Anna Jensen

Livet i Tyskland

En dagens i berlin

Publicerad 2012-02-29 11:46:55 i Allmänt,


Väder: 7 + och ösregn
Morgonpass: Löpning längst Kdamm
Status: Glad och förväntansfull
Lunch: Köttfärsås och spagetti
Bak: Chokladbollar

P3 Dokumentär: Trustorhärvan
TV program: Mot alla odds, grymt bra program

Bok: Elsas hemligheter av Sofie Farhman
Tyska ord: Erklären - förklara

Produkt: Maroccan Oil
Färg: Orange
Artist: Eldkvarn
Sällskapspel: Ryktet går ...
Film: Hur många lingon finns det i världen, mysig film :)
Längtan: Till fredag


Full rulle

Publicerad 2012-02-28 17:33:55 i Allmänt,

 

Sorry för dålig uppdatering de senaste dagarna men tiden bara springer iväg just nu! I helgen som var hade vi storbesök av ett gäng härliga göteborgare, superkul och supermysigt! Dock blir det alltid lika tomt så fort besöken försvinner! Men som tur är kommer nästa besök redan på fredag, gött e det! Det spelades även lite handboll härnere i helgen så för er som är intresserade av det så kan jag berätta att mitt lag vann och fortfarande är vi obesegrade :) Jonte och killarna hade också en bra hanbollshelg när dom tog sig vidare till 8-delsfinal i Champions Leauge, jättekul tycker jag :)

Jakten på lampa fortsatte idag, hittade återigen några nya affärer som hade mänger av fina och roliga saker så håller just på i skrivande stund att övertala Jonte om att införskaffa vissa saker, går sådär måste jag säga. Han tycker att vi har tillräckligt med "fina saker". Med "fina saker" räknas allt som är fint och oftast vitt, allt ifrån vaser, belysning, ljustakar, lådor och tavlor m.m

Har även idag hunnit med ett möte med tyska Frank idag! Frank som numera är våra tyska lärare, en störtskön äldre man i sina bästa dagar :)

Nu väntar träning

Pusskram

Handbollsdag

Publicerad 2012-02-25 11:43:52 i Allmänt,

DAGENS DETALJER

 

Nu väntar en dag med massa handboll. Jonte spelar Champions League här i Berlin idag och senare ikväll spelar även jag :) Och på tal om handboll, stort grattis till mina tjejer Jossan och Bea som igår gick upp till elitserien igen :)

Hoppas ni alla mår bra och har en trevlig helg :)

 

 

Besöksmarathon och kunglig födsel

Publicerad 2012-02-23 11:11:20 i Allmänt,


Vaknade för en liten stund sedan och såg att jag hade 9 olästa sms. Eftersom min födelsedag inte är försen om 2 veckor så kunde jag inte förstå varför jag fått så många sms. Med trötta ögon läste jag smsen, alla precis likadana skrivna. EN PRINSESSA ÄR FÖDD :) Kan berätta för er att jag flög upp från sängen, dansade ut till vardagsrummet, på med datorn och in på Aftonbladet. En halvtimma senare sitter jag fortfarande och läser allt som har med den kungliga bebisen! Fantastiskt kul tycker jag :) En väldigt bra start på en väldigt bra dag!

Tidigt imorse så kom Jonte äntligen hem igen efter varit på resande fot ett tag. Tror klockan var 6 när han väckte mig och sa glatt att nu var han hemma :) Dock var han inte lika glad när jag fyra timmar senare var TVUNGEN att väcka honom och berätta om den roliga nyheten, att Sverige hade fått en ny liten prinsessa. Något som han inte tyckte var speciellt intressant :) Så medans han får ta igen några timmars sömn så har jag en hel del som måste fixas och donas med idag. I eftermiddag kommer nämligen vårt första besök av många denna vår vilket ska bli superkul, älskar ju som ni redan vet när vi får besök :)

Ciao Ciao


Fikamys

Publicerad 2012-02-21 15:44:00 i Bak & annat gott,


Precis som många av er andra så firar även jag Fettisdagen idag. Tänkte ta med och bjuda tjejerna i laget på denna godsak senare ikväll, blir kul och se om det blir lika uppskattat som kanelbullen :)



Villavillerkulla

Publicerad 2012-02-21 09:41:41 i Allmänt,


Här är lite bilder från gårdagens maskeradträning :) Måste säga att det var länge sedan jag skrattat så mycket som jag gjorde igår, blev en väldigt rolig kväll kan man säga :)

Nu väntar träning, hörs senare mina vänner
Auf wiedersehen

Faschingskostüme

Publicerad 2012-02-20 10:14:14 i Allmänt,

 

God morgon!
Strålande sol och 10 + , bra start på veckan! Delar med mig av min frulle idag som jag precis slängt i mig! Är lite små stressad för som vanligt ligger jag lite efter i tidsschemat :) skall strax iväg och möta upp min vän Ronja :) Vi har maskeradträning senare ikväll så ska försöka hitta lite kläder till det idag :) Vad det blir får ni se senare :) Nu måste jag dock rusa !

Puss&kram


BTW, provar att blogga via mobilen för första gången, ingen aning hur detta inlägg blir :)

 

 

Samstag

Publicerad 2012-02-18 13:52:19 i Allmänt,

 

Då så var man ensam igen. Jonte åkte precis iväg och kommer inte hem försen på torsdag, seegt !! Så lika bra att sysselsätta mig bäst jag kan. Har precis lagat storkok iform utav Gulaschsoppa och skall strax bege mig ut i affärerna och försöka hitta något tills ikväll, ska nämligen ut med lite goa tjejer efter våran match :) Det är ju derby här i Berlin idag så kommer garanterat bli mycket folk som kommer på matchen, kul :)

 

KÄRLEK

 

Hoppas ni alla mår bra därhemma

puss&kram

Lampjakten

Publicerad 2012-02-17 14:26:46 i Allmänt,

 

Hej Hopp

 

Äntligen och återigen var det fredag, bästa dagen på hela veckan :) Har sprungit runt i ett flertal möbelvaruhus idag på jakt efter en golvlampa. Insåg till min stora förtjusning att Berlin faktiskt har andra skandinaviska/svenska möbelaffärer än bara IKEA, kul! Hursomhelst, hittade ingen lampa idag så får göra ett nytt försök imorgon! Nu har jag precis kommit hem, senare ikväll skall jag hem till några vänner på Fonduekväll. Mängder med frukt och annat gott skall doppas i choklad, gottigottgott!!!

 

 

 

Trevlig Helg

Kuss Kuss

Vårkänslor

Publicerad 2012-02-16 17:00:38 i Allmänt,

 

Kände att det var dags att införskaffa lite härlig färger här i lägenheten. Vårt annars så ljusa och vita hem behövde få in lite vårkänslor. Snön har smält sedan några dagar tillbaka och imorse när jag jag åkte iväg till träning så stod termometern på hela 10 +, underbart skönt. Precis som igår så har även denna dag sprungit iväg fort som bara den. Lämnade lägenheten vid 11 och kom hem först nu och nu sitter jag här med tre tyska böcker, glosor, lyssnar på den goa gubben Håkan Hellström och försöker lära mig lite mer tysk grammatik och alla dess regler :)

 

Hoppas ni mår bra därhemma

 

 

pusskram

 

Colourful History

Publicerad 2012-02-13 13:37:11 i Allmänt,

 

Blev en riktigt härlig söndag igår.  Bland annat så gjorde vi ett besök vid Berlinmuren och dess museum, gick på marknad, shoppade secondhand, kollade Champions Leauge (Fusche vann, gött gött ) och resten av kvällen ägnades åt mängder med sällskapspel! Underbart att ha Linn och Henke här denna helgen!

 

 

 




Söndagstårta

Publicerad 2012-02-12 13:34:00 i Bak & annat gott,

 
Uppe med tuppen imorse och som den rastlösa själ jag är så passade på att göra en tårta till min fina vänn Linn som nyligen fyllde år. Har sett denna form av tårta på en massa bloggar och youtube tidigare så passade på att prova att göra den idag. Och för att vara första gången måste jag säga att jag blev ganska så nöjd :)
 
Nu skall jag fortsätta njuta av helgen tillsammas med våran vänner
Hoppas ni mår bra och har en härlig helg

Happy Freitag !!

Publicerad 2012-02-10 11:06:00 i Bak & annat gott,

 
Guten morgen!

Äntligen fredag igen! Sitter och käka frulle, skall snart iväg och göra en massa ärenden. De senaste två dagarna har gått i ett och så kommer även denna fredag göra. Senare ikväll så kommer Linn och Henke ner från Hamburg och hälsar på oss, grymt kul! För min del blir det också ett besök uppe i Rostock imorgon och på söndag spelar Jonte Champions League här i Berlin. Kommer bli en bra helg det här :)
 
Här är lite bilder från i onsdags när jag och Kathi bakade macroner och woopies

Macroner med vitchokladfyllning smaksatt med hallonessens

Woopies fyllda med limefrosting

Spirit Spa Berlin

Publicerad 2012-02-08 09:08:37 i Allmänt,

 

Överraskningen i söndags blev ett besök på Spirit Spa Berlin, ett supermysigt litet spa som ligger alldesles i närheten av där vi bor. Kommer definitivt besöka det igen då det både var väldigt prisvärt och trevligt. Dock måste jag upplysa er om den tyska bastukulturen som finns överallt, även på detta spa som vi besökte. Här i Tyskland är det mer än vanligt att herrar och damer sitter och bastar tillsammans. Män och kvinnor i olika åldrar, alla sitter dom avklädda och bastar tillsammans. Har väl inte riktigt vant mig vid detta ännu, tveksamt om jag någonsin kommer göra det :)

 

Här är en bild från Spirit Spa Berlin

 

Ska köra iväg Jonte till samling nu, de spelar senare ikväll i Hamburg. För min egna del blir det ett besök i tyska skolan och senare idag kommer Kathi över och då blir det bakning :) Macroner, woopies och cupcakes !!

Dagens

Publicerad 2012-02-07 11:56:05 i Allmänt,


Väder: 10 - grader
Status: Lycklig
Frukostmeny:
Äggmacka och havregrynsgröt, mums !
Lunch: Tacopaj
Aktivitet: Utflykt till en del utanför Berlin :)
Bok: Elsas hemligheter av Sofie Farhman
Senaste lärda ord: avundsjuk-
eifersüchtig
Färg: Mintgrön
Artist: Gavin DeGraw
Film: Himlen är oskyldigt blå
Längtan: Sommaren
Måste: Armband från HM
Diss: Tyska trafikanter
Hiss: Världens bästa uppfinning, SKYPE !!
Bula: Den som sitter uppe på mitt huvudet nu efter jag gick in i ett jävla järnrör i källaren!!!
Tips: Glossybox, återkommer mer om denna produkt :)

Happy Sonntag !

Publicerad 2012-02-05 12:53:52 i Allmänt,


Blev en bra kväll igår. Som jag berättade för er så spelade vi match i tyska cupen igår och vi vann :) Så nu mina damer och herrar är vi alltså vidare till kvartsfinal, bland dom 8 bästa lagen i hela Tyskland, vilket är typ sådär SKITBRA då vi vanligtvis håller till i tredjeligan härnere :) Har haft en lugn morgon hittils, kollat melodifestivalen (underbart att man kan se lite svensk tv trots allt) och strax ska jag hoppa upp från min älskade soffa och bege mig ut i det snöiga Berlin. Har ordnat en överraskning åt Jonte idag så nu är det dags att sätta fart så vi inte kommer försent :) Vad det blev för överraskning får ni veta en annan dag :)

Ciao Ciao

Busy busy

Publicerad 2012-02-04 12:47:36 i Allmänt,

 

Full rulle som vanligt härnere idag. Har precis avnjutigt en grymt god lunch som herren i huset ensam stod för, gott gott! Nu blir det en sväng bort mot Öst, tänkte gå en runda på "svenska gatan". Det är där alla svenska designer har sina butiker, ACNE, FILIPPA, COS, TIGER, WEEKDAY m.m. Tänkte också hinna med att kika in på HM, då jag är på jakt efter ett par sjukt snygga armband. I Sverige är de flesta redan slutsålda :/ men här i Tyskland så finns det fortfarande en del exemplar kvar, så hoppas hoppas jag lyckas hitta dom idag :)

 

Senare på schemat ikväll står handbollsmatch. Vi spelar åttondelsfinal i Tyska Cupen!

Håll era tummar tack :)


Ge mig grön, rosa, orange och brun i denna modell tack :)

Bilden är tagen från HM´s hemsida

Vinterdag

Publicerad 2012-02-03 15:05:36 i Allmänt,


Vaknade imorse till min stora glädje och såg att det faktiskt hade kommit lite snö under natten. Berlin är ju inte allt för bortskämd med detta så därför blev extra glad då jag klev upp och tittade ut genom fönstret. Därför startade jag morgonen med en långpromenad i det kalla men soliga Berlin.  Som vanligt när det är fredag så innebär det även att marknaden är igång längs med våran gata. Dock märks det fortfarande att det är lågsäsong, då det inte alls är lika många stånd igång ännu :)

Här är lite bilder hur det ser ut utanför våran lägenhet idag :)





Så mina vänner, jag hoppas ni mår bra och har en lika bra fredag som jag!

Nu blir det träning, tyskaplugg och senare ikväll bio :)

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela