Anna Jensen

Livet i Tyskland

Påskpyntat

Publicerad 2013-03-27 15:41:38 i Allmänt,

Har varit full rulle härhemma hela dagen. Städat, tvättat, tränat, handlat, bakat och pluggat. Ibland kan man vara bra effektiv :) Plockade också fram de få påsksaker vi faktiskt har här i lägenheten. Så nu har vi lite påskstämning här hemma också, nice! Sitter i skrivande stund och slötittar på film ihop med Jonte. Väntar på att min kära familj ska dyka upp här om någon timma, jippe!! Senare ikväll är det också hemmamatch för killarna, dom möter Berlin som Jonte spelade med förra året, så jag hoppas att det blir vinst :)

Bullkalas

Publicerad 2013-03-26 14:23:00 i Bak & annat gott,

Mitt i tentapluggandet tar jag då och då en välförtjänt paus och gör något annat. Oftast brukar det bli lite bakning, avkoppling när det är som bäst. Igår fick jag för mig att ha bullkalas, vanliga kanelbullar, butterkaka och en ny variant med glasyr fick det bli. Grundreceptet finner ni här.

What a lovely day

Publicerad 2013-03-25 20:54:00 i Allmänt,

Haft en riktigt härlig dag här i Melsungen idag. Har pluggat större delen av dagen samt bakat lite goda saker, kika in imorgon så får ni se! Givetvis har vi också som många andra svenskar idag firat våffeldagen :)

Proteinbars

Publicerad 2013-03-22 10:33:00 i Mellanmål,

Delar med mig utav ett nyttigt, enkelt och gott mellanmål som passar perfekt när sötsuget sätter igång.

Du behöver:
2 äggvitor
1 banan
1 dl proteinpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl kokosflingor
1 dl hackade nötter
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl pumpa eller solroskärnor
1/2 dl torkade tranbär/russin

1. Blanda allt tillsammans till en jämn smet
2. Häll upp på baklåtspapper
3. Grädda i ca 18 min på 170 grader
4. Skär bitar och förvara i kylskåpet

Snökaos och glädje

Publicerad 2013-03-21 11:41:00 i Allmänt,

Precis varit ute på promenad och pulsat mig igenom snön tillsammans med Kathi. Här snöar det för fullt just nu, buhuu. Börjar sakta ge upp hoppet om våren... Men nu till något roligare, kvart över sju imorse ringde det på dörren och där stod min väska. ÄNTLIGEN !!! Det tog sin lilla tid men till slut så. Nu blir det plugg resten av dagen, tentaskrivning börjar närma sig.

 

 

Hamburg

Publicerad 2013-03-20 12:28:39 i Allmänt,

Om fyra veckor åker jag återigen till min favoritstad och hälsar på. Som jag längtar!

Vart tog väskan vägen?

Publicerad 2013-03-19 14:49:22 i Allmänt,

Hepp, ingen väska idag heller. Börjar bli ganska så trött på detta nu, har nog varit i samtal med KLM 10 gånger och ännu finns inga klara besked. Först skulle väskan vara skickad igår men nu idag trodde dom fortfarande att väskan stod kvar i Amsterdam. Hallå vad håller ni på med!? Det är ett jäkla i-landsproblem jag vet men jag vill ha min yoghurt, mitt godis, mina skor, mina linser och allt annat som ligger i min väska!

Någon av er som har erfarenhet av borttappade väskor? Vem betalar ersättning osv??

På tysk mark igen!

Publicerad 2013-03-18 15:11:00 i Allmänt,

Vilka underbara dagar det har varit hemma i Sverige. Träffat många härliga vänner och haft en helt fantastisk helg. Som vanligt är det mycket som skall hinnas med och sovtimmarna blir inte många. Men så värt det är! Tacka alla därhemma som bidrog till en riktigt bra helg, som jag uppskattade detta! Det enda tråkiga var att min väska kom aldrig fram igår så nu sitter jag och väntar på att den ska dyka upp. Håll tummarna!!

Fick med mig 30 fina tulpaner från Amsterdam igår :)

What a day ❤

Publicerad 2013-03-15 10:25:00 i Allmänt,

Hade en riktigt bra födelsedag igår. Firade med att först vara i Göteborg för att sedan åka hem till Borås och äta räkor och dricka gott vin tillsammans med resten av familjen. Hann även med att hälsa på min lilla släkt en stund också. Mycket trevligt :) Dock var vi två trötta själar som somnade som stockar igår kväll. Det tar på krafterna att resa runt :)

Ser att ni blir fler och fler som är inne och kikar här, kul :) dock kommer det inte bli så mycket uppdatering nu i helgen utan vi hörs först när jag tillbaka i Tyskland. Trevlig helg önskar jag er !

Fick många fina presenter igår allt från baktillbehör till en super fin jacka från jonte, bra smak han har min kille :)

Om 19 timmar...

Publicerad 2013-03-13 10:40:02 i Allmänt,

sitter jag förhoppningsvis på ett plan hem till Sverige och Göteborg. Igår var Frankfurts flygplats stängd pga snökaos så nu håller jag tummarna att det är öppet igen tills imorgon bitti!
Är full rulle här idag, städning, tvätt, träning, packning och mycket mer ska hinnas med idag. Hur är vädret därhemma? Vad ska jag packa med mig? Vinterkläder eller vårkläder?

S'mores

Publicerad 2013-03-12 14:15:00 i Bak & annat gott, Månadens sötsak,

Precis bakat mina första s'morescupcakes någonsin och det var en riktig smakupplevelse ska jag säga er! För er som nu undrar vad S'mores är för någonting så kan jag berätta att det kommer det ifrån USA och består av en grillad marshmallow och ett lager choklad mellan två grahamskex. Yes då fick ni lite bakgrundsinfo :) Hursomhelst, idag blev det s'mores i muffinsform och receptet kommer från den här grymma killen . Passande nog är temat på Månadens sötsak muffins så detta blir också mitt bidrag denna månad.

Recept till 12 stycken


Till botten:
100 gram digestivekex
1 msk strösocker
50 gram smör
100 gram mörk choklad
36 st mini marsmellows

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop med socker och smält smör.
3. Lägg smulor i varje muffinsform och tryck ut så du får en jämn botten.
4. Grädda i 4-5 min
5. Ta ut ur ugnen och lägg en bibt choklad i varje form. När sedan chokladen smält lägger du i marsmellowsen.

Till cupcakes
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 st ägg
2 dl strösocker
1 1/4 dl mjölk
1/2 dl matolja

1. Sikta alla torra ingredienser i en bunke förutom socker.
2. Vispa socker och ägg. Tillsätt mjölken och matoljan.
3. Vänd ner de torra ingredienserna i mjölkblandningen.
4. Fyll formarna och grädda i ugnen på 175 grader i ca 18 min.

Italiensk maräng
4 st äggvitor
3/4 dl vatten
2 1/2 dl strösocker

1. Koka upp vatten och socker till 121 grader eller låt koka i 5-6 minuter.
2. Under tiden kan du vispa upp äggvitan till ett fast skum.
3. Häll sedan i sockerlaget med en tunn stråle samtidigt som du vispar på max hastighet. Vispa hela tiden till marängen svalnat.
4. Spritsa sedan på muffinsarna och bränn av med gasbrännare.

 

Dagens utsikt

Publicerad 2013-03-12 10:37:48 i Allmänt,

Roligare än såhär blir det inte idag!! Vintern är tillbaka med kyla och snö. Va fan hände med våren!? Blir att sitta inne hela dagen, har en hel del plugg som måste hinnas med. Tänkte prova ett nytt recept senare idag också, så kika in då så får ni se vad jag hittat på :)

Sjukstuga vs Dortmund

Publicerad 2013-03-09 10:19:07 i Allmänt,

Sitter och njuter av en gofrukost samtidigt som jag tittar på Johan Falk-filmerna. Härlig start på den här lördagen. Härhemma är det sjukstuga, Jonte ligger däckad med feber och hosta, stackare! Jag mår dock prima ballerina och ska åka iväg till Dortmund för att spela lite handboll om ett par timmar. Jepp, så ser min lördag ut :)

Kvargplättar

Publicerad 2013-03-07 14:30:00 i Mellanmål,

Tänkte ta och dela med mig utav ett supergott, enkelt och nyttigt mellanmål som jag brukar smaska i mig ett antal gånger i veckan! Receptet kommer ifrån world of shape som jag deltog i Januari månad.

Grundsats 2-4 plättar
3 äggvitor
15 gram fiberhavregryn
50 gram kesella/kvarg

Vispa ihop allt och låt stå någon minut innan du börjar steka. Servera med bär, frukt, keso eller kesella.

10 saker jag saknar med Sverige

Publicerad 2013-03-06 10:46:00 i Allmänt,

I drygt ett och ett halvt år har jag bott här i Tyskland. En resa jag verkligen inte ångrar en sekund att jag åkte med på. Har lärt mig oerhört mycket under denna tid, allt från språket till det tyska tänket och mycket mycket mer. Hursomhelst, ibland blir det gärna att man jämför med Sverige och även om det finns för och nackdelar med Tyskland och även med Sverige så finns det vissa saker jag verkligen saknar med Sverige...
 
1. ICA MAXI -  Oj vad jag saknar detta!
2. Arla´s Vaniljyoghurt - I Tyskland jobbar man mycket med små förpackningar samt väldigt söta yoghurtar.
3. Lösgodis - jag behöver nog inte säga mer...
4. Söndagsöppet - Söndagar, då hela Tyskland står still och allt är stängt. Kan tycka att det finns en viss charm med detta också men hade hellre sätt att det var öppet. Irritationen som uppstår när man inser att man glömt handla något till maten och allt är stängt, då önskar man att man befann sig hemma i Sverige och kunde gå till första bästa affär.
5. Gott kranvatten -  Vattnet här är drickbart men kalkhalten är betydligt högre än vad vi är vana vid.
6. Blomsterlandet -  Jag vill kunna köpa massa härliga blommor, har hittils fått nöja mig med utbudet som finns hos IKEA och Bauhaus, vilket är nästintill obefintligt.
7. En riktigt "svensk" pizza - Har aldrig varit ett stort fan av pizza men nu efter att ha prövat ett par pizzor så inser jag att den svenska pizza är bäst och framförallt godast.
8. Färska räkor - Som jag längtar efter detta, nomnom
9. SATS, SPORTLIFE m.m - En modern och snyggt träningslokal, det saknar jag!
10. Örngott i stl 50*60 - Yes, i det här landet jobbar man med helt andra mått. Så när man vill köpa ett par nya örngott får man dessa i dubbel så stor storlek än vad vi är vana vid.
 
Som ni ser är det en salig blandning utav vad jag saknar. Kan tycka att det som är den absolut största skillnaden är matutbudet. I Sverige finns det i mina ögon ett enormt stort utbud av marvaror, och det ökar hela tiden medans här i Tyskland är fortfarande utbudet ganska så litet. 
 
 

Spring Cupcakes

Publicerad 2013-03-05 17:23:12 i Bak & annat gott,

Slängde ihop ett par pastelliga cupcakes tidigare idag, hade lovat Melina att hon skulle få något gott efter träningen ikväll! Får hoppas hon uppskattar dessa :)

Gårdagen i bilder

Publicerad 2013-03-05 08:18:00 i Allmänt,

Hade en härlig dag igår tillsammans med killarna. Promenad och träning samt invigning av balkongen fick det bli. Mycket härligt! Idag är det lika skönt väder som igår, klarblå himmel och strålande sol. Underbart! Tänkte gå ut på långprommis nu och därefter blir det plugg resten av dagen. Yeah!

Sunny day

Publicerad 2013-03-04 12:14:00 i Allmänt,

Melsungen visar upp sig från sin bästa sida idag, strålande sol och 6 grader. Underbart! Sitter och pluggar matte för fullt, har dock ingen motivation överhuvudtaget idag, vill göra allt annat än att just plugga. Hursomhelst ska försöka få liv i killarna nu också, blev en sen men mycket trevlig kväll igår :)

Handboll

Publicerad 2013-03-03 15:26:28 i Allmänt,

Yes, nu åker jag och spelar lite handboll och senare ikväll blir det halv 8 hos mig. Härligt härligt!

Vår

Publicerad 2013-03-02 11:56:07 i Allmänt,

Härmed förklarar jag att våren är här! Vaknade till en klarblå himmel och 5 grader, halleluja säger jag bara. Idag står städning och tvättning på schemat, tänkte nog gå ut och njuta av solen lite också! Ikväll blir det melodifestivalensmys här på dreuxalle. Trevlig lördag på er ❤

1 Mars

Publicerad 2013-03-01 10:56:00 i Allmänt,

Kom precis hem från dagens promenad med Kathi. Här i Melsungen är det fortfarande snö och galet halt, höll på att slå ihjäl mig både en och två gånger! Hörde att våren hade kommit till Sverige nu, härligt! Hoppas den dyker upp härnere snart också, börjar bli ganska så trött på snö och kyla :) Idag blir det en hel del plugg och senare ikväll även handbollsträning. Jonte och gänget åker iväg idag , bortamatch imorgon väntar så jag får se vad jag mer ska hitta på i min ensamhet den här fredagen!
 

Om

Min profilbild

Välkommen! Jag heter Anna och är en 24-årig tjej som numera kallar sig utlandssvensk. Från storstaden Berlin hamnade jag i den lilla staden Melsungen, någonstans mitt i Tyskland där jag lever tillsammans med min handbollsspelande kille. Följ med mig och mina dagar, allt från saknaden av svenskt godis till shopping, studier och en massa bakning !

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela