Anna Jensen

Livet i Tyskland

På svensk mark igen

Publicerad 2012-12-31 14:01:37 i

Är äntligen hemma i Sverige igen. Denna veckan har gått i ett, flög direkt från Köpenhamn till Stockholm i torsdags, vidare till Uppsala och därefter till Eskilstuna för julfirande nummer 2. Kom till ett regnigt och grått Göteborg och Borås i lördags och sent igår kom vi till Vårgårda. Att leva på resande fot är min grej ;) Hade en härlig afton igår tillsammans med min lilla släkt i Borås igår. Världens sötaste kusinbarn Alva och Lykke kom och hälsade på också :)

God Jul

Publicerad 2012-12-24 18:05:19 i

Från oss i Tyskland. Hoppas ni får en underbar jul ❤

Some pics from yesterday

Publicerad 2012-12-23 13:21:00 i Allmänt,

Tog med mamma och pappa på julmarknaden inne i Kassel igår, torget var fullt av mängder av människor, brända mandlar och korvar av alla slag fanns att köpa runt varje hörn och givetvis också crêpes. Crêpes med nutella, blir nog inte godare än så! Därefter åkte vi och kollade på killarnas match, som dom vann. Well done! Avslutade kvällen tillsammans med ett gäng andra svenskar på en god och mysig spansk kvarterskrog inne i Kassel !

Får det lov att vara lite glögg?

Publicerad 2012-12-22 14:34:44 i

Jag har ett beroende, okej förutom mitt godisberoende då så är jag totalt galen i glögg. Vet inte hur många koppar jag sörplat i mig de senaste dagarna :) (observera vårt ofantligt stora utbud av glögg längre ner) Varm glögg och mandlar, bättre blir det inte!

Min kära mor och far kom äntligen igår. Eftersom Jonte spelar ikväll och på annandagen blir det återigen en jul i Tyskland innan vi åker hem till Sverige igen, lagom till nyår! Även om jag gärna hade varit hemma så har traditionen att fira jul i Tyskland blivit ganska så mysig. Man försvenskar allt lite extra under dessa dagar. Dessutom detta året är vi ett jäkla stort gäng härnere, killarna plus jag och alla våra familjer. Trevligt trevligt ! Nu måste jag rusa, julmarknaden inne i Kassel kallar och därefter handboll!
Puss&kram på er

Einundzwanzigste Dezember

Publicerad 2012-12-21 11:10:00 i

Kom precis hem efter en frukost nere i byn med Jonte och Mikael. Här hemma spelas idag julmusik på hög volym samtidigt som det städas, plockas och bakas :) Senare idag anländer min kära mor och far, så håller på för fullt att fixa och dona! Hoppas ni mår bra där hemma! Puss&kram

Två trötta killar på frukosten ...

Knäckklubbor

Publicerad 2012-12-20 10:45:00 i Bak & annat gott,

Har kokat en hel del knäck de senast dagarna i form av chokladknäck, apelsinknäck, saffranknäck och igår gjorde jag även klassiska knäckklubbor. Som vanligt alltid samma recept men för att klubborna skulle bli riktigt hårda lät jag det koka upp till 155 grader.

Grundrecept knäck
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl sirap
1 msk smör
En näve hackad sötmandel

 

 

Psst, ett litet tips!

Välter formarna när ni försöker hälla i knäcksmeten? Smöra tallriken, plåten eller annat underlag först och placera sedan ut formarna.

Yesterday

Publicerad 2012-12-18 09:05:09 i

Spelade årets första julklappsspel igår tillsammans med resten av svenskgänget. Fantastiskt trevligt! Gladaste vinnaren var nog Jonte som fick en gigantiskt stor bok om golf :)

Cinnamon buns and Polly rocky road

Publicerad 2012-12-17 15:58:00 i Bak & annat gott,

Det bakas för full rulle härnere i Melsungen just nu. Saffransbullar, Rocky road, kolor, knäck och massa annat gott :) Håller i skrivande stund på med att sätta ihop pepparkakshuset, vilket inte går jättebra! Varmt socker är inte och leka med. Ikväll ska vi svenskar ha lite julmys innan resten av alla våra familjer anländer senare i veckan!

