Sommarkänslor

Publicerad 2012-03-16 15:23:00 i Bak & annat gott,

17 underbara grader och strålande sol är vad Berlin bjuder på den här fredagseftermiddag, kan det bli mycket bättre! Har suttit ute på våran uteplats i 2 timmar nu och bara njutit, härligt härligt :) Idag händer det en del härnere, var tidigare i förmiddags iväg på tyska kurs och nu ska jag strax iväg till Ronja som fyller år och senare ikväll får vi återigen efterlängtat besök ifrån Sverige! Grym fredag, wohoo !!!

Passade på att baka lite våriga cupcakes som jag tänkte ta med och ge bort i mina nyinköpta ge-bort-boxar :) Fina va !?

Hallon & vitchoklad cupcakes med cream cheese frostning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha en trevlig helg mina vänner

Tjohej

Plugghäst

Publicerad 2012-03-15 15:18:52 i Allmänt,

 

Hade en kanondag igår, fick många fina presenter och blev uppvaktad på många håll och kanter :) Jag hade en riktigt mysdag tillsammans med jonte och senare på kvällen överraskade tjejerna i laget mig med presenter, svenskt godis och massa annat gott :) Idag är det dock färdigfirat, har suttit ett par timmar nu och pluggat en massa tyska och ekonomi. Ska snart slänga ihop lite Cupcakes tills imorgon och senare ikväll blir det träning och nattbio med våra tyska vänner Sarah och Evgeni !

 

 

Hipp Hipp Hurra

Publicerad 2012-03-14 12:51:09 i Allmänt,

 

Vad är det för en dag, vad är det för en dag jo det är Annas födelsedag hurra hurra hurra :)

Hoppas ni alla mår lika bra som jag gör idag. Har redan blivit uppvaktad på bästa möjliga sätt och nu skall jag och Jonte vidare på roliga upptåg :)

Ha en bra dag mina vänner

 

Tårtkalas

Publicerad 2012-03-13 18:40:00 i Bak & annat gott,

 
Provade att baka min första regnbågstårta i helgen fast i enbart rosa nyanser.
Trots en ganska så tidskrävande tårta så blev jag nöjd!

rtan bestod av:
En ljus tårtbotten uppdelad i 7 färger
Lemon Curd och Chokladfrostning som fyllning
Tårtans yttre, täckt med chokladfrostning smaksatt med kaffe

Tårtans utsida
 
 

Tårtans insida


 

TJO HEJ

Publicerad 2012-03-13 11:51:14 i Allmänt,

 

Har haft tre härliga dagar tillsammans med min familj härnere i helgen. Blev en hel del sightseeing (som vanligt, är numera ett proffs på det här :), shopping, mängder av promenader, vindrickande, handboll, födelsedagsfirande och massor med annat mys. Har verkligen varit underbart att ha hela familjen här denna helgen! Idag är man dock tillbaka till verkligheten, ska strax bege mig till gymmet och senare i eftermiddag blir det tyskaplugg

 

Auf wiedersehen

 


 

 

HELG !!

Publicerad 2012-03-09 13:21:48 i Allmänt,


Äntligen fredag!

 

Blev en tidig uppstigning idag, då två timmars tyskalektion stod på schemat på morgonen. Trots en viss morgontrötthet gick det bra. Hjärnan är numera fullproppad med tyskans all grammatik och dess undantag och regler. Och det är inte lite undantag och regler vi pratar om, utan ganska många ja faktiskt alldelese för många. Som min lärare så snällt sa idag: "Det är bara att pränta in det i huvudet Anna" Yes jag präntar in och hoppas jag åtminstone kommer lära mig hälften av alla jävla undantag och regler innan jag återvänder till Sverige igen. Nog om tyskan och dess svårigheter.

 

Nu har jag precis kommit hem, Jonte är iväg och tränar och jag ska börja förbereda inför morgondagen då min kära familj tillsammans med min efterlängtade moster och morbror anländer. TRE födelsedagar skall firas, shopping, sightseeing, öldrickande, korvätande och givetvis som brukligt en liten dos av handboll är ingredienserna till det som kommer bli en riktigt bra helg :)

Ha det fint mina vänner
Trevlig helg

Frühstück

Publicerad 2012-03-07 12:01:32 i Allmänt,

 

Lyxar till dagens frukost med jordgubbar och mjölk, fantastiskt gott! Efter en timmas jobbigt löppass nu på morgonen så sitter jag i min myshörna, äter jordgubbar och läser lite tidningar. Bra start på dagen!

Om en liten stund står tyska lektion på schemat, ska försöka väcka liv i min andra hälft och se om han tänker joina mig idag på tyskan :) vet att han klampade in här runt 6 imorse så tippar nog på att han sover vidare men we will see !

pusshej

 

 

Budapest

Publicerad 2012-03-06 13:25:00 i Bak & annat gott,

 

I helgen som var passade jag på att baka och prova att göra Budapestrulle, något som visade sig vara väldigt enkelt och grymt gott!

Ingredienser
6 äggvitor
3 dl strösocker
100 g malda hasselnötter
50 g vaniljsåspulver ( Marsanpulver funkar utmärkt :)

Fyllning
4 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
Mandariner, jordgubbar eller något annat önskas :)

Vispa äggvitor tills det blir vitt och fluffigt.

Tillsätt sockret lite i taget och vänd sedan i hasselnötter och vaniljsåspulver i marängen.

Spritsa sedan ut längder av maräng på baklåtspapper (blir ca 10-12 stycken längder)
Grädda marängen i 175 g tills den fått färg ca 20-25 min.
Låt sedan marängen svalna innan man lägger ett nytt baklåtspapper ovanpå och vänder marängen uppochner och tar bort det andra baklåtspapper.

Vispa därefter ihop grädde och vaniljsocker och bred på den på marängens baksida.

Lägg sedan på mandariner och rulla ihop marängen med kanten nedåt.

Dekorera efter egna önskemål, jag valde att spritsa smält choklad och pudra lite florsocker över

Tadaa !!

 

 

 

Oh Happy day !

Publicerad 2012-03-06 08:34:46 i Allmänt,


Guten Morgen

Sitter här helt yrvaken och försöker få liv i mig själv, känner mig tröttare än tröttast idag. Kan kanske bero på att jag sovit dåligt, vaknat av och till hela natten, blää! Börjar dock vakna till mer och mer, sitter och käkar frulle och kollar på tysk tv, dubbningen är ju bara underbar NOOOOT ! Precis som igår kommer denna dag gå i rasande fart, om en liten stund tänkte jag släpa fram cyklen för att ta mig till frisören. Mitt hår är i akut behov av färgning och framförallt klippning. Kommer garanterat bli några intressanta timmar där idag då jag ska till en tysk tjej och inte Agneta, min svenska frisör härnere. Med vissa språksvårigheter kan allt hända, so wish me luck! Förutom dagens frisörbesök blir det lunch med mina tyskar, ett IKEA besök, ekonomiplugg, träning och senare myskväll hos Kathi.


Måste givetvis också här på bloggen idag gratulera min fina vän Emelie på födelsedagen som nu sitter och har det grymt härligt på andra sidan jordklotet. Grattis Grattis kära du !

På återseende mina vänner, Auf wiedersehen

East Side Gallary

Publicerad 2012-03-04 13:36:33 i Allmänt,


Ett av de allra mest färgglada sevärdheterna här i Berlin är East Side Gallary. En 1,3 km lång del av muren på östsidan som fortfarande står kvar, där mängder med konstnärer har fått möjligheten att göra sina egna tolkningar. Blev en skön vårpromenad där igår tillsammans med mängder av andra turister från välden över. Att sedan floden Spree flyter precis intill gör att en härlig miljö skapas speciellt på sommaren. En plats som absolut är värt ett besök, bara ett litet tips från mig :) 


Bildkollage från olika målningar av muren



Blir en hel del promenerande när vi har besök och så blev det även idag. Väldigt trevligt tycker jag och som alltid hittar man nya platser, affärer, fik m.m. Kan konstatera att Berlin är stort, väldigt stort. Tveksamt om man någonsin kommer hinna upptäcka allt som faktiskt finns sig här :) Precis som igår så blir det lite handboll idag också. Jonte spelar ligamatch hemma idag så om en liten stund skall jag bege mig bort till hallen och träffa lite goa tjejer! Och när jag ändå är inne på handbollsämnet så spelade vi ju kvartsfinal i tyska cupen igår. Tyvärr förlorade vi vilket innebär att vi är ute nu :/ så nu blir det bara ligaspelet resten av våren!


Kuss Kuss

Säsongspremiär

Publicerad 2012-03-03 10:40:28 i Allmänt,

 

Vaknade till ett varmt och soligt Berlin idag, lovely! Denna helgen har vi besök av Jontes föräldrar och precis som förra helgen blir det en hel del handboll denna helgen också! Ikväll spelar mitt lag kvartsfinal i Tyska cupen, håll tummarna :) Nu blir det en sväng ut i det fina vårvädret och förhoppningsvis även lite shopping

Trevlig lördag mina vänner

 

Säsongspremiär för skönaste skorna

 

Födelsedagstårta

Publicerad 2012-03-01 17:47:00 i Bak & annat gott,

Rostårta nummer 2, ett mindre misslyckande. Vet inte hur många gånger jag svurit idag över denna tårta, bilden kanske säger något annat men inget blev riktigt som jag tänkt mig idag. Vaniljkrämen brändes, moussen blev för rinnig, vitchokladfrostningen alldeles för lös och när väl jag skulle spritsa rosorna så tog frostningen slut innan jag ens kommit halvväg. Ingen bra bakdag helt enkelt!!! Födelsedagsbarnet som skall få ta del av denna heter Alexandra, en härlig tjej i mitt lag som idag fyller år, Hipp Hipp Hurra

Har haft två underbara timmar på Skype nu med två väldigt fina vänner, Ida och Bella.

Insåg att jag saknar er galet mycket och längtar till påsk och sommar, då jag äntligen kommer hem igen :)

Puss på er alla goa människor därhemma

 

 

 

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela