Anna Jensen

Livet i Tyskland

Som jag ska fira!

Publicerad 2013-04-30 14:14:00 i Allmänt,

Sorry för dålig uppdatering. Händer inte allt för mycket härnere just nu, dagarna ser likadana ut med mycket plugg, träning och lite bakning. Är inne i en intensiv period med skolan nu, sista tentan och därefter nationellt prov är på gång. Sen mina vänner ska jag fira, fira att matten är över, fira att sommaren är här, fira att vi kommer hem till Sverige och slutligen också fira att jag har fått sommarjobb! 30 dagar kvar sen ska jag fira! Puss på er alla därhemma, idag längtar jag hem ❤

Auswärtssieg

Publicerad 2013-04-28 17:17:39 i Allmänt,

Spelade säsongens sista match igår, slutade med vinst och en tredjeplats i ligan. Blev ett härlig bussresa hem till Kassel för utgång och fest hela kvällen. Dundrade in här hemma vid halv 6 imorse så känner mig lite halvt död idag men oj vad kul jag hade. Insåg igår hur tacksam jag är att få träffa alla dessa underbara människorna under min vistelse här i Tyskland. Det finns dagar man saknar alla hemma i Sverige men också dagar man trivs kanon härnere. Igår var en sådan dag! Ikväll har jag halv åtta hos mig, bäst att sätta igång med maten nu :)

Här får ni en bildbomb från igår!

Frozen cheesecake

Publicerad 2013-04-26 16:52:59 i Bak & annat gott,

Baktemat fortsätter den här fredagen med en enkel och supergod fryst cheesecake, ett recept som jag fått från min bakglada svärmor :)

Du behöver:
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl grädde
2 hg philidelfia ost
3 tsk vaniljsocker
3-4 digestivekex

Gör så här:
1. Vispa äggulor, ost, vaniljsocker och socker.
2. Vispa grädden för sig
3. Vispa äggvitorna hårt
4. Blanda samman allt och smöra en form.
5. Strö i krossade kex och häll i smeten. Strö över lite kex ovanpå också.
6. Låt stå i frysen i ca 7 timmar, gärna över natten.
7. Servera med valfria bär

En riktigt god kladdkaka

Publicerad 2013-04-25 10:45:00 i Bak & annat gott,

När jag gick i 6:an gjorde jag min första kladdkaka. Kom ihåg hur vi alla satt på hemkunskapen och mumsade i oss kladdkaka efter kladdkaka. Gud vad gott det va! Receptet från 6:an har följt med mig under många år men pga en hel del flyttar så har receptet försvunnit. Har många gånger provat olika recept men ingen som kommit i närheten utav receptet från Byttorpsskolan :) Men som den envisa baknörd jag nu är har jag äntligen hittat ett recept som är precis som det förra åtminstone i utförande och smak :) Receptet kommer ifrån Ulrika som driver bloggen Bakverk och Fikastunder

Till en riktigt god kladdkaka behövs:
3 ägg
4 dl socker
2 dl mjöl
6 msk kakao
225 gram brynt smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret, det ska bli gyllenbrunt
3. Vispa ägg och socker
4. Rör i kakao och mjöl
5. Tillsätt smöret
6. Häll smeten i en smord form
7. Grädda i ca 25 min. Använd provsticka och se när den är klar. Ska vara fortfarande vara lite kladdig inuti.

Plugga plugga

Publicerad 2013-04-24 15:34:32 i Allmänt,

Sitter ute på balkongen och pluggar för fullt. 25 grader och strålande sol, fasen vad gott det är! Rena sommaren, yeah! Ska strax bege mig ut i skogen och löpa lite, jonte är borta hela dagen så får sysselsätta mig själv på bästa möjliga sätt :)

Lakritspannacotta

Publicerad 2013-04-24 11:59:00 i Bak & annat gott,

Dagens bak innefattar till min sambos stora glädje lakrits. Jonte har länge tjatat om något med lakrits så när jag var hemma senast fick jag köpt med mig lakritspulver och det var tydligen på tiden som han så snällt uttryckte sig :) Gjorde därför igår lakritspannacotta och bjöd killarna på. Så till er som gillar lakrits och pannacotta, här får ni receptet :)

Du behöver:
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
4 msk strösocker
1 msk lakritspulver
1 msk vaniljsocker

Gör följande:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten
2. Koka upp grädde, socker och lakritspulver under vispning.
3.Ta av från plattan och tillsätt vaniljsocker
4. Krama ut gelatinbladen och vispa ner i smeten.
5. Häll upp i 4 glas och låt stelna i kylen i ca 3 timmar.
6. Strö över lite lakritspulver och servera.

Raspberry Cheesecake Brownies

Publicerad 2013-04-23 09:29:00 i Bak & annat gott,

Den här veckan tänkte jag ha baktema här på bloggen. Jag delar med mig av ett gott recept varje dag och hoppas att jag kan inspirera er andra till att prova något nytt lagom till fredagsfikan eller helgmiddagen.
Först ut är dessa supergoda hallon&cheesecake brownies.
 
Du behöver:
120 g mörk choklad
100 gram rumpstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
 
150 gram philadefia
2 msk socker
1 ägg
1 1/2 msk mjöl
En liten sked av florsocker
Hallon ( går bra med frysta eller färska)
 
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Hacka och smält den mörka chokladen
3. Vispa ihop ägg och socker poröst
4. Tillsätt och vispa smöret och chokladen
5. Vänd ner kakao, mjöl och vaniljsocker
6. Häll i en form
7. Vispa ihop philadefia, ägg, socker, mjöl och florsocker
8. Häll cheesecakefyllningen ovanpå browniessmeten och dra med en gaffel och skapa "mönster" så att cheesecakefyllningen blandas med browniessmeten. Var försiktigt så att du inte blandar för mycket utan det skall bildas fina ljusa spår i den mörka smeten.
9. Lägg på hallon och tryck ner lite lätt i kakan
10. Grädda i ugnen i ca 40-45 min. Använd en provsticka för att se när kakan är klar. Provstickan skall vara torr när man sticker ner den i kakan.
 
 
 
 

Tysk lagfest

Publicerad 2013-04-22 09:40:00 i Allmänt,

I lördags hade vi sista hemmamatchen för säsongen. Slutade med vinst så efterråt blev det ett rejält firande. Har sagt det innan men tyskarna är oerhört duktiga på att skapa bra evangemang och framförallt stämning. Trots att laget jag spelar i tillhör 3 ligan härnere så är det betydligt mycket mera människor som kommer och kollar och hejjar än vad det är i Sverige. Fantastiskt kul tycker jag :) Hursomhelst, blev en tysk afton som innefattade en jäkla massa schlager till min stora glädje, middag och en hel del alkohol. Dom är ju bra på att dricka dessa tyskar!
 
 

Den perfekta macronen

Publicerad 2013-04-20 10:32:00 i Bak & annat gott,

Detta inlägg tillägnas till alla er som är precis som jag, en baknörd! Till er andra är det dags att slutat läsa nu :)
Under det senaste året har jag svurit, nästan varit gråtfärdig, hoppat av glädje, svurit igen, varit förtvivlad osv.. och den stora frågan har hela tiden varit vad f*n gör jag för fel ??? Anledningen till dessa små utbrott stavas Macrons eller Makroner som vi säger i Sverige. Ett litet sött bakverk som kräver sin tid, omsorg och kärlek. Det är alltså inget man gör i all hast utan man måste ta sig tid och ge macronen precis vad den behöver. Efter att fått blandat resultat dvs en hel del spruckna plåtar och några få fina släta plåtar har jag nu hittat ett recept som skapar en fin och slät yta och blir sådär perfekta, dvs sockerlagsreceptet från Hello Sugar
 
Du behöver:
120 g äggvita uppdelat i 2 stycken skålar a 60 g i varje
35 gram socker
150 g finmald mandel ( finns färdigmald mandel i butikerna)
150 g florsocker
150 g socker till sockerlag
50 g vatten till sockerlag
 
Tjusningen med dessa små bakverk är att man måste testa sig fram och se vilken exakt grad man ska ha i ungen. Receptet säger 160 grader men jag kör alltid mina nu på 150 grader. Desamma är tiden, 10-15 minuter. Mina blir klara vid drygt 12 minuter. Så innan ni fortsätter läsa nu, tänk på att det varierar alltid beroende på vilken ugn man har.
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 - 150 grader
2. Sila ner fint mald mandel och florsocker i en bunke, blanda runt
3. Vispa upp 60 gram äggvita till ett vitt skum
4. Tillsätt under tiden 35 gram socker under vispning ( Detta kan göras samtidigt som du gör sockerlaget, enklast om du använder dig utav en köksmaskin)
Sockerlag
5. Blanda 150 gram socker och 50 g vatten i en kastrull och koka upp till 118 grader ( använd gärna kökstermometer )
6. Så fort sockerlagen har nått 118 häller du en tunn stråle i märangsmeten under vispning på låg fart. Tänk på att sockerlagen stelnar fort så du får göra detta ganska så snabbt,
7. Vispa marängen tills den har blivit kall och glansig. Du kan känna på utsidan av bunken när marängen har kallnat. Tar ca 10 -15 min.
8. Under tiden häller du i 60 gram äggvita i mandelblandnignen och rör om.
9. Vill du färgsätta, ska du göra det nu. Tänk på att det krävs mer färg än vad du tror.
10. När marängen har kallnat vänder du ner smeten i mandelblandningen.
Tips: Vänd ner ca en tredjedel först och rör ut i mandelblandningen ordentligt. Därefter vänder du ner resterande marängsmet och rör om försiktigt. Det svåra är att inte röra om för mycket så att "luften går ur" samtidigt om du rör för lite kommer macronerna bli toppiga och blir inte sådär släta som vi vill. 
11. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut runda små klickar i storlek som en 5-krona.
12. Om det skulle blir lite toppar så kan du slå försiktigt slå plåten i bordet så slätar macronerna ut sig.
13. Låt nu plåtarna vila i ca 60 min. Det skall skapas en tunn fin hinna ovanpå macronerna
14. Grädda i ca 10-15 min. Du vet att dom är klara när du kan försiktigt lossa dom från pappret.
15. Låt svalna och fyll på med valfri frosting.
 
 
 

På mindre än 48 timmar hinner man ...

Publicerad 2013-04-18 20:35:33 i Allmänt,

Promenera en mil
Åka till hemmakväll och köpa godis
Hälsa på moster och morbror
Umgås med brorsan
Bli bortskämd av mor och far
Träffa vänner
Gå lös på Gina Tricot
Fynda secondhand
Åka till Alingsås
Strosa runt på Ica Maxi x2
Leta bakinspiration
Köpa brännbollset, fritidsaktiviteterna i Melsungen kan nu bestå av något annat än bara golf :)

Kan konstatera att man hinner mycket under ett par timmar :) Nu tänkte jag försöka packa ihop mina fynd och åka tillbaka till Tyskland.
Puss&kram

På resande fot

Publicerad 2013-04-17 17:25:50 i Allmänt,

i mina favoritbyxor. Befinner mig just nu i Sverige på ett kort besök, åker redan tillbaka tidigt på fredag! Trots en
intensiv dag hann jag också åka en sväng och hälsa på min underbara och saknade vän Martina ❤ Nackdelen med att bo långt borta, det dröjer så jäkla länge innan man hinner träffa sina vänner! Men lyckan när man väl ses lever man på länge :)

Sommar!?

Publicerad 2013-04-16 10:37:24 i Allmänt,

Verkar som den sydeuropeiska värmen har slagit till ordentligt, underbart! Varmt och skönt. Igår hade vi 25 grader och givetvis blev det också dags att inviga Antons pool, eller rättare sagt bubbelpool. Länge sedan jag skrattat så mycket som när killarna satte på bubblandet och grannar kom ut och undrade vad som hände :) Eftersom medelåldern här i våra hus är drygt 70 år så kan ni tänka er vad dom tänkte när dom fick se vad som försiggick igår på Antons balkong :)

What a day

Publicerad 2013-04-15 10:56:22 i Allmänt,

Hej på er! Vaknade upp till ett 20-gradigt Melsugen idag, how lovley?! Blir att sitta på balkongen hela dagen. Nu i helgen, var jag ju i Hamburg och vilken helg det blev. Träffat många härliga människor, kollat på bra handboll och också hunnit shoppat en del! För jonte och hans lag blev det tyvärr förlust mot Kiel nu i helgen, det fick räcka med en seger mot dom denna säsong :)

Somsagt, balkonghäng och skön utsikt utöver byn blir det idag här på dreuxalle.

Helgtips!

Publicerad 2013-04-12 15:20:00 i Bak & annat gott,

Vet ni inte vad ni ska bjuda på i helgen? Då rekommenderar jag er att göra dessa härliga minipavlovas med citrongrädde och färska bär som jag gjorde i förra veckan. Sött och syrligt, en riktigt härlig kombo :)
 
Du behöver:
2 äggvitor
2 dl socker
1 tsk citronsaft
2 msk majstärkelse
 
2 dl vispgrädde
1-2 msk lemoncurd, beroende på hur syrligt man vill ha det
 
Färska bär
 
Gör så här.
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt socker och citronsaft och vispa till marängen är fast och glansig.
3. Rör ner majsstärkelsen
4. Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut runda cirklar ca 8-10 cm i omkrets
5. Sprista ytterligare två varv på den ytterstadelen så det bildas en kant.
6. Grädda i ugnen i 10 min
7. Sänk värmen till 100 grader och fortsätta grädda i ca 30 minuter, till marängerna känns lätta och torra.
8. Låt svalna
9. Vispa upp grädde och tillsätt lemoncurd
10. Fyll varje pavlova med citrongrädde och dekorera med färska bär
 
 
 
 
 

Hamburg

Publicerad 2013-04-12 13:12:00 i Allmänt,

Så mina vänner, nu åker jag till Hamburg för att få en rejäl dos av shopping, god mat och givetvis handboll. Jonte och gänget spelar Final Four i tyska cupen, så håll nu era tummar att dom slår Kiel imorgon :) 
Trevlig helg önskar jag er!
 

Donnerstag

Publicerad 2013-04-11 09:51:26 i Allmänt,

Idag regnar det för fullt här. Buhuu, jag som trodde våren var på väg men inte då. Precis varit ute på en morgonprommis i ösregn och kan konstatera att det tur att det finns regnkläder :) För jäklar var blött det var. Sitter och äter frukost nu och kikar på Nyhetsmorgon. Har en hel del plugg framför mig idag så tänkte sätta igång med detta nu så jag är klar tills imorgon då jag åker till Hamburg, ska bli så kul att åka upp till den underbara staden igen!

Frukostsmoothie

Orange and chocolate biscotti

Publicerad 2013-04-10 14:06:00 i Bak & annat gott,

Efter att provat både det ena och det andra receptet på en riktig god biscotti har jag nu äntligen hittat ett recept som verkligen ger den där krispiga och goda smaken. Receptet hittade jag hos Call me cupcake men har gjort några små ändringar på grundreceptet.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel
Rivet skal från apelsin samt ngr droppar saft
Ca 200 gram ljus choklad

Gör så här:
1. Sätt ungen på 200 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt rivet apelsinskal samt pressa ut ngr droppar saft.
3. Grovhacka mandeln.
4. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ner i smeten successivt.
5. Blanda i mandeln och häll ut smeten i två smala längder på ett baklåtspapper.
6. Grädda i ugnen i ca 16-18 minuter.
7. Ta ut ur ugnen och sänk värmen till 150 grader.
8. Skär längderna ca 2 cm breda på diagonalen.
9. Vänd på kakorna och grädda ena sida i 10 minuter.
10. Ta ut plåten, vänd på kakorna och grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna.
11. Smält chokladen i vattenbad och doppa varje kaka till hälften. Låt torka och förvara i en lufttät burk.

It's never to late!

Publicerad 2013-04-09 13:25:22 i Allmänt,

Suttit ett par timmar och pluggat, hela huvudet är inpräntat med ekvationer och funktioner. Har inlämning nu på fredag phuu. Till er som undrar hur det går kan jag gladeligen berätta att jag klarat alla proven hittills med bravur dessutom, vem fasen trodde det för några åren sedan. Matte var ju det absolut tråkigaste och svåraste som fanns. Well well är nog av en annan uppfattning idag! Hursomhelst det blir en hel del plugg denna veckan men till helgen ska jag ut på roligheter. Kommer bli grymt.

Instagram

Publicerad 2013-04-08 17:25:55 i Allmänt,

När jag inte uppdaterar här på bloggen så hittar ni mig på instagram under namnet bakomanen.

Månadens sötsak

Publicerad 2013-04-08 12:14:00 i Bak & annat gott, Månadens sötsak,

Det brukar heta att man har bartömning men denna helgen har det varit frystömning hemma hos oss. Här i Tyskland jobbar man med minimala frysar dvs att möjligheten att frysa in saker är därför relativt liten. Och för mig som gärna bakar så är det liten av en katastrof ;) . Därför hade jag nu i helgen frystömning, fick gjort åt nästan allt så nu kan jag återigen få in lite i den minimala frysen. Yeah!!

Bland annat hade jag ett gäng frysta jordgubbar som jag igår gjorde jordgubbscurd utav. Enkelt och mycket gott, en perfekt fyllning till veckans tårtbak.

Här kommer receptet:

Du behöver:
200 gram frysta jordgubbar
Skalet samt saft från en halv lime
2 dl strösocker
2 uppvispade ägg
50 gram smör
2 msk maizena

Gör följande:
1. Koka upp de frysta jordgubbarna och tillsätt limeskal och saft.
2. Sätt på ytterligare en kastrull med vatten och sätt en annan skål ovanpå ( vattenbad)
3. Mixa jordgubbarna till en slät blandning.
4. Häll blandningen i skålen som står under kokande vatten
5. Tillsätt socker, uppvispade ägg, smör och maizena. ( tänkt på att sila maizena ner i blandningen, på så sätt slipper du vita klumpar)
6. Rör om i blandningen hela tiden ca 15 min. När krämen får en fastare konstisen, dvs när du kan lämna spår med vispen eller skeden så är curden klar.
7. Häll upp i en ren glasburk, låt kallna och förvara sedan i kylskåpet.

 

Temat på Månadens sötsak är denna månad RÖTT och detta är också mitt bidrag i bakutmaningen.

 

 

Frühstück

Publicerad 2013-04-07 11:01:46 i Allmänt,

Tog en lång sovmorgon idag. Oj vad skönt det var :) Sitter och äter frukost just nu och kikar på Nyhetsmorgon. Måste säga att det är så skönt att vi har svensk tv härnere.

Idag blir det en del plugg för min del och senare i eftermiddag har jag match. 3 stycken kvar nu för att vara exakt, sen är säsongen över! Åtminstone för mig, Jonte och killarna slutar först i början av juni så dom har ett tag kvar! Vad har ni för er därhemma?

Trevlig söndag på er ❤

Mellanmål

Publicerad 2013-04-05 11:03:00 i Mellanmål,

Har lagt upp en ny kategori nu, mellanmål. Eftersom jag själv äter en hel del mellanmål så tänkte jag dela mig av enkla och goda mellanmål.

Här är förmiddagens mellis, keso, skivat äpple och kanel. Gott och enkelt!

Choklad och Nutella Cupcakes

Publicerad 2013-04-04 14:01:00 i Bak & annat gott,

 


Slängde ihop lite cuppisar till Per tidigare idag. Han är nämligen här och hjälper mig med med matten ibland så ville visa lite uppskattning för det :)
 
För första gången gjorde jag grundreceptet på utan bakpulver. Blev minst lika bra som med bakpulver. Så ett litet tips till er som vill köra utan bakpulver, det går utmärkt att göra!
 
Grundrecept
150 gram smör rumstempererat
150 gram strösocker
3 st ägg
150 gram vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk
2 msk kakao
 
Frosting
2 dl Nutella
3 msk philadelfiaost (färskost)
 
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Placera ut 10 st muffinsformar på en plåt.
3. Vispa ihop alla ingridienser i 1-2 min tills smeten är jämn och porös.
4. Häll i smeten i formarna, fyll upp till ca 3/4 av formarna.
5. Grädda i ca 20-25 min. Muffinsarna ska vara lite hårda på ytan och det ska inte vara kladdigt när du sticker med provstickan.
6. Medans muffinsarna kallnar kan man göra frostingen.
7. Vispa ihop nutella och färskost.
8. Spritsa eller klicka ut frostingen på muffinsarna
9. Dekorera valfritt

H&M

Publicerad 2013-04-03 20:20:00 i Allmänt,

Sitter och drömmer mig bort till sommaren och värmen. Känns dock oerhört långt bort just nu så därför piggar jag upp mig själv med att surfa runt och kika på lite härliga badkläder. Den här ursnygga bikinin från HM står högst upp på listan!

 

Berlin

Publicerad 2013-04-02 13:10:19 i Allmänt,

Hej på er :) hoppas ni har haft en lika bra påsk som jag har haft. En lugn och skön helg tillsammans med familjen, underbart! Jonte fick ledigt två dagar så just nu befinner jag mig i Berlin och njuter till fullo. Älskar verkligen denna stad! Dock lyser fortfarande våren med sin frånvaro, är isande kallt här idag brrr....

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela