Banana Caramel Pie
Här kommer receptet på en enkel och mycket god efterrätt. Det enda som tog tid var att koka den kondenserade mjölken, men vet att hemma i Sverige finns det färdigkokt kondenserad mjölk, ett tips till er som inte har tid och lust att låta det koka.
Till 4 små minipajer behöver du:
10 st digistivekex
50 gram smör
En burk kondenserad mjölk
En banan
Grädde
Riven choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret
3. Krossa kexen så det blir finfördelat
4. Blanda smör och kex och tryck ut i formarna.
5. Grädda i ca 10 min, ta ut och låt svalna.
6. Ta bort ettiketterna från den kondenserade mjölken. Lägg i burken i vatten och låt koka i 3 timmar. Burken måste va täckt av vatten under hela tiden. (Detta kan också gärna göras i förväg om man ej har tid)
7. När den kondenserade mjölken har svalnat fyller du miniformarna med den numera kolan som blivit.
8. Skär banan och lägg ovanpå kolakrämen.
9. Vispa grädde och spritsa eller bred ut över pajen.
10. Dekorera med hackad choklad
Låt gärna pajen stå någon timma innan servering, blir mycket godare då :)