Raspberry Cheesecake Brownies
Den här veckan tänkte jag ha baktema här på bloggen. Jag delar med mig av ett gott recept varje dag och hoppas att jag kan inspirera er andra till att prova något nytt lagom till fredagsfikan eller helgmiddagen.
Först ut är dessa supergoda hallon&cheesecake brownies.
Du behöver:
120 g mörk choklad
100 gram rumpstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
100 gram rumpstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
150 gram philadefia
2 msk socker
1 ägg
1 1/2 msk mjöl
En liten sked av florsocker
Hallon ( går bra med frysta eller färska)
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Hacka och smält den mörka chokladen
3. Vispa ihop ägg och socker poröst
4. Tillsätt och vispa smöret och chokladen
5. Vänd ner kakao, mjöl och vaniljsocker
6. Häll i en form
7. Vispa ihop philadefia, ägg, socker, mjöl och florsocker
2. Hacka och smält den mörka chokladen
3. Vispa ihop ägg och socker poröst
4. Tillsätt och vispa smöret och chokladen
5. Vänd ner kakao, mjöl och vaniljsocker
6. Häll i en form
7. Vispa ihop philadefia, ägg, socker, mjöl och florsocker
8. Häll cheesecakefyllningen ovanpå browniessmeten och dra med en gaffel och skapa "mönster" så att cheesecakefyllningen blandas med browniessmeten. Var försiktigt så att du inte blandar för mycket utan det skall bildas fina ljusa spår i den mörka smeten.
9. Lägg på hallon och tryck ner lite lätt i kakan
10. Grädda i ugnen i ca 40-45 min. Använd en provsticka för att se när kakan är klar. Provstickan skall vara torr när man sticker ner den i kakan.