Raspberry and white chocolate buns
Tänkte ta och dela med mig av receptet på världens godaste bullar. Ja, jag vet kanelbullen är en klass för sig men dessa hallon och vit chokladbullarna är gudomliga. You have to try it, okej :)
Grunddeg:
50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
2 krm salt
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
150 g rumsvarmtt smör
11-13 dl vetemjöl
Fyllning:
ca 50 g rumsvarmt smör
ca 250 g frysta eller färska hallon
1 dl strösocker
100 gram riven vit choklad
1 ägg
Florsocker
Vit choklad
Gör följande:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i mjölken
2. Tillsätta alla torra ingredienser samt smör och nästan allt mjöl
3. Knåda eller kör i bakmaskinen tills degen känns smidig och elastisk
3. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min.
4. Dela degen i två delar och kavla ut till två plattor. Bred på smör
5. Mosa hallonen lite lätt och bred ut dem. Strö över socker och vit choklad
6. Rulla ihop längderna och skär dem i ca 2 cm breda bitar och lägg dem i bullformar
7. Låt jäsa i 30 min och sätt på ugnen på 225 grader
8. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 7-9 min
9. Pudra florsocker och ringla smält choklad över bullarna när dom har kallnat