Anna Jensen

Livet i Tyskland

Cupcakes

Publicerad 2011-10-31 13:41:55 i Allmänt, Bak & annat gott,


Gårdagens cupcakes!
Hann slänga ihop lite cupcakes innan matchen igår som resten av gänget åt med stor förtjusning :)

Morotscupcakes med creamcheesefrosting
 


Ska kila iväg nu och möta upp våra gäster som gör Berlin på egen hand idag.
Ha det gött

Puss Hej

Lovely day

Publicerad 2011-10-30 13:25:52 i Allmänt,


Idag visar verkligen Berlin sig från sin bästa sida. Har precis varit ute och tagit en promenad i det härliga höstvädret, riktigt varmt och skönt :) Vi har ju besök från Sverige denna helgen så där av min dåliga uppdatering, därför ger jag er nu en kort version av gårdagen då det blev en hel del shopping, sightseeing och senare på kvällen match för min del som vi helt oväntat vann :) För er som bryr er så är vi alltså vidare i tyska cupen, vilket är skitkul! Idag är det återigen handboll, då Fusche möter Kiel lite senare i eftermiddag! Håll era tummar tack !!!

Nu ska mat lagas och cupcakes göras!
Ha en riktigt go söndag därhemma!


Nestorstrase 30 oktober, underbart :)

Legoland

Publicerad 2011-10-27 16:48:46 i Allmänt,



Idag har jag alltså hängt på Legoland haha. Har ju fått två egna fritidsledare i mina vänner Annika och Theresa som alltid tar med mig på olika aktiviteter och idag blev det Legoland. Kanske inte världens roligaste ställe men det var trevligt att umgås med tjejerna lite, dom är förbaskat roliga :)

 

 

Indiana Jones und ich

 

Sköna tjejer med "die giraffe"

 

Blev även en fika på Dunkin Donuts

 


Beautiful colors, it is !

Publicerad 2011-10-27 09:29:53 i Allmänt,


Klickade precis hem detta snygga kuddfodralet från barafint.se. Perfekt med lite färg i höstmörkret :) 
Detta är en helt nystartad nätbutik där du kan finna mycket mer än bara detta kuddfodralet!
Gå in och kika vettja :)


Mittwoch

Publicerad 2011-10-26 11:37:46 i Allmänt,


Morgonens smoothie
 Hallon, blåbär, kiwi, melon och en nypa linfrön.
Grymt gott !!!



Sitter nämligen nu och laddar för att ta mig till Kaufland och storhandla. Som alltid är det omöjligt att INTE komma därifrån helt sönderstressad. Tror på fullaste allvar att jag kommer aldrig lära mig deras handlingsystem, då det är totalt sämst. Vet att jag har sågat det tidigare och gör det nu med men ska försöka ta bilder så att ni får se de minimala kassadiskarna. Börja ana att storhandla härnere är bara vi som gör och ingen annan, dagshandlingar verkar vara det som är inne nu!

Ja jag vet, det finns betydligt vikigare saker runt om i världen än handlingssystemet nere i Berlin:)

Ha det gött !!

Dagens Berlin i korthet!

Publicerad 2011-10-25 13:53:18 i Allmänt,


Väder: 9+ grader, grått, tråkig höstdag
Civilstatus: Sambo men just nu "gräsänka"
Har: Brunchat med härliga tjejer
Frukostmeny:
Käse Frühstück, färskpressad apelsinjuice
Lunch: Korvstroganoff
Gör: Kollar på Hitta Nemo på tyska
Ska: Åka till IKEA
Bör: Plugga tyska
Bok: Lustiges Lernen, en bok för tyska 5-åringar samt för mig :)
Senaste lärda ord: teuer = dyrt
Färg: Lila
Lyssnar på: Rihanna
Längtar efter: 20 november
Vill ha: Fredag nu !!

24 oktober

Publicerad 2011-10-24 12:32:27 i Allmänt,


För eran information så är det alltså bara 2 månader kvar till julafton idag och ingen är gladare än jag :) Som den julfanatiker jag faktiskt är så längtar jag till advent och jul galet mycket. Kanske är lite för galen men har redan börjat planera i mitt lilla huvud allt som ska göras, bakas och inredas inför den bästa månaden på hela året :)

Här i Berlin har dom nu börjat ordentligt att förbereda sig inför julen. Längst hela kudamm arbetar dom nu på kvällarna med att sätta upp mängder med ljuslyktor och i affärerna har julpyntning tagit vid, antar att det är desamma hemma in Schweden!?

 
 

Helgen som var så har vi haft besök av Jontes föräldrar och givetvis hade dom med sig lite svenska godheter. Störst succé blev ju givetvis den efterlängade julmusten, kan det finnas någon godare dryck :)?

Nu har dom åkt hem igen men redan på fredag kommer nästa gäng och hälsar på, vilket blir skitskoj :)


Ha en fortsatt trevlig måndag people !
Auf wiedersehen

Happy Freitag !

Publicerad 2011-10-21 16:43:54 i Allmänt,


Äntligen helg igen, dagarna går ju galet fort nu vilket är underbart. Finns mycket som händer nu framöver :)

Imorse blev det frukost med en av mina lagkompisar Annika och därefter gjorde jag ett besök på Ikea. Behövde lämna tillbaka lite saker och lyckades idag att till och med säga allt på tyska, wohoo :) Blev lite nöjd då, sen att dom fattar att man inte är tysk redan efter första ordet är en annan femma:)
Nu sitter jag här hemma och lyssnar på skönsång av Carola och Rihanna, snacka om kontraster :) Har tagit en lite paus från mina sysslor. Leker nämligen hemmafru idag dvs tvätt, städ, disk, strykning ja allt som måste göras i ett hem, tråååkigt. Men ska strax baka lite vilket jag finner mycket roligare :)

De närmsta veckorna kommer blir riktigt roliga nu framöver hos familjen Jensen/ Stenbäckan. Sverigebesöken hit ner kommer löpande varje helg nu och jag längtar och ser fram emot alla dessa som bara den :) Först ut imorgon är mina svärisar som kommer och hälsar på, roligt blir det här!


Dessa härliga Boråsbrudar kommer givetvis och hälsar på :) 
November skynda dig!

Ung vs gammal

Publicerad 2011-10-19 15:05:01 i Allmänt,


Är ju en mästare på att sysselsätta mig själv med olika saker så förutom en massa handbollspelande, bakande, tyska plugg, tv och film tittande har jag nu funnit en ny sysselsättning härnere i Berlin. Jag kan idag glädligen meddela att syföreningen i Svenska kyrkan här i Berlin har fått en ny medlem nämligen Fröken Jensen !!! Varje onsdag träffas ett 20-tal äldre damer plus jag nu då och stickar, pratar och dricker kaffe. Kaffe hoppar jag nog dock, inte riktigt min grej:)

Hursomhelst, gjorde ett besök hos Svenska Kyrkan idag och träffade lite nya människor. Dom som arbetade där var glada och trevliga och dom gav mig massa olika aktiviteter som man kunde vara med på, fast ingen av dom var syföreningen. Så när jag istället föreslog syförening blev dom skitglada och sa: "Gerda kommer bli så glad nu när en ung tjej som du kommer och är med" haha herreguud, vad har jag gett mig in på, snittåldern ligger på 60 år :)

Men allt som händer härnere är ju en upplevelse i sig, lika bra att pröva på detta också!
Så Gerda 75 år, ses nästa vecka :)

Och så kom då hösten....

Publicerad 2011-10-18 17:32:14 i Allmänt,


Berlin har länge bjudit på sensommar, varma dagar och mycket sol men idag är det verkligen en riktig tråkig höstdag här i Berlin, kallt, grått och regnet bara öser ner. Själv kom jag precis hem från träning och sitter och funderar på att plugga lite mer tyska på mitt egna pedagogiska sätt :) Jonte flyger och far överallt just nu så det blir en hel del ensamma dagar. Men som den rastlösa själ jag nu är så är jag en mästare på att sysselsätta mig själv och så även denna kväll :)

Tyskaplugg och två filmer får blir kvällens projekt

 


Och sist men inte inte minst, Grattis Emelia på födelsedag :)

Tyska ...

Publicerad 2011-10-17 14:49:02 i Allmänt,


Än så länge har vi inte känt behovet av att ta tyska lektioner mycket på grund utav att vi tog några lektioner hemma men framförallt att vi har var sitt lag som hjälper oss väldigt mycket. I mitt fall så känns det som man har 14 lärare som rättar och förklarar vad jag gör rätt och fel när jag pratar tyska, vilket är skitbra. Dessutom har dom genomskådat mig nu när jag ibland säger att jag förstår fastän jag inte alls gör det :) Tydligen flinar jag på ett speciellt sätt och då repeterar dom alltid meningarna mycket lugnare och vips så hänger jag med igen och alla är glad :) Svenskan fattar och tyskarna är nöjda över att hon förstår :)

Hursomhelst, denna veckan tänkte jag lära mig lite mer tyska på ett annat sätt, nämligen animerade tyska filmer. Fick dessa av tjejerna i laget och för varje film jag ser måste jag göra en sammanfattning och sen berätta det för dom på träningarna. Alla har sina egna studiemedel men för mig är detta skitbra. Enkla filmer med enkel tyska, kan inte bli så mycket bättre! Målet är ju att prata flytande inom ett par månader så lika bra att sätta igång ordentligt :)



Slappdag

Publicerad 2011-10-16 17:46:16 i Allmänt,


En oerhört seg dag idag som hittils har innefattat One Tree Hill-maraton och en Champions Leuge match som killarna för övrigt  vann :) Bra jobbat! Har nu återgått till soffan och kommer fortsätta med mitt maraton ett par timmar till, ibland förtjänar man slappdagar :)

Gårdagen var dock mer späckad. En av mina nya tyska vänner kom och hälsade på så det blev en shoppingdag på K-dam och lunch på ett mycket bra ställe härnere som heter Vapiano, tror att detta kan finnas Sverige också :) Därefter hade vi hemmamatch igår som vi vann, och just nu leder vi våran ligan vilket är skitkul :) Blev även ett besök på ett uteställe tillsammans med lite tjejer från killarna i Jontes lag, mycket trevligt.

Nu ännu mera soffliggande och ikväll blir det gruppskype med bästa brudarna från Göteborg !

Ha en go söndag allesammans

Tacosmys

Publicerad 2011-10-14 15:12:49 i Allmänt,


Ikväll blir det tacos hemma hos oss på Nestorstrase, eller rättare sagt tysk tacos. Utbudet av tacos härnere är lika med 0. Grönsakerna och köttfärsen finns ju givetvis och om vi har tur så hittar vi en tacossås, två olika mjuka bröd och kanske lite tacoskal men mer än så finns det inte. Så därför längtar jag idag hem till tacohyllorna på ICA MAXI, där man kan välja och vraka bland alla olika tillbehör. ICA MAXI is the shit :)

Dagens bak !

Publicerad 2011-10-12 15:47:21 i Allmänt, Bak & annat gott,


Världens lättaste och även godaste bak blev som ni ser klassiska chokladbollar, galet gott! Skulle vilja påstå att det är nästintill omöjligt att misslyckas, eller vänta ... Nämner inga namn men att göra chokladbollar på smält smör samt vattenbad UTAN vatten, då går det att misslyckas haha :) O nej det är inte jag som stod för dessa fadäser utan en annan underbar dam :)

 

Frühstück

Publicerad 2011-10-12 09:26:13 i Allmänt,


Dagens frukost !
Har blivit helt beroende av att göra olika smoothies :) Känns som jag äter det morgon middag kväll just nu, men det är förjävla gött :) Grapefrukten hoppas jag ska bota min förkylning som är på väg att komma :/






Nu ska jag iväg och träna!!

Ha det gött

Böter!?

Publicerad 2011-10-10 23:32:40 i


Skrev ju i tidigare inlägg att jag behövde snarast köpa en mössa annars så åker jag på böter :) Det är nämligen så att i mitt lag som jag spelar i härnere så har vi en mängd olika regler, allt från uppförande till mera pratiska regler.  Bryter man något av dessa regler så blir det böter, oftast 5 euro, vilket inte är speciellt mycker OM man inte heter Anna och kommer från Sverige och har vissa språksvårigheter :)

Jag skojjar inte om att jag har nog råkat ut för alla missförstånd som går att göra, alla "regler som går att brytas". Givetvis är inte detta några allvarliga sådanan men det är fantatiskt ironiskt att jag altid tar med mig fel boll, kläder, väska ja listan kan göras lång. Lägg där till att jag lider av en viss slarvighet så för alla dom gånger jag glömt något av mina tillhörigheter så har jag givetvis åkt på böter. Pricken över iet min damer och herrar var när jag inför våran första hemmamatch packade ihop väskan och åkte i god tro om att allt var i sin ordning. För det första hade jag fel väska, vi har nämligen två en för match och en för träning. Men när jag sen tog på mig mina uppvärmningskläder då har jag ju givetvis tagit med FEL kläder. Där står jag i en tröja som går till knäna, ett par byxor som jag trampar på, jag hade tagit med Jonte träningkläder. Ville ju givetvis lägga mig ner och dö, kände att nu räcker det med alla jävla missförstånd och klantigheter. Jag befinner mig i ett land, kan knappt språket och hade då knappt några vänner heller. Men med knagglig tyska lyckades jag få fram, Entschuldigung och 14 tyska tjejer låg ner och skrattade så dom nästan kissade på sig :) Gråtfärdig som jag blev, var det bara att snabbt lägga på ett leende och garva med lika mycket som alla andra. Får fortfarande en hel del hets över detta och självklart åkte jag ju på böter den gången med!

Snart två månader senare börjar jag nu äntligen lära mig alla regler men framförallt språket. Varje dag lär jag mig mer och mer och det är en fantastisk skön känsla att man faktiskt hänger med mer nu :) Det går framåt.
Det har varit många gånger jag stått där halvt gråtfärdig över saker man har missuppfattat eller sagt fel men man brukar säga att man lär sig av sina misstag och jag kan inte mer än instämma.

Livet härnere är verkligen en upplevelse :)

Sovmorgon !!!

Publicerad 2011-10-10 12:15:06 i


Blev en lång bussresa hem från våran match som vi förövrigt vann :) så var inte hemma försen sent igår kväll. Tog därför en lång sovmorgon idag, Sitter och äter frukost och kollar på Idol nu. Dock är vi lite efter er därhemma, TV4 har tyvärr spärrat rättigheterna för Idol härnere men som tur är har vi snälla föräldrar som spelar in åt oss och lämnar det när dom kommer och hälsar på :) Eftersom allt är sönderdubbat så är det skönt att kolla på lite svensk TV :)

Idag blir det två träningar samt återigen ett besök i affärerna. Börjar bli väldigt kallt här nu så måste införskaffa mig en mössa snarast innan åker jag på böter :)


Dagens utflykt...

Publicerad 2011-10-08 19:07:46 i


blev idag en bit utanför Berlin. Vi åkte nämligen och besökte koncetrationslägret Sachsenhausen som var igång mellan 1936-1945. Detta var ett politiskt läger där omkring 100 000 människor av 220 000 dog. För mig var detta ett väldigt intressant besök och även ett väldigt gripande sådant. I de få baracker som fortfarande finns kvar kunde man gå in och se alla sparade prylar, allt från fångdräktar till arbetsredskap till tallrikar m.m. Berättelser från de överlevande fanns uppsatta på väggar och privata bilder gjorde att allt blev galet närvarande.

Huvudingången in till lägret



"Arbete gör frihet"
 

Inte många baracker kvar
 


"Fångarnas sjukhus" En av de få barackerna som fortfarande finns kvar
 


Ja detta kanske var ett mindre roligt inlägg men dock så intressant. Jag är ju som ni redan vet oerhört intresserad av allt som hade med kriget att göra !

Detta var allt från dagens Berlin, nu blir det middag på ett italienskt ställe :)

Trevlig lördag!


Härlig lördag :)

Publicerad 2011-10-08 10:56:49 i


Godmorgon alla glada, hoppas ni mår bra för det gör jag :)
Lördag och en ledig dag då mår man helt enkelt bra.
Nu ska vi ge iväg oss på en liten utflykt så återkommer senare under dagen.

Puss hej

Visitors from Sweden :)

Publicerad 2011-10-06 15:34:38 i


Jontes familj kom och hälsade på igår, vilket var väldigt härligt :) Fan man uppskattar verkligen besöken tusen gånger mer nu än tidigare. Blev dock en snabbvisit för dom och nu har dom redan åkt hem igen :/


Känns lite som julafton när vi får besök, alltid har våra gäster något med sig och denna gången blev det detta :)
Äntligen kan jag laga korvstroganoff igen, mums !!




Idag blir det en dag på "stan". Blir en sväng på Friedrichstrase, och för er som inte vet så är det en galet lång shoppinggata i östra delen av Berlin. Har inte hunnit bli så mycket shopping ännu härnere så hoppas jag kan hitta något fint idag :)


Blev också två mycket underbara samtal igår till två riktigt härliga vänner, tack Ida och Bea, märkligt vad ett litet samtal kan göra en glad :)

Puss på er därhemma!

Kanelbullens dag

Publicerad 2011-10-04 18:23:43 i Bak & annat gott,


Idag är kanelbullens dag därhemma så firade givetvis detta med att baka en massa goda bullar :) Blev ett ordentligt bullbak då jag ska bjuda alla tjejer i mitt lag nu ikväll, hoppas det går hem :)






 

Nationaldagen

Publicerad 2011-10-03 13:46:05 i


Idag firar Tyskland sin nationaldag, vilket i stort sett innebär att allt är stängt men inte så mycket mer. Har hittils inte sett så mycket firande men det är möjligt att det kommer senare under dagen. För mig som är oerhört intresserad av Tyskland och dess histora är detta en intressant dag då återföreningen av väst och öst skedde. Har flera personer i och kring mitt lag som ofta berättar om sina liv när de bodde i västa Berlin och i östra Berlin och det är riktigt intressant att sitta och lyssna. Trots att kriget skedde för drygt 70 års sedan så känns det fortfarande närvarande mycket på grund utav alla minnen som finns överallt i Berlin. Samma sak gäller muren, minnena av att Berlin en gång var uppdelat finns fortfarande kvar och kommer förmodligen aldrig att försvinna.


Nog om Tyskland, nu ska jag bege mig till den enda öppna mataffärern här i centrala Berlin och handla lite. Blir lite tyskaplugg senare i eftermiddag också. 

Ha det gött
 

Interesting day !

Publicerad 2011-10-02 22:56:40 i


Berlin - tåg till Frankfurt - lunch i Polen - tillbaka till Frankfurt - kolla damhandboll - tillbaka till Berlin- pannkakskalas - Champions Leuge


Vilken jävla dag :)
Sitter i soffan nu och är helt död. Har haft en mycket händelserik och riktigt rolig söndag. Har varit en vecka av en hel del ensamhet så är tacksam för mina härliga lagkamrater som drar med mig på äventyr :)


Annika och Theresa på tåget
 

Lunch i Polen
 

Glada tjejer iform av mig, Ina och Annika :)



Nu ska jag hoppa i säng! Imorgon kommer min efterlängtade hälft hem igen :)

Schlafe schön mina vänner

Guten Nacht 

Gameday baby!

Publicerad 2011-10-01 17:34:46 i


Match ikväll hemma i Berlin, så ska strax åka iväg till samligen. Hemmamatcherna härnere är faktiskt väldigt roliga. Brukar vara mycket folk som skapar fullt ös på läktaren, kul :) Håll tummarna därhemma!!

Glada tjejer från Spreefuxxe



Hoppas ni har en härlig lördag!
Kramar

Herr Nilsson

Publicerad 2011-10-01 10:58:22 i


Gjorde ett mycket efterlängtat besök på Berlins enda lösgodisaffär igår :) Märkligt vad lite godis kan göra en så lycklig, gick där bland alla sorter och bara njöt av att äntligen äta lite lösgodis igen. Herr Nilsson var en supermysig svensk affär som jag definitivt kommer besöka snart igen :)





 

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela