Anna Jensen

Livet i Tyskland

Gameday

Publicerad 2012-09-30 12:49:55 i Allmänt,

Hade en riktig trevlig dag igår. Jag och Alisa var inne i Kassel, den liten större staden och shoppades loss i våra två favoritaffärer ZARA och Mango. Tycker att dessa affärer är tusen gånger bättre utomlands än vad de är hemma. Fick med mig ett par godbitar hem som jag få visa er senare. Kvällen tillbringade vi hemma hos Alisa och Michael, blev en lugn och mysig afton tillsammans med hela gänget.

Nu ska jag slänga ihop lite tacopaj och sedan göra iordning mig, match väntar senare i eftermiddag. Hejja hejja !!!

Glada gänget igår kväll

Svenskarnas afton

Publicerad 2012-09-28 22:03:00 i Allmänt,

Vi är ett riktigt härligt gäng med svenskar härnere och ofta hittar vi på både det ena och det andra. Nästan varje dag hittar vi på något tillsammans så man behöver aldrig känna sig ensam :) Ikväll stod killarna för maten, snabbt och enkelt då blev det tacos som serverades! Killarna har abonnerat tv ikväll, tydligen går Ryder Cup på TV. För er som inte vet var det är så kan jag berätta att det är en golfturnering mellan USA och Europa. Att titta på golf är inget jag vanligtvis skulle göra men nu är jag också enda svenska tjejen härnere så ibland får man ta del av killarnas kvällar! Försöker dock sätta min kvinnliga prägel så gott det går :) Nu ska jag återgå och vara lite social med gänget och sedan sova. Imorgon blir det en tripp till Kassel där shopping väntar. YEAH !!

Hoppas ni har en mysig fredagskväll
Puss&kram

Drömfredag

Publicerad 2012-09-28 17:04:00 i Bak & annat gott,

I vårt lägenhetshus härnere finns det en fantastisk dam som heter Charlotte och är 80 +. Har sedan dag 1 utsett henne till världens bästa granne, helt underbar är hon :) En gång i veckan brukar hon komma in och lämna något gott som hon lagat eller bakat. Och eftersom jag inte vill vara sämre själv brukar jag bjuda henne på mitt bak allt från Cupcakes till kanelbullar :)

Efter att ha sett på Hela Sverige bakar igår, som förövrigt är mitt favoritprogram blev jag inspirerad att göra en drömtårta, vilket också fick bli den här fredagens bak :) Tyckte den var superlätt att göra och tog inte så lång tid. Var alldeles nyss över hos Charlotte och lämnade dagens bak, hon hälsade glatt att dagens kafferep med vänniorna nu var räddad :) Härligt att man kan göra en annan människa så lycklig genom ett litet bakverk.

Här är dagen bak, drömtårta

Förkyld

Publicerad 2012-09-27 16:53:00 i Allmänt,

Ligger hemma och synd om mig själv idag. Är hängig och småsjuk. Nyser och snyter mig om vartannat samtidigt som mina bihålor och öron gör fruktansvärt ont. Har sovit nästa hela dagen, vilket jag tänkte fortsätta göra. Verkar som om sömn är den bästa medicinen.

Fick en uppiggande present idag från Alisa. En direkt leverans från USA och Victoria's Secret , vielen dank liebe Alisa :) Nya underkläder, parfymer och bodylotion är alltid lika välkommet

Hello cupcake !

Publicerad 2012-09-26 16:48:00 i Bak & annat gott,

Dagens bak blev hallon & vit choklad muffins med vaniljcrèmesfrosting. Då jag hade lite ont om tid idag fick det bli färdigköpt vaniljcrème till frostingen. Andra frostingar såsom grädde, cream cheesefrosting, marängfrostning m.m passar också utmärkt till det här receptet. Testa och prova er fram :)

Detta behöver du:
100 g smör
3/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk äkta vaniljsocker
1 msk potatismjöl
2 dl hallon
100-150 gram vit choklad

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret och tillsätt mjölken
3. Vispa ägg och socker poröst
4. Blanda alla torra ingredienser tillsammans med mjölk och äggblandningen
5. Häll upp till hälften i pappersformar
6. Grädda ca 12 min i ugnen

Dekorera och spritsa efter önskemål !

Frühstück

Publicerad 2012-09-26 11:53:28 i Allmänt,

Blev en tripp ner till stan nu på morgonen för att äta lite frukost. Hamnade på ett supermysigt ställe som jag garanterat kommer besöka igen. Förutom morgonträning och frukostätande blir det även en hel del plugg för min del idag. Roligare än så blir nog inte min dag :)

Vi hörs snart igen, Ciao Ciao

Pannkakstisdag

Publicerad 2012-09-25 21:02:00 i Allmänt,

Ikväll är det pannkakstisdag här hemma hos oss tillsammans med svensk gänget! En blivande tradition ska jag säga er :) ska försöka övertala killarna nu att vi ska kolla på svenska Hollywoodfruar, får se hur detta går :)

Jonathan och Patrik ser ganska så nöjda ut med mina pannkakor :)

Dienstag

Publicerad 2012-09-25 11:42:24 i Allmänt,

Var ute och sprang tidigare imorse så nu sitter jag på balkongen och njuter av en härlig frukost. Samtidigt sitter jag och tittar ut över Melsungen, det må vara en väldigt liten stad men utsikten är fantastiskt. Det känns som man befinner sig i en alpby någonstans i Österrike :) Alla korsvirkeshus och den lilla huvudgatan, det kan knappast bli mer genuint.

Måste givetvis också tacka min kära mor som så snällt sprang och köpte delar av den nya kollektionen från Lindex till mig nu på förmiddagen. Kollektionen som släpptes inatt och som var slutsåld redan efter 30 minuter. Ni förstår att jag är extremt glad att jag nu lyckats få tag i några av dessa godbitar , tusen tusen tack kära mamma :)

Nu mina vänner väntar två och en halv timma tyskakurs, yeah !

Regn regn och ännu mer regn

Publicerad 2012-09-24 11:12:13 i Allmänt,

Morgonens träningspass är äntligen över. Löpning i ösregn plus 30 min Nike-träning som för övrigt är grymmaste appen för er som vill träna hemma. Nike Training heter den!

Blir en riktigt slappdag här idag, regnet bara öser ner utanför så kommer tillbringa min dag inomhus och plugga. Roligare än så blir inte denna måndag här i Melsungen :)

LINDEX MISSONI

Publicerad 2012-09-23 20:44:00 i Allmänt, Mode,

På tisdag den 25 September släpps Lindex nya kollektion i samarbete med Missoni, här har ni  6 härliga produkter som jag mer än gärna vill lägga vantarna på. Älskar mönstret och färgerna !
 
 
 
Bilderna är tagna från Lindex´s hemsida

Månadens sötsak

Publicerad 2012-09-23 10:31:00 i Bak & annat gott, Månadens sötsak,

Therésia som driver bloggen Söta saker har sedan länge haft bakutmaningen Månadens sötsak på sin blogg. Där får vem som helst som älskar att baka göra ett bidrag och sedan är man med och inspirerar varandra. En mycket bra och rolig idé! Här kommer mitt bidrag till månadens ämne som är ENKELT

Chokladbollar ( dubbel sats)
200 g mjukt smör
6 dl havregryn
2 dl socker
4 msk kakao
4 msk kaffe
Liten dos vaniljsocker

Rör ihop alla ingredienser tillsammans, forma till små bollar och rulla sedan dem i pärlsocker, kokos eller strössel !

Kladdkaksmuffins

Publicerad 2012-09-22 09:25:00 i Bak & annat gott,

En av de saker min tyska vän Alisa vet om Sverige är kladdkakan. Så igår slängde vi ihop lite kladdkaksmuffins som verkligen uppfyllde hennes förväntningar :)

För 10 stora muffins behövs:
100 g smält smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
0,5 bakpulver
2 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan övriga ingredienser.
Fördela smeten i muffinsformarna
Grädda i ca 12 min

Servera med vispad grädde eller vaniljglass

Snabbare och enklare blir det inte :)

Studying

Publicerad 2012-09-21 11:44:26 i

Tillbringar den här fredags förmiddagen med att plugga. Externredovisning är ämnet för mig denna höst ! Måste säga att det är verkligen superbra att man ges möjlighet att studera på distans, visst krävs det oerhört mycket disciplin och alla är vi olika men för mig passar det perfekt :)

Förutom plugg denna fredag blir det även en sväng in till Kassel senare ikväll tillsammans med Alisa. Jonte och killarna är iväg på match idag så ikväll blir det tjejmys, härligt härligt !!

Trevlig helg mina vänner

Quality time

Publicerad 2012-09-20 16:44:00 i

Medan killarna är i väg och tränar passar jag på att ha lite egen tid här hemma. Att kolla på min nya favoritserie Gossip Girl, skumma igenom inredningstidningar och måla naglarna är fantastiskt härligt !


En helt vanlig torsdag

Publicerad 2012-09-20 09:54:00 i

Efter ett år utan svensk tv så fick vi äntligen det nu för två veckor sedan, ren lycka att kunna följa med i vad som händer där hemma :) sitter och kikar på Nyhetsmorgon och njuter av en frukost. Ska alldeles strax iväg och träffa en ny bekantskap, Kathi heter hon och precis som jag är hon en av få tjejer som faktiskt bor här i den lilla staden så det ska bli skönt att umgås med någon som inte alltid är av det manliga könet :)

Vi hörs senare mina vänner !

Min rosa tekopp kommer från Bruka Design

 

Tips på efterrätt

Publicerad 2012-09-19 12:54:00 i Bak & annat gott,

Blev inspirerad av paj med nektarinrosor som jag fann på recept.nu. Eftersom jag hade några nektariner över ville jag prova denna efterrätt och resultatet blev kanon. Nu följde jag inte receptet så som det stod utan gjorde lite på egen hand. Jag använde mig av en cheesecakesbotten som bestod av digistivekex mosat med lite smält smör. (gräddade pajbotten i 15 min på 175 grader) Eftersom jag hade lite vitchokladmousse över från förra veckans tårta så fick det blir fyllningen som jag klickade i formen och ovanpå formade jag sedan nektarinskivorna till en blomma :) enkelt, gott och elegant !

För 4 st behöver du:
4 nektariner ( 1 nektarin för varje form )

8 digistivekex samt lite smält smör ( 2 st kex för varje form )

Fyllning: vaniljkräm, chokladkräm, vitchokladmousse eller vad du anser passa till detta

 

 

I´m back

Publicerad 2012-09-19 12:31:00 i Allmänt,

Ni är flera som frågat vart jag tagit vägen, och på grund utav tidsbrist samt att jag inte haft någon som helst lust för att blogga så har bloggen varit nere. Men nu mina kära vänner kan jag gladeligen berätta att jag är tillbaka, full med ny energi! Följ med mig i min vardag allt ifrån de tyska språksvårigheterna till en rejäl dos av bakning !
 
Btw, vad tycks om bloggens nya utseende :) ??

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela