Anna Jensen

Livet i Tyskland

Happy New Year

Publicerad 2011-12-31 15:33:28 i Allmänt,


Njuter av världens bästa tid hemma i Sverige. Om några dagar befinner jag mig återigen i Tyskland men för stunden njuter jag av att ha underbara vänner och härliga stunder här i Göteborg. Ikväll skall det nya året firas in tillsammans med våra kära vänner. Kommer bli en grym kväll det här!!

Mina kära vänner, ha en underbar kväll och gott nytt år på er :)


y

Lovely to be home again

Publicerad 2011-12-28 21:35:11 i Allmänt,


Underbart att äntligen vara hemma igen. Har haft en fullspäckad dag i Göteborg som började med ett frisörbesök hos bästa Carro :) Med nyslingat och klippt hår så blev det sedan ett par timmar på mellandagsrean och mys med min kära vän Louise. Galet vad man har saknat alla sina vänner! Imorgon blir det återigen en späckad dag, mycket som skall göras och många som skall träffas, men ojj vad härligt det är att vara hemma igen :)

Världens finaste vän

Bracelet

Publicerad 2011-12-27 10:45:51 i Allmänt,


Blev många fina paket på julaftonen som hamnade hos mig, bland annat ett av dessa fina armband som ni ser nedan. Har ju en väldigt stor kärlek till smycken i alla dess olika modeller och färger så ingen kunde bli gladare än jag :)

 

Härnere är det fortfarande full rulle, min familj är här och hälsar på och idag blir det en sväng i affärerna för att uttforska Berlins mellanrea :)  Och ikväll kommer vi äntligen äntligen hem till Sverige igen, längtar så till att få träffa alla igen!


Puss hej

Juldagen !!

Publicerad 2011-12-25 14:00:09 i Allmänt,


Idag fyller den här grymma bruden år, stort grattis på födelsedagen kära Jossan!
Jag har en fantastik härlig jul här i Berlin men hade gärna varit hemma ikväll och gjort juldagen tillsammans med mina tjejer från Borås och Göteborg !

Ni är förjävla saknade :)
Puss på er

God Jul, mina vänner !!

Publicerad 2011-12-23 22:54:35 i Allmänt,


Kvällen innan julafton, då ser det ut såhär i Berlin :) Har haft en supermysig kväll tillsammans med Jonte , där det blev ett resturangbesök och promenad längs Kudamm. Denna enorma gata som ikväll är upplyst av mängder med ljus, underbart vackert!

Hursomhelst, ville bara hoppa in här och önskar er en riktigt härlig Jul

Stora kramar från Berlin



Bakisfylla och ösregn

Publicerad 2011-12-23 12:57:25 i Allmänt,


Ja den här dagen har hittils inte varit något att hurra för. Ute ösregnar det, vilket är förbaskat tråkigt. Och min egna status idag är inte på topp om man säger så. Man mår verkligen som man förtjänar !!! Hade en supertrevlig kväll igår tillsammans med tjejerna som slutade alldeles på tok försent, vilket man idag sitter och ångrar sig över, haha ! Hursomhelst, länge sedan jag hade en sådan härlig utgång som det faktiskt blev igår :) Dessutom märkte jag att med lite alkohol i kroppen så talade man plötsligt flytande tysla, haha! Det tog mig en bra stund att komma upp från sängen och hamna här i soffan men nu sitter jag här, väntar på att min andra hälft ska vakna till liv och sedan ska vi ut i det tyska kaoset, julmaten skall nämligen inhandlas. Skinkan skall grilleras, köttbullar skall göras och en massa annat pyssel skall fixas. Som ni förstår gott folk, så är det fullt ös härnere nu :)

Kuss Kuss

21 December

Publicerad 2011-12-21 13:44:35 i Allmänt,


3 dagar kvar till jul och fortfarande ingen snööööö :/ I går kväll föll det snö som bara den men nu i morse var allt borta igen, buhu !! Får nog börja ge upp mina förhoppningar om en vit jul iår, ialla fall härnere :)
Har precic väckt liv i Jonte nu som tog sovmorgon idag, då det blev en väldigt sen hemkomst for honom i natt. Ska strax bege oss till ett av alla köpcentrum för att handla de sista julklapparna :)

Hoppas ni mår bra därhemma

Den gröna vintern utanför vårt fönster :/

Isolerad

Publicerad 2011-12-20 14:07:48 i Allmänt,


Dagarna springer iväg nu och det är verkligen full rulle härnere. I helgen som var hade vi hela Jontes familj på besök och vi firade en av våra två julaftonar, verkar som det finns en fördel med att fira jul utomlands iår iallafall :) Hursomhelst, helgen gick som vanligt snabbt, alldelse för snabbt men mycket hanns med. Fick även tjuvstarta med julklapparna i helgen, fick mycket fint som jag får visa er sen :) Dock måste jag säga att helgens höjdpunk var nog endå julklappsspelet, spelet som jag både älskar och hatar. En enda jävla stress på att försöka få paketet som ibland alla andra också vill ha, haha !! Hursomhelst, jag fick min bok och lördagskvällen var räddad :)
Idag står städning, tvättning, iordningplock av alla julklappar m.m på schemat, lagom roligt om ni frågar mig men ibland så måste man :)

Tänkte också nämna en sak som gör mig typ sådär jättearg. Vi har ju ingen möjlighet att titta på de svenska kanalerna då det är spärrat här i Tyskland och vi har ingen möjlighet att få upp en parabol :/ precis när man har börjat vänja sig vid detta då gör Spotify samma sak, och inte nog med det !! Gick då in på Youtube idag och försökte kolla lite klipp och musik, tror ni inte då att det är spärrat det med !!!! Ja, jag vet att det må vara ett stort jävla I-landsproblem men kan man bli mer isolerad härnere nu. Inga svenska kaneler, ingen Spotify och nu är delar av Youtube också spärrat! Så snälla kära tjejer och killar som läser detta, vet ni hur jag kan få löst detta problem?? Spotify is the shit :)


Kuss Kuss

Lovely times

Publicerad 2011-12-18 10:37:00 i Bak & annat gott,

 
Mitt Sverigebesök är återigen över, tråkigt men sant! Mycket hanns dock med och många kära vänner hann jag träffa, lovley! I fredags kom hela min lilla släkt förbi. Det blev en trevlig kväll med mycket skratt och även lite hundterapi ;) Passade även då på att baka lite och testade även på att göra mina första sockerfigurer! Och efter en hel del pill så blev jag ganska så nöjd :)
     
 

Jul på Liseberg

Publicerad 2011-12-15 16:18:09 i Allmänt,


Hade en supermysig afton igår tillsammans med min underbara vän Louise. Det årliga besöket på Jul på Liseberg avverkades tillsammans med glögg och chokladdrickande :)

 

Dagarna är verkligen späckade till fullo nu när jag är hemma och hälsar på alla nära och kära. Har återigen haft en hektiskt dag ute på stan och lyckades även klämma in en supermysig lunch tillsammans med mina gamla jobbarkompisar Ingela och Anette, Surprise, Surprise :) Nu ska jag strax börja laga lite mat, ikväll kommer bästa tjejerna och hälsar på och myser!

Det är gött och vara hemma!!!

Puss hej

Växjö

Publicerad 2011-12-14 22:46:36 i Allmänt,



Knappt ett dygn blev det tillsammans med mina härliga vänner i Växjö innan jag hoppade på tåget tillbaka till Borås igen idag. Men ojj vilken dag det blev. Började dagen igår med att Åsa kom och mötte mig, tårarna sprutade och glädjedansen var obeskrivlig, kanske inte så konstigt då det nästan var ETT jävla år sedan vi faktiskt sågs. Lika roligt blev det sedan när Emelie kom och och mötte upp oss, galet vad man saknat sina vänner. Efter en massa shopping, fika, mys och prat så blev det dags för oss att fira Luciadagen på riktigt. Efter 45 minuter av köande, i ösregn, kyla och blåst så kom vi äntligen in i värmen. Frusna och blöta så fick jag äntligen mitt efterlängade luciafirande och vilken stämning. Galet mycket människor i Domkyrkan och musiken var ljuvlig.
Åsa + Emelie + Lucia = Ja,bättre Luciadag kunde det inte bli :)
Tusen tack kära ni !

 

Kalla ruskiga Sverige !!

Publicerad 2011-12-12 22:02:24 i Allmänt,


Så var jag då äntligen hemma i regniga, ruskiga kalla Sverige och Borås. Har haft en fullspäckad dag från början till slut, som innefattat en hel del julshopping tillsammans med mina kära far och bror. Börjar redan känna efter dag 1, att övervikten på lördag när jag åker hem igen inte kommer bli nådig, haha !! Har precis avnjutigt en härlig tacosmiddag tillsammans med övriga familjen här hemma och även hunnit med ett besök på mitt kära ICA Maxi. Ädelost, pepparkakor, julmust, falukorv m.m väntar nu på att få åka med hem till Berlin till helgen :) Sa jag övervikt :) ??? Dock blir det att hoppa i sängen nu eftersom jag ska upp aptidigt imorgon och åka och hälsa på mina underbara vänner Åsa och Emelie i Växjö :) Väldigt länge sedan vi sågs nu så kommer garanterat blir den bästa Luciadagen på länge :)


Borås i rusket
 




Schlafe schön mina vänner
Guten nacht

Tråkfredag !!!

Publicerad 2011-12-09 15:27:52 i Allmänt,


Regnet bara öser ner här idag, en grå och tråkig fredag helt enkelt. Blev därför en innedag idag med lite pyssel på schemat. Annars så händer det inte allt för mycket härnere idag, har en förbaskat sen träning ikväll vilket jag inte direkt hurrar för men så har vi också sista matchen på söndag för det här året och efter det blir det välbehövlig vila. Eller åtminstone för mig, för på måndag sitter jag på planet hem till härlig Sverige igen :)


Ett annat litet roligt sätt att pynta på:

Lägg en massa kulor i en stor vas, det blir bra trots att den här bilden kanske säger något annat :)

 

Hoppas ni mår bra i stormen därhemma :)

Kuss Kuss

Kära tyskar, skall det vara så svårt att parkera??

Publicerad 2011-12-07 17:57:05 i Allmänt,





Jag blir galen, Berlin är en helt underbar stad och Tyskland i sig är ett land som har många fördelar men med vissa undantag. Mina dissningar av deras kassasystem i mataffärerna har jag redan skrivit om, dessa extremt minimala diskar. Men nu till något som gör mig typ sådär förbannad på 10 gånger OM dagen !! Kära tyska medborgare, skall det vara så svårt att parkera era bilar?? Svar: JA . Jag skojjar inte, 5 månader efter att jag kom hit så kan jag bara konstatera. DOM KAN INTE PARKERA !!! Säg att det finns parkering för 5 bilplatser, ja då är det ofta 2 eller 3 bilar som tar upp alla dessa rutor. Och längs lederna alltså de lite större gatorna, då parkeras det hej vilt! Parkera bilen bara i en fil, på med varningsblinkers och gå sedan och gör ditt ärende. Att du sedan orsakar trafikkaos genom att stänga av en hel fil är inga problem !! Det är såhär man gör i Tyskland eller åtminstone i Berlin. Sen får vi inte glömma att om du nu lyckas få in din bil i den där extremt lilla luckan som finns på en gata, en såkallad fickparkering då gör det verkligen ingenting om du kör på både bilen framför och bilen bakom. 3 gånger har jag sett detta hänt på bara de senaste 2 veckorna! Givetvis så tänker man ju att jaha nu ska vi se om hon/han lämnar en lapp elle liknande, men inte då! Kör på bilarna bara, det är ingen fara! Sa jag att vi kan konstatera att parkering inte är deras starkaste sida ?? :)

En liten parantes för er som är intresserade av livet härnere :)





Nu har vi jul, här i vårt hus ...

Publicerad 2011-12-07 17:17:00 i Allmänt,


Sitter och njuter över den härliga julstämning som infinner sig här på Nestorstrase idag. Granen är äntligen uppe och klädd i härliga röda färger. Julklappar har slagits in och ligger nu under granen och väntar på att få bli öppnade :) Frank Sinatras julskiva (givetvis Jontes val :)) har spelats hela dagen medans wienernougat, vitchoklad och limefudge har bakats. Godislagret börjar fyllas ordentligt nu vilket är välbehövligt då anstormningen av våra familjer sker om drygt en och två veckor :) För er som inte riktigt hänger med så blir det alltså en svensk julafton i Berlin i år :)

 

Nu mina vänner skall jag återgå till mitt glöggdrickande :)

 

Have a nice evening !!!

Weihnachtsfeiern

Publicerad 2011-12-06 16:06:38 i Allmänt,


Igår var det, det årliga julfirandet här i Berlin för Jontes lag tillsammans med en massa sponsorer och andra viktiga personer. Eftersom mitt lag har en viss ankytning till Füsche Berlin så var även vi inbjudna. Det blev en trevlig kväll med riktigt mycket flams och skratt :) Under kvällen som gick så delades det även ut lite priser där bland annat Füsche Berlin fick utmärkelsen Årets Lag i Berlin, väldigt roligt tycker jag då fotbollens Herta Berlin härnere brukar vara allas nummer ett, inte så konstigt kanske då dom har 70 000 på sina matcher !!!! Haha helt galet ! Hursomhelst, kul att killarna fick den utmärkelsen. Nedanför ser ni lite kort på mina härliga bordsdamer :)



Årets lag 2011 i Berlin

 

 

Ich habe angst !!

Publicerad 2011-12-05 12:55:30 i Allmänt,


Kom precis hem efter en löprunda i våran lilla park som ligger precis utanför oss. Sprang som vanlig ett antal varv runt den med go musik som dånade i öronen, mycket Rihanna och Lady Gaga nu :) Hursomhelst i den här parken så brukar det vara en hel del lösa hundar som springer runt där och leker (eller vad dom nu håller på med ) Ni som känner mig vet ju att jag är väldigt rädd för hundar och jag gillar dom inte överhuvudtaget. Så idag när jag sprang så ser jag en man komma gåendes mot mig tillsammans med sin okopplade hund. Redan i det här läget börjar ju paniken sprida sig i kroppen, ska jag verkligen fortsätta springa förbi hunden eller ska jag vända och springa tillbaka åt andra hållet? Nej, nu jävlar ska jag springa förbi den där jävla hunden, jag är inte rädd det går bra :) Tror ni inte då att när jag är kanske 2 meter ifrån mannen då får hunden en stor flipp, lämnar sin ägare och börjar göra utfall mot mig. Och ja mitt jävla pucko, då stannar jag upp, kunde ju givetvis fortsatt springa men nejdå istället stannar jag upp, kände mig verkligen helt svimfärdig. Hade jag inte kissat innan jag gick ut och sprang så hade jag nog kissat ner mig för herreguud vad rädd jag blev. Och mitt hjärta, det ska vi inte ens prata om !!! Lyckades i alla fall få ur mig ich habe angst, ich habe angst (vilket betyder att jag är rädd) och han svarade något på tyska, geppade tag i sin hund och sedan så gick han. Jag själv, sprang så fort jag kunde hem dom 25 meterna det handlade om :) Det är verkligen märkligt  men jag tror på fullaste allvar att hundarna känner av när någon som jag kommer! Jaja detta var morgonens indicent !

Hoppas ni har haft en bättra morgon än jag !!

Sonntag !!

Publicerad 2011-12-04 19:14:13 i Allmänt,


Blev en riktigt härlig dag igår. Hade en egendag med mig själv ute på stan där det blev en hel del inhandling av en massa julklappar :) Det är en riktig härlig mysstämning härnere nu, hela Kudamm är upplyst av stjärnor, tomtar och renar och julmusiken spelas ur högtalarna längs gatan ! Berlin visar verkligen upp sig från sin bästa sida just nu, man blir verkligen på gott humör i dessa juletider:) 
Igår kväll spelade vi även en tidig seriefinal mot tvåan i vår ligan. Det var riktigt kul att spela igår, mycket folk som kom och hejjade och ännu roligare var att vi vann :) Efter matchen så hade vi glöggfest med laget. Det dracks Glühwein för fulla muggar och även den svenska glöggen gick hem hos många :)
Trots en sen hemkomst inatt så blev det en tidig uppstigning imorse då tyskarna kom förbi och åt frukost och bakade lite :) Lussekatter och kolor blev dagens projekt :) Bjöd dom även på skumtomtar, och sett av deras miner så verkade detta vara det godaste dom ätit :) Rocky Road var även en annan favorit som gick hem :)

Annika tyckte det fungerade lika bra att sitta på golvet och göra lussekatter :)

Gooooooooodis !!!

Publicerad 2011-12-04 16:12:15 i Allmänt,


Ja jag vet min kära vänner, det blir en hel del om bak och allt annat som har med julen att göra på bloggen nu men är det jul så är det :)

Tänkte ta och dela med mig av ett väldigt snabbt och enkelt julgodis som dessutom smakar galet gott !

Ingredienser:
En påse Skumtomtar
En stor Marabou Schweizernöt


Klipp sönder tomtarna i små bitar


Smält chokladen i vattenbad och blanda ner skumtomtarna


Klicka sedan ut små "portioner" på baklåtspapper och låt torka
Enklare och godare blir det inte :)




Julbak

Publicerad 2011-12-02 17:38:12 i Allmänt, Bak & annat gott,


Är det inte muffins som bakas eller pepparkakshus som byggs så är det givetvis julgodis som skall göras :)
Har spenderat en bra stund på Kaufland idag med att försöka hitta alla ingredienser. Minimersmellows och vanlig jäkla nougat lyste med sin frånvaro, så ska ut och leta i lite andra affärer nu och se om jag kan hitta dessa.
På söndag kommer mina tyska vänner och då ska det bakas julgodis utav bara den.
Rocky Road, Bountykulor, kolor, knäck, tryfflar, wienernougat m.m


Här är en del av mitt godislager från Sverige från förra veckan.
Övervikten var inte nådig ska jag säga :)





Nu ut i affärerna, julklappar ska inhandlas och minimersmellows ska hittas

Ha en härlig fredag

Klassikerna slår allt :)

Publicerad 2011-12-01 12:29:09 i Allmänt, Bak & annat gott,


1 december, dagen då julkalendrarna skall öppnas och tittas på för första gången. Här på Nestorstrase i år så kör vi på två klassiker nämligen Sune Jul och Mysteriet på Greveholm. Har precis kikat på första avsnitten på båda seriena och måste nog säga att Sunes Jul slår allt :) Öppnade precis första luckan också på min ofantligt goda chokladkalender i år, nämligen Kinder´s egna! Grymt gott :)





Gårdagens pepparkaksbygge ser ni här!
Ett projekt som Jonte ensam stod för, bra jobbat :)



Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela