Kinapuffstårta
Gårdagens tårta med kinapuffar, mörk chokladmousse och rårörda hallon
Till tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker ljust och poröst. Tillsätt de torra ingredienserna och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 35-40 min
Mörk chokladmousse:
150 gram mörk choklad
2 dl grädde
2 äggula
Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden och tillsätt äggulorna. Rör ner chokladen och låt stå i minst 2 timmar.
Råröda hallon
200 gram färska/frysta hallon
2 tsk marsanpulver
2 tsk socker
Blanda hallon med marsanpulver och socker. Enklare och godare blir det inte.
Dekorering
Kinapuffar
För att kinapuffarna skulle fastna använde jag mig utav lite chokladmousse som blev över och spacklade tårtan och tryckte sedan fast kinapuffarna.