Helgtips!
Vet ni inte vad ni ska bjuda på i helgen? Då rekommenderar jag er att göra dessa härliga minipavlovas med citrongrädde och färska bär som jag gjorde i förra veckan. Sött och syrligt, en riktigt härlig kombo :)
Du behöver:
2 äggvitor
2 dl socker
1 tsk citronsaft
2 msk majstärkelse
2 dl vispgrädde
1-2 msk lemoncurd, beroende på hur syrligt man vill ha det
Färska bär
Gör så här.
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt socker och citronsaft och vispa till marängen är fast och glansig.
3. Rör ner majsstärkelsen
4. Häll marängen i en spritspåse och spritsa ut runda cirklar ca 8-10 cm i omkrets
5. Sprista ytterligare två varv på den ytterstadelen så det bildas en kant.
6. Grädda i ugnen i 10 min
7. Sänk värmen till 100 grader och fortsätta grädda i ca 30 minuter, till marängerna känns lätta och torra.
8. Låt svalna
9. Vispa upp grädde och tillsätt lemoncurd
10. Fyll varje pavlova med citrongrädde och dekorera med färska bär