Tänkte också passa på och fråga er om ni vet någon som studerat på distans via Hermods, bra eller dåligt? Hör gärna av er till mig på [email protected]

Puss&kram på er

 

Pics from yesterday

Publicerad 2012-12-16 11:25:28 i

Killarna vann återigen sin match igår och ligger fortfarande 6:a. Vilket är superbra :) Som vanligt när det blir vinst blir det också alltid fest! Igår var också för ovanlighetens skull lite fler tjejer och hälsade på, så vi var ett riktigt härligt gäng :). Idag är det bakstuga hemma på Dreuxalle. Pepparkakshus, julgodis, saffransbullar m.m blir det! En mysig och härlig tredje advent.

Julgodis

Publicerad 2012-12-15 13:10:00 i Bak & annat gott,

Tänkte ta och dela med mig av ett enkelt och gott julgodis som går väldigt snabbt att göra.

Du behöver:

2 påsar skumtomtar

2 stora Marabou Schweizernötskakor.

1. Klipp sönder skumtomtarna i mindre bitar

2. Bryt chokladen och smält ner i Micron eller i vattenbad. Var försiktig så att inte du bränner vid chokladen

3. Rör ner skumtomtarna i chokladen

4. Klicka ut små portioner på baklåtspapper och låt stelna i kylen

Ät och njut, enklare än så här blir det inte :)

En förmiddag på Ikea

Publicerad 2012-12-14 12:48:51 i

Har tillbringat hela förmiddagen på Ikea tillsammans med två trötta killar. Var på julfest igår tillsammans med laget och alla respektive. Hade en trevlig kväll om än något sen :) Ska strax iväg och träna och senare ikväll blir det glöggmys! Hoppas ni mår bra, trevlig helg på er !

Weihnachtsmarkt

Publicerad 2012-12-11 09:47:27 i

En av höjdpunkterna under julen är de tyska julmarknaderna. Som vanligt när tyskarna gör sig till blir det alltid en folkfest. Det är en fantastiskt stämning och man njuter verkligen av att julen närmar sig :) Igår gick vi runt på några julmarknader här i Hamburg och drack varm choklad och glühwein. Hade en supermysig kväll tillsammans med Linn och Sarah :)

På resande fot

Publicerad 2012-12-10 13:28:17 i

Har haft en fantastisk vecka hemma i kalla Sverige. Som alltid när man är hemma så går det i ett. Full rulle varje dag, morgon till kväll. Har varit fantastiskt skönt att umgås med familj och vänner, och som tur är dröjer det inte länge till innan vi kommer hem igen! Fortsatte min lilla miniresa igår till Linn och Hamburg. Efter ett visst snökaos och förseningar så kom jag äntligen fram och kommer stanna här i två dagar innan jag åker hem till Melsungen igen! Börjar bli ganska så van att vara på resande fot men det är alltid lika jäkla jobbigt med packningen. Har handlat med mig sjukt mycket hemma i Sverige och kommer nog få med mig en del hem från Hamburg också. Kommer förmodligen se ut som årets packåsna när jag sätter mig på tåget imorgon :) Men det får det vara värt, är det jul så är det! Nu ska jag ner till stan och träffa min gamla vän Sarah !

Måste givetvis också gratta Ida och Karl som fick en liten prinsessa tidigare idag, stort grattis :)

På resande fot, då är packningen alltid ett kaos! Alldeles för mycket påsar och väskor :)

17 minus

Publicerad 2012-12-07 09:13:10 i Allmänt,

Vaknade upp till ett extremt kallt Borås idag, minus 17 grader! Fy fan vad kallt! Kommer förmodligen frysa häcken av mig så fort jag lämnar huset :) På dagens schema står återigen en tripp in till Göteborg för att träffa mina väldigt saknade vänner Ida och Bella, och som jag längtat! Senare ikväll blir det också middag med min kära moster och kusinerna. Full rulle från morgon till kväll, allt är precis som det brukar and I love it!

Puss på er

Galet kallt utanför

Kvällsprojekt

Publicerad 2012-12-05 21:52:05 i Allmänt,

Blev kanske inte årets snyggaste men ett pepparkakshus blev det tillslut :) Har suttit med pappa hela kvällen och kavlat och gräddat pepparkaksdeg och dekorerat vårat bygge. Älskar verkligen att vara hemma, framförallt under julen :). Nu tänkte jag hopp i säng, imorgon blir det tidig uppstigning för att åka till Göteborg och hälsa på en del av alla efterlängtade tjejer :)

En chokladälskare´s dröm

Publicerad 2012-12-05 11:15:00 i Bak & annat gott,

Tänkte ta och dela med mig av en mycket god efterrätt som jag gjorde för ett tag sedan när vi hade Fancy Tuesday hemma hos oss. En efterrätt som verkligen passar den som älskar choklad. Receptet hittade jag hos Marias Cupcakes . En härlig blogg med mängder av recept och inspiration.
 
För 2 portioner behövs följande
3 dl vispgrädde
1,5 gelatinblad
1 msk vaniljsocker
20 gram vit choklad
20 gram mjölkchoklad
20 gram mörk choklad ( jag använde mig av 70 %)
 
Lite extra vispgrädde till toppingen
Kakao
 
Gör följande
1. Lägg ett halvt gelatinblad i kallt vatten
2. Värm 1 dl vispgrädde, och smält ner en av chokladsorterna. Börja med den sorten du vill ha längst ner.
3. Rör i vaniljsockret
4. Krama ur vattnet från det blötlagda gelatinbladet och rör ner i den varma chokladblandningen
5. Häll upp lika mycket av blandningen i två glas 
6. Låt stelna i kylskåpei 1-2 timmar
7. Upprepa stegen 1-6 med de andra två chokladsorterna
8. Vispa upp lite grädde och spritsa/klicka ovanpå pannacottan och pudra med kakao 
 
 

I'm home

Publicerad 2012-12-04 11:00:39 i Allmänt,

Efter 12 timmars bilfärd igår hem till Sverige var jag ganska så mör i kroppen. Det tar verkligen sin lilla tid att ta sig hem men så värt det är :) Kommer att vara hemma i Borås och Göteborg hela veckan innan jag återigen åker hem. Och precis som vanligt är hela veckan sönderplanerad, man vill alltid hinna träffa allt och alla :) Nu ska jag bege mig ut i snöstormen och gå ner till stan och träffa världen bästa Bella! Ha en härlig dag mina vänner

Erste Advent

Publicerad 2012-12-02 12:42:04 i Allmänt,

Killarna vann igår sin sjätte match i rad och ligger nu 6:a vilket är grymt bra. Blev därför en sen natt med mycket tjöt, så tog en lång sovmorgon idag :) Har precis kikat på årets julkalender och ätit lussekatter, mums ! Senare idag ska vi gå ner i byn och gå på julmarknaden och strosa runt :) Blir en ganska så lugn söndag här i Melsungen med andra ord.

Pepparkakscupcakes med limefrosting

Publicerad 2012-12-01 16:06:00 i Bak & annat gott,

Enligt min kära sambo är dessa de godaste cupcakesen jag någonsin gjort så tänkte ta och dela med mig av receptet, så får ni testa och se om det blir lika uppskattat hemma hos er som hos oss :)
 
Du behöver:
225 g rumstempererat smör
1 1/2 dl strösocker
1 dl råsocker
3 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 msk pepparkakskrydda
 
Till frostning
250 -300 g philadelphia / cream cheese
Saft av en halv lime
25g - 50g rumstempererat smör
1-3 dl florsocker.
 
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Vispa ihop alla ingredienser i en skål med elvisp till en slät smet, 2-3 minuter
3. Klicka i smeten 2/3 i muffinsformarna och grädda i ca 20 min
4. Förbered frostingen under tiden. Som vanligt när jag gör frostingar gör jag utan mått så har försökt uppskatta på ett ungefär hur mycket det skall vara av allt. Vispa ihop alla ingredienser och smaka av. Är det för syrligt, tillsätt mer florsocker och är det för sött tillför mer limesaft alt lite rivet skal av limen. Som sagt här är det bara att exprimentera :)
5. Ta ut muffinsplåten och låt svalna
6. Spritsa frostingen på muffinsarna
7. Dekorera efter önskemål
 
 
 

Erste Dezember

Publicerad 2012-12-01 11:54:33 i Allmänt,

Blev som ett barn imorse när jag vaknade upp och insåg till min stora förtjusning att det snöade. Bättre start på denna decembermånad blir det inte. Har haft en lugn och skön förmiddag tillsammans med vårat besök. Ska strax iväg till gymmet och senare idag blir det återigen en sväng in till Kassel för lite shopping och därefter handboll. Så ser min lördag ut :)
 
Trevlig helg mina vänner
 

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela