Salt liquorice brownies
Tog en paus från pluggande och träning idag och bakade lite istället. Jonte har länge tjatat om att han vill ha något med lakrits och inte bara tårtor hela tiden, som han så fint uttryckte det :) Hursomhelst, lakrits var önskemålet så därför fick det bli dessa fantastiskt goda saltlakrits och marsmellows brownies
Grundrecept:
120 g mörk choklad
100 gram rumpstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
Tillägg: En näve mini marsmellows
Lakritskolan
1 dl grädde
3/4 dl strösocker
25 gram smör
1 msk sirap
En halv påse turkisk peppar
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Hacka och smält den mörka chokladen
3. Vispa ihop smör och socker
4. Tillsätt och vispa äggen och chokladen
5. Vänd ner kakao, mjöl och vaniljsocker
6. Vänd ner mini marsmellows
7. Häll i form och grädda i ca 35 min
Gör kolasåsen
1. Koka upp grädde och socker tills det blir en brun fin färg.
2. Tillsätt sirap och smör samt turkiskt peppar.
3. Rör om hela tiden så att karamellerna smälter.
När kakan är färdig, ta ut och låt kallna lite. Ringla därefter såsen ovanpå kakan och häll på lite krossade karameller som dekoration.