Lakritscupcakes med chokladmousse
Fick ett trevligt paket häromdagen på posten. Från Fazer Choklad och Pernilla på Bliminjäst Tack så mycket! Passade givetvis på att baka direkt och Jonte som älskar lakrits blev mer än nöjd så nu delar jag med mig av receptet till er! Provade också ett nytt recept på mousse från Tove som driver bloggen Bakabakalitenkaka . Ett mycket bra recept som man kan ha som tårtfyllning, frosting eller till efterrätt.
Till 10 cupcakes:
100 gram smör
2 ägg
1 dl socker
1/2 dl muskvadosocker
1 1/2 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk lakritspulver
1 st chokladkaka lakrits från Fazer
Cupcakes
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smält smöret och tillsätt mjölken
3. Vispa ägg och socker poröst
4. Blanda övriga torra ingredienser och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggblandningen.
5. Fördela smeten i muffinsformar
6. Bryt av och lägg en ruta av chokladkakan i varje muffinsform. Tryck ner lite lätt.
7. Grädda i ugnen i ca 12 minuter
8. Låt svalna
När muffinsarna har svalnat och mousse har stelnat kan du fördela moussen på muffinsarna