S'mores
Precis bakat mina första s'morescupcakes någonsin och det var en riktig smakupplevelse ska jag säga er! För er som nu undrar vad S'mores är för någonting så kan jag berätta att det kommer det ifrån USA och består av en grillad marshmallow och ett lager choklad mellan två grahamskex. Yes då fick ni lite bakgrundsinfo :) Hursomhelst, idag blev det s'mores i muffinsform och receptet kommer från den här grymma killen . Passande nog är temat på Månadens sötsak muffins så detta blir också mitt bidrag denna månad.
Recept till 12 stycken
Till botten:
100 gram digestivekex
1 msk strösocker
50 gram smör
100 gram mörk choklad
36 st mini marsmellows
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop med socker och smält smör.
3. Lägg smulor i varje muffinsform och tryck ut så du får en jämn botten.
4. Grädda i 4-5 min
5. Ta ut ur ugnen och lägg en bibt choklad i varje form. När sedan chokladen smält lägger du i marsmellowsen.
Till cupcakes
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 st ägg
2 dl strösocker
1 1/4 dl mjölk
1/2 dl matolja
1. Sikta alla torra ingredienser i en bunke förutom socker.
2. Vispa socker och ägg. Tillsätt mjölken och matoljan.
3. Vänd ner de torra ingredienserna i mjölkblandningen.
4. Fyll formarna och grädda i ugnen på 175 grader i ca 18 min.
Italiensk maräng
4 st äggvitor
3/4 dl vatten
2 1/2 dl strösocker
1. Koka upp vatten och socker till 121 grader eller låt koka i 5-6 minuter.
2. Under tiden kan du vispa upp äggvitan till ett fast skum.
3. Häll sedan i sockerlaget med en tunn stråle samtidigt som du vispar på max hastighet. Vispa hela tiden till marängen svalnat.
4. Spritsa sedan på muffinsarna och bränn av med gasbrännare